Prinsessan Eugenies klänning – vi måste spana in detta…

Åh, vi måste, måste, måste ju titta! Jag sitter som bäst och jobbar med kungligt fredagsgodis – men först, en titt på KLÄNNINGEN. Såhär såg det ut när prinsessan Eugenie gifte sig med sin pojkvän sen sju år, Jack Brookbank, i förmiddags…

sdltd43c111_NormalPreview

Foto: Toby Melville / TT. Ja, vad säger vi? En väääldigt klassisk kreation i tjock, benvitt siden, signerad London-baserade Peter Pilotto. Så det blev alltså inte Erdem som många hade gissat, inklusive jag själv i direktsändning imorse…

sdltd43c2a9_NormalPreview.jpg

Djupt skuren i ryggen, enligt uppgifter från Eugenie själv – för att hon gärna ville visa ärret, sedan hon opererades för skolios när hon var liten. Här ser ni klänningen bakifrån, när hon avger sina löften inne i St Georges Chapel i sagoslottet Windsor…

sdltd43bcda_NormalPreview

Foto: Owen Humphreys / TT. Okej, såhär känner jag: Det känns ju hemskt att säga nåt annat än att hon är supersöt. Det är hon verkligen! Lycklig, snygg och glad. Så fin, såklart. Men klänningen, jag hade ändå hoppats på något annat…

sdltd43cafe_normalpreview.jpg

Framför allt har jag lite svårt för “kragen” – det ser lite stelt ut? Och jag vet inte varför, men jag tog liksom för givet att Eugenie skulle köra på spets. Okej, är jag helt ute och cyklar? Eller vad säger ni? Kommentera!

37 reaktioner till “Prinsessan Eugenies klänning – vi måste spana in detta…

 1. Ja jag håller med dig! Jag hade velat se något mer ungdomligt men det följer stilen som man har sett henne i under åren…gillar dock håret och sminket 🙂

 2. Sa trist klanning!! Trodde med pa spets. Den har var ju sa mkt aldre och damigare 🙁

  Ska vi hoppa till Meghan? Hon var ju sa snygg (saklart)

 3. Blev lite paff när jag såg klänningen, den ser lite trött och omodern ut. Men brudparet är väldigt söta och ser lyckliga ut. 😊

 4. Väldigt snyggt tycker jag. Helt rätt för situationen – de har varit tillsammans i många åt. Är så trött på all spets så detta uppskattade jag verkligen. Och nyansen! Så mycket finare än vitt på en ”mogen” brud. Fantastiskt fint – man visste ju inte vad man skulle vänta sig från den här tjejen som inte precis är någon stil ikon…

 5. Håller helt med dig Ebba! Klänningen kändes lite tråkig och väldigt stel. Även tiaran är i tråkigaste laget (kanske iof passande för en prinsessa utan faktisk kunglig roll), Hade verkligen hoppats på något mer spännande. Desto bättre att övriga gäster överraskade då! Ser fram mot en bildkavalkad av vackra klänningar!

 6. Klänningen var fin men en smula oansenlig. Förväntade mig kanske inte spets men åtminstone lite mer spännande design. För övrigt hade jag önskat att du hade fått kommentera direkt, Ebba. Herrarna i studion sjabblade alldeles bort rapporteringen tråkigt nog.

 7. Eftersom jag själv har skolios, dock ej opererad, blev jag ändå sjukt glad att hon visade ärret från operationen! Det betyder nog mer än vad man tror för alla oss med skolios!

 8. För det första är efternamnet BrookSbank.

  För det andra, klänningen. Fin, gillar att hon gått sin egen väg, så trött på all spets. Men störde mig på två saker: Urringning fram OCH bak, nej välj det ena eller det andra men inte båda. Sedan ärmarna, de är för vida och för långa. Hade sett mycket mer smickrande ut om de smalnat av och slutat strax före handleden.

  Läste att den kostade en förmögenhet…

 9. Jag får tycka tvärtom här – jag gillar klänningen jättemycket på henne! Den följer den stil jag har för mig att hon haft genom åren och dessutom är det SÅ skönt att slippa se en kunglig spetsklänning till vid altaret.

 10. Så fin tycker jag. En prinsessklänning som ändå tog utu svängarna med kragen. Släpet är fantastiskt 👏

 11. Jag tycker tvärtom att det var skönt att det äntligen blev något annat än spets och att klänningen var fantastiskt vacker!!
  Jag tycker också hon var sagolikt vacker i tiaran som lånades av drottningen. Smaragder till hennes gröna ögon var wow!!

 12. Så snygg klänning! Älskar den stela kragen! Och ryggen! Jag är inget stort fan av spets så den här var toppen.

 13. Tyckte klänningen var magiskt vacker bakifrån med släpet och ringningen i ryggen, full pott! Ser lite tråkigare ut framifrån dock. Diademet var supersnyggt och matchade hennes ögon!

 14. Men nej Ebba, jag håller inte med dig. Klänningen är ju fantastisk! För en gångs skull något ”eget”!! Den är traditionell och har klass men ändå karaktär. Så fint att visa ärret, tänk vad det sänder bra vibbar till alla unga tjejer och killar som själva bär på ärr de tänker att de måste dölja. Om jag sett detta när jag var 15 hade jag blivit så enormt inspirerad och stärkt i att mina ärr inte behövde döljas, utan tvärtom kunde visas upp! Jag säger heja Eugenia!

 15. Synd att brokaden inte syntes bättre på bild, den var fab och gjorde hela klänningen! Litet stel jo men ingen kunglighet kommer att välja nåt typ som Kate Moss bar….

