Säg hej till Archie Harrisson!

Och så fick han ett namn – säg hej till Archie Harrison Mountbatten-Windsor! Här säger drottningen och prins Philip hej till sitt allra färskaste lilla barnbarnsbarn. Archie Harrison! Ja, vad tycker vi? Ett rätt pampigt namn får man ändå säga. Ståtligt men ändå gulligt. Sjua i tronföljden och därmed knappast blivande kung MEN med tanke på hans högprofilerade föräldrar, som världen inte lär tröttna på att följa, så kommer han onekligen växa upp inför världens ögon…

Det hör ju heller inte till vanligheterna att “födelseannonsen” ser ut såhär, på tavla parkerad i antikt guldställ utanför gammel-farmor drottningens hem:

Min första tanke om namnet? Att “Archie” är ett smeknamn för Archibald. Och att det var extremt otippat. Egentligen främst för att det är ett populärt pojknamn i England, 2017 på 18:e plats på namntoppen.

Harrison betyder ju “son of Harry” så det är lite som att jag skulle heta Oscarsdotter, vilket man ju ibland gör i Sverige – ja, eller Eriksson!

En annan fin detalj? Att Harry håller babyn! Exempelvis har Kate burit alla tre barnen på sjukhustrappen, visst är det lite härligt att pappan får premiärbära nån gång också…

KOMMENTERA! Vad tycker du om namnet?

22 reaktioner till “Säg hej till Archie Harrisson!

 1. Hej Ebba!
  Mountbatten – var kommer det ifrån?

  Det är fint att se drottningen som gnistrande glad och varm som bara ett sånt litet knyte framkallar hos de allra flesta av oss! Tänk ändå, efter allt så fick Dianas minsting sin son, man önskar ju bara att hon hade fått vara med!

  Tack för att du berättar och håller oss uppdaterade!

  Kram💕

  1. Mountbatten kommer från Prins Philips familj. De ändrade namn från Battenberg till Mountbatten under första världskriget (för att Battenberg var för tyskt), samma tid som det engelska kungahuset ändrade namn till Windsor.
   I serien “The Crown” på Netflix är detta med namnen en väldigt stor diskussion – mycket spännande om man är intresserad av engelska kungahuset.

   1. Just det, i serien The Crown antydde det väl att Philip inte kände sig som “herren i huset” med en drottning till fru och att lägga till hans anglifierade efternamn var symboliskt viktigt för balansen i deras äktenskap.

 2. Jag gillar namnen! Inte så högtravande, kungliga, utan lättsamma! Tack Ebba för dina härliga uppdateringar! Kram 🤗

 3. Archie låter som ett smeknamn och jag föredrar personligen att man får ett riktigt namn och sen kan man få ett smeknamn så småningom. Ovanligt att kungligt barn får namn på namntoppen!

 4. Jättefint namn. Archie betyder dyrbar om jag förstått rätt. 🙂

 5. Jag tycker Archibald är jättefint och Archie ett gulligt smeknamn. SÅ fin familjebild!

 6. Men åh, gulligaste bilden på The Queen! Så fint att ibland få glimtar av att de ändå är helt vanliga människor med barnbarnsbarn-lycka ❤️

 7. Det är ett gulligt namn tycker jag, men håller med ovanstående att han kunde ha fått det som ett smeknamn istället för som dopnamn. Jag blir också lite ledsen över dessa ständiga jämförelser mellan Harry & Meghan och William & Kate. Även Kate har faktiskt visat upp sin nyförlösta kropp och även Meghan är ju otroligt “fixad” på bilderna med smink och hår och allt. Kan vi inte bara hoppas att de alla kommer väl överens och hylla bägge dessa starka, duktiga och extremt mediabevakade kvinnor! Det tycker i alla fall jag. 🙂

  1. Håller med! Alla är vi skapta olika och jag har fått oerhört många kommentarer gällande hur jag kan vara så smal efter mina förlossningar. I själva verket har jag inte gjort ngt utan min kropp har själv återhämtat sig så snabbt att jag slapp åka hem i mammajeans. Dock kan jag gärna medge att jag skulle känna mig extra fin med några extra kilo efter förlossningen (istället för som min barnmorska sa på efterkrontrollen – wow redan gått ner allt) För mkt fokus helt enkelt på vikten….

 8. Verkligen otippat😜 men jag måste säga
  att jag gillar det inte helt. Men en söt baby
  och hans föräldrar ser jätte lyckliga ut så
  vad spelar det för roll vad vi tycker👍💕

 9. Otippat, men det behöver ju inte vi bry oss
  om huvudsaken att dom tycker det passar
  just honom. Önskar dom lycka till💕👑

 10. Hej Ebba!
  Jag tycker om namnet Archie jättemycket! 💙 Det är så modernt! Harry och Meghan är mitt favoritpar i det Engelska kungahuset, dem visar verkligen kärlek med beröring och hålla handen o.s.v.❤🌟👑 som nästan inte William och Kate gör. Meghan är så otroligt vacker! Och visst har man sett henne i tv serien Suits.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.