Okej, veckans träningsmål (och min dröm om välmåendet)

Yes, vi kör temavecka (veckans tema: träning och leggings!) och är det EN sak jag lärt mig – så är det att det är viktigt att sätta upp mål. Rimliga mål, smarta mål, snälla mål, “helt okej”-mål men ändå… Triggande mål! Så, tänkte här dela med mig av mina träningsmål för veckan.

Men innan vi kommer till målet för veckan, så vill jag bara helt kort backa ett steg och förklara. Jag har ju varit hos en utbildad, klok och helt fantastisk nutritionist, för att försöka få bukt med hela den goda (eller snarare onda) cirkeln som jag VERKLIGEN kämpat järnet med de senaste… Tio åren. Tio år, herregud! Det låter ju inte klokt. Att det kan vara så länge. Men jo, det är det faktiskt. Tre barn senare, stora tv-produktioner, startat två egna bolag, många böcker, stressiga deadlines och otroligt mycket uträttat som jag är enormt stolt över – så är det ett faktum att jag prioriterat ner mig själv, mitt välmående och min hälsa. Bokat av träning, försökt komma in i bra flow, lyckats lite, men sedan – pang – rasar allt när det blir för mycket jobb. För lite sömn. Skippat promenaden, kastat i mig smörgåsar för att orka, ja, unnat mig, tröstat mig. Ja, du som vet, du vet!

Eftersom jag misslyckats i tio år så är jag såklart livrädd – ja, nästan inställd på – att jag inte kommer lyckas den här gången. Heller. Att jag helt enkelt är himla kapabel och duktig när det gäller MÅNGA saker. Jag kan leverera på många plan. Men inte detta. Jag tror också att det var därför jag behövde skriva om det här. Om man säger det högt, liksom?

Så, vad har detta med veckans träningsmål att göra? Jo, kosten och träningen hänger ihop för mig. Välmåendet jag vill åt handlar om att få en stark, pigg kropp med ett sunt midjemått. Den vetenskapliga världen brukar definiera ett hälsosamt midjemått för kvinnor som under 80 centimeter. Högre än så kan öka risk för bland annat hjärt- och kärlsjukdom. Kanske låter torrt och trist detta men vill ändå poängtera det för att förklara, eftersom mitt midjemått låg rejält över det när jag tog tag i detta för några veckor sedan – och det gör det fortfarande. Detta är väl ungefär ALLT jag kommer säga om midjemått och siffror dock, för det har aldrig varit något jag velat hetsa kring. Alla är vi så enormt olika där. Det finns redan alltför många som hetsar kring siffror och mått därute. Jag hoppas snarare kunna inspirera, peppa och BLI peppad av er därute. För tro mig, det blir jag verkligen! Heja mig, heja oss alla som siktar på välmåendet, i stort och smått. Blir lika glad varje gång man får ett grymt bra tips på DM på Instagram, i en kommentar, eller i ett mail för den delen.

Ja, detta var ju en lång utläggning för att komma till slutklämmen här. Som helt enkelt lyder…

10 000 steg per dag. Hela vägen fram till midsommar. Missar jag målet någon dag så ser jag i alla fall till att snittet ska ligga på 10.000 steg, gott och väl. Det skadar ju inte att få 15.000 steg någon dag liksom!

3 – 4 träningspass i veckan. Onsdag idag och två pass är avklarade, så det ska gå. Då inkluderar jag både styrka, jogg (försöker alltid köra varje