 16. Tycker denna klänning var makalös fin. Känns 100% som Eugenie och är så trött på kungliga brudklänningar som alla andra skulle kunna ha på sig… denna klänning är traditionell och helt passande för en kunglig brud, och diademet måste ju vara det vackraste brud-diadem någonsin! ÄLSKAR Kokoshnik stilen och den gröna färgen är sublim till Eugenie. Full pott om du frågar mig!!!

 17. Det enda som är viktigt är att hon tycker om den! Hon har valt den, säkert varit med och designat…väl medveten om att vi alla ha åsikter.

 18. Jag tycker att det var fint att hon INTE valde spets, och jag tycker att ringningen i ryggen var vacker men jag hade gärna skruvat lite på detaljerna på klänningen (ärmarna, ringningen/kragen framtill f.a.). Det som verkligen gjorde hennes look för mig var den fantastiska tiaran, håret och sminkningen som bara var precis rätt, jag har aldrig sett henne så vacker! Hon hade valt en tiara som matchade hennes ansikte och personlighet så att det blev något helt annat än t.ex. Kate och Meghan. Jättefint tycker jag!

  1. Jag håller helt med! Framtill skulle jag också ha önskat lite småändringar, men den satt fint och skrynklade ju inte, till skillnad från Meghans. Och framförallt en så strålande lycklig och vacker brud, och en vacker tanke med att visa sina ärr. Dessutom tror jag att det här är en klänning som definitivt vinner på att ses i verkligheten, den kommer nog inte helt till sin rätt på bilder och i TV. Jag skulle nästan vara mer sugen på att se den på en utställning än Meghans… Och klänningen som hon hade på kvällsmottagningen slog verkligen både Kates och Meghans dito med hästlängder! 😍💫❤️

 19. Åh jag tyckte precis tvärtom! Fick rysningar när jag såg Eugenie och hur vacker hon var på sin bröllopsdag! Jag tycker att klänningen är fantastisk med detaljerna i ryggen och jag tycker att det var väldigt skönt att slippa spets. Det behöver ju inte se så himla romantiskt ut bara för att det är bröllop! Och tiaran sen, wow! Om jag får jämföra med förra bröllopet i Windsor så tycker jag att Eugenie valde rätt klänning, var själv inte alls förtjust i Megans variant. Hon var förstås fantastiskt vacker, som alltid, men klänningen var inte alls min favorit.

 20. Fin men väldigt påklädd, typiskt brittiskt inget sensuellt el romantiskt. Nej skräddat i tjockt siden. Men fin och med vackra detaljer

 21. Hej Ebba, du är bäst men måste bara kommentera när du igår i Nyhetsmorgon benämde “David Beckham med fru” – Victoria Beckham did not deserve that! Gissar att det var någon form av kommentar-stress 🙂 Kram, ta hand om dig!

 22. Först tyckte jag att den såg tråkig ut, men ju mer jag ser den, ju mer gillar jag den. Klänningen alltså! 🙂

 23. Tyckte klänningen var jättevacker på henne och lite annorlunda! Kul att hon inte valde just spets som många andra 😊

 24. Jag tycker klänningen ser ut som att hon vikt in sig i en gigantisk linneservett. För mkt veck och vikningar. Som en avancerat bruten servett. Dock saknade jag inte spets, det har vi sett nog av nu. Smink och hår var väldigt fint.

 25. Nej, håller med dig Ebba. Den här klänningen var inte min bästa. På något sätt lite för gullig, nästan barnslig. Eller så är det bara för att den får mig att tänka på en ”sjömansklänning” som jag hade på 80/90-talet.

 26. Alltså.. alla brudar strålar ju, och det är ju viktigast.. Men klänningen.. Den är verkligen fruktansvärt ful 🙊🙉🙈

 27. Jag älskar att brudklänningar. Hennes klänning tycker jag, var för stel och lite tråkig. Konstiga ärmslut. Visst var hon söt i den men jag hade hoppats på skir spets…

 28. Jag är inte heller helt förtjust. Den är dock bättre bakifrån. Men den komstiga kragen och lite osmickrande urringningen, i kombination med det väldigt stela tyget, nja. Zac Posen-klänningen hon bar senare var dock en utmärkt revansch!

 29. Lite besviken vid första anblicken men tyckte att klänningen växte! Mycket snygg i ryggen, men hade önskat lite tightare armar och kortare då dem kändes lite stora. Men älskar tiaran!

 30. Jag blev faktiskt positivt överraskad av klänningen! Jag har inte varit ett större fan av hennes klädstil och hade inga större förväntningar på klänningen – Men wow! Jag gillar den!! Jag gillar kragen, den ger ett måtycka stelt men ändå stilrent intryck. Lite som kronprinsessan Victorias vågar jag påstå. Dock hade jag velat ta bort de långa ärmarna, eller iallafall kortat ner de till armvecken. Frisyren var superfin, gillar när det inte är för stramt utan lite löst och lite hår som hänger på sidorna sådär. Passar så fint med det diademet också!
  Blev så besviken på Meghans brudlook då den gick helt emot min personliga smak med precis allt, även om hon såklart ändå var vacker. Men Eugenie väger nu upp det till max!:)

 31. Klänningen påminner mig om hårdmanglade linnedukar som draperats på kroppen. Inte någon särskilt smickrade brudklänning enligt mitt tycke.

 32. Jeg likte brudekjolen. Den passer bruden helt perfekt. Vanker og litt høstlig i et stødig stoff. Den var en prinsesse verdig!

 33. Wow, den verkar vara en riktig vattendelare att döma av kommentarerna!
  Jag tycker den var jättefin! Pampig och värdig en prinsessa. Hade också velat ha ärmarna smala hela vägen, men i stort tyckte jag mycket om den. Men looken i stort var helt fantastisk, med tiaran och sminket och håret!

 34. Jag väntar fortfarande på en rapportering från bröllopet och kungligt fredagsgodis…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.