Prinsbabyn är här!

Åh, ÄNTLIGEN! Äntligen, äntligen, äntligen. “It’s a Boy”, meddelande de nyss. Så spännande detta! Någon hemmafödsel blev det inte, eftersom Meghan gick en vecka över tiden. En strax över tre kilo perfekt liten prins är född, därborta i Windsor. Ja, nu är ju alla nyfödingar deras föräldrars perfekta lilla prins eller prinsessa – men just den här pojken föds ju faktiskt med en väldigt flott titel, som “duke”…

Har precis varit med i direktsändning i TV4 via länk här till USA, rapporterna droppar in från höger och vänster. Naturligtvis så spekuleras det nu vilt kring nästa stora fråga: Namnet! Vad tror du? Kommentera och gissa!

19 reaktioner till “Prinsbabyn är här!

 1. Albert och kanske ett Charles hänger med också. 🙂 Men det blir kanske också ett helt oväntat namn, lite som prinsessan Madeleine har valt ganska otippade namn till sina barn. Äsch, vet inte alls egentligen men spännande ska det bli!

 2. Hurra! Men är det verkligen så att han föds som prins? Är det inte så att det är upp till Drottning Elisabeth i samråd med föräldrarna att bestämma om han får prinstiteln eller inte? Jag tänker att prins Andrews både döttrar har prinsesstiteln men att prinsessan Anne valde bort titlarna för hennes barn…?!

   1. Nej, tvärtom! Hertigtitel får de som vuxna, Harry fick sin förra året.

 3. Så svårt att gissa då jag tror det blir något mer modernt än klassiskt. Gissar på Elliott Charles!

 4. Åh det är svårt att gissa:) Jag tror det blir en kombination av traditionella brittiska kungliga namn och något mer amerikanskt. Charles, Louis och Arthur förekommer redan 3 gånger, Philip och George 2 gånger, inom den närmsta familjen, så de namnen tror jag inte de väljer. Kanske David, efter prins Harry, eller något namn som inte förekommer alls i familjen, Jacob eller Peter, Mark eller Stephen? Thomas, ifall Meghan vill uppkalla sonen efter morfar/morbror (håller inte koll på alla turer där, om hon kommer överens med dem eller inte, just nu…) David Charles Thomas tycker jag skulle låta bra iallafall:) Ska bli spännande att få reda på det sen:)

 5. Så roligt och grattis till dem! En riktigt bra dag att ha som födelsedag, fick min yngsta idag för 15 år sedan😊

 6. OM Harrys son får en titel så borde det bli Viscount Dumbarton, eftersom Harry är hertig och Dumbarton är hans earldom. Men vet inte hur det är eftersom Harry också är prins, då kanske sonen blir earl direkt, Earl of Dumbarton.

  Tror väl på Alexander, även om det är Meghans väninna Amal Clooneys sons namn. Och så kanske Philip. Tredje namnet ska ju antingen hedra Diana eller Doria, blir svårt där…. Möjligen Spencer efter Diana, även om det känns lite sliskigt kanske.

  Sen tror jag på ett namn som hedrar Botswana. “Thabo” t.ex. betyder “glädje” på tswana.

 7. Åh så roligt! Välkommen till världen! Jag tippar på något mindre kunglig och ner folkligt..? Alexander eller Nicolas kanske?

 8. Hurra så kul! Ska bli så spännande att höra namnet om ett par dagar. Men jag gissar också på något lite mer folkligt. Vincent?

 9. Kanske något mjukt modernt namn tillsammans med de konservativa – tippas på Nicholas, Gabriel, Timothy, Simon eller Noah?

 10. Åh, typiskt – skrev en lång kommentar men lyckades radera den… 😬
  Jag hoppas på Philip som ett av mellannamnen. Vad gäller namn i övrigt så tänker jag att de är lite egensinniga och säkert väljer något otippat. Samtidigt skulle kanske det mest otippade vara om de väljer namn som är typiskt kungliga och traditionella som lågoddsarna Arthur, Albert och James. Kanske vill de hedra Dianas släkt med John efter hennes far? Eller Frederick som förekommer både i familjen Spencer och kungafamiljen.
  Earl of Dumbarton bör bli titeln, om de inte väljer att avstå från titel. Men varken HRH eller prins, det skulle möjligen kunna ändras när Charles blir kung.
  Spännande nu!

 11. Hihi kul att de döpte honom till archie Harrison som i ”harry’s son” – liiite fyndigt ändå. Som göteborgare uppskattar jag den ordvitsen rejält! Han är ju så fin <3 och de två är ju så fina!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.