Operationsdagen

Kära ni, snälla håll tummarna för mig idag – nu ska min trasiga fot äntligen bli bättre. Idag ska jag alltså opereras. Pratade med barnen igårkväll, vi var uppe extra sent och körde en “mitt i veckan”-mysbricka, tyckte vi var värda det. Berättade om att de nu får vara extra duktiga på kvällarna, när mamma är gipsad och pappa ska natta alla tre (nattnings-kaoset hemma hos oss, alltså…) och att de sen kommer få se upp, för när mammas fot är hel, då kommer jag springa sååå snabbt! Och svänga ner med dem i backarna i Sälen igen. Kunna spela tennis igen, kunna rusa runt med dem på gräsmattan i Skåne.

Längtar helt enkelt efter att vara på andra sidan om denna himla trista grej, för att sedan börja rehab-resan mot att bli bra! Men det var också viktigt att prata igenom ordentligt med barnen, så att de förstår att det är nåt BRA som kommer ur att ha en gipsad, stillasittande mamma i tre veckor mitt i soliga försommaren med picknickar, avslutningar och allt annat kul, som jag ju kommer missa mycket utav.

28 reaktioner till “Operationsdagen

 1. Lycka till, Ebba!
  Jag hörde dina känslor om detta på podden och känner igen mig. Man känner sig så utsatt och narkos känns inte kul. Men: Se det som att det inte är något farligt och att det leder till något bra! Kram!

 2. Lycka till och “lyd” fysioterapeuten 😉 då är du snart på banan igen🤗🎾⛷🤸‍♀️

 3. Ebbas morsa & syrra är “läkare” ?
  Kul skämt.
  Ja, eftersom ingen av dessa har kunnat ge Von Sydow en diagnos.!
  Men även detta blir ju lönsamt!
  Sjukskrivning i månader med fortsatt jobb – win win för klanen.
  Dessutom reklam för vad som återstår att sälja – förutom gipset då…

  1. Om man inte har något snällt att säga – håll åtminstone tyst! 😡

  2. Är det du som förr brukade härja i kommentarsfältet på Svensk Damtidnings webb?

 4. Kära Ebba, håller alla tummar för lyckosam operation och att du kan hålla på med sjukgymnastik och annat som gör att det läker fortare och på sikt blir starkare. 👍✊
  Varma krya-på -dig kramar 🙏🤗
  🏹💕
  Mona

 5. Svartsjuka är en känsla som innebär oro för en rival. Psykologin hävdar att känslan kan komma ur gamla barndomsminnen. Som att bli helt eller delvis övergiven, till fördel för ett syskon till exempel. Dålig självkänsla spelar en stor roll i sammanhanget. 
  Det finns hjälp att få Esretica.

  1. Självklart är Ebba svartsjuk på suveräna stilikonen Emilia de Poret. Men det hindrar inte giriga Von Sydow att profitera på hennes estetik.
   Förmodligen grundades denna avundsjuka redan i barndomen när vackra syster Amy fick alla killar. Medan Ebba satt hemma med en påse kanelbullar.
   Ja enligt Lenas egen version av parapsykologi…

  2. Vi är många som känner som du Lena, men jag tror vi gör mest för Ebba och den här bloggen om vi bara ignorerar den vidriga typ som fegt gömmer sig bakom olika alias, just nu Esretica. Genom att spy ut elakheter här vlll hen få uppmärksamhet och sannolikt bottnar det i just avundsjuka och svartsjuka. Att kasta pärlor på svin lönar sig sällan.

   1. Du har säkert rätt Marianne ❤ svårt att inte reagera!

 6. Jättemycket lycka till!! Det kommer att gå bra, och snart snart är du på benen igen och det är sommarlov och birkenstock!

 7. Esretica kanske bara anser att det blivit ” too much business” i bloggen numera.

  1. Ja du Ninni, var och en får anse vad hen vill. För att få fram sin åsikt och sin röst hörd lönar det sig i så fall att säga rakt ut. Att dyka upp vid varje inlägg för att spy ut sina elakheter och sitt hat känns allt annat än konstruktivt. Det förpestar kommentarsfältet och känns tråkigt för många.
   Ebba har också otaliga gånger förklarat hur hennes varumärke och företag drivs. Ärligt valda, vettiga samarbeten gläder oss som vill henne och bloggen väl.

   1. Kul att Ebbas morsa väljer Marianne som sitt alter ego – i försvaret av Ebba.
    Varför inte välja Johan…
    Verkligheten bakom Von Sydow-fasaden är ju motsatsen till bloggens förljugna kommersiella glans
    Men som tur är finns det tydligen en enorm smaklös grupp av beundrare – som gärna låter sig bedras. Ja kosingen behövs ju – nu när Kleberg lyckats få sparken för 3:e ggn från Bonniers.
    Lika svårslagen prestation – som Ebbas bedrägliga blogg.

  2. Ninni, skilj på ” too much business” och personliga påhopp – som detta ” troll” ägnar sig åt. Det är aldrig ok!

 8. Marianne
  Jo, förvisso, bloggare bör få viss inkomst från sin verksamhet, men inslag utan reklam och köptips förekommer i ganska stor utsträckning hos många bloggare. Den allmänna inställningen idag är att vi bör minska vår onödiga konsumtion. Många följare har svårt att stå emot sina ” idolers” lockelser och livsstil. Oavsett om de har råd med detta eller inte.

  1. Ninni,
   Ebba skriver ”Kära ni, snälla håll tummarna för mig idag” och du väljer just det tillfället att börja bjäbba om reklam?

 9. Hoppas att operationen gått bra och att du inte mådde alltför dåligt efter narkosen! Jag håller också på att repa mig efter en operation jag gjorde i vintras, det är segt! Men vi kommer bli prima båda två!

 10. Monika

  Självklart önskar jag att operationen gick bra och allt gott i fortsättningen till Ebba personligen, men min kommentar var ett åsiktsutbyte med Marianne kring reklam och konsumtion i allmänhet.
  Sedan är det önskvärt att vi alla, även du, håller en hyfsad ton i våra kommentarer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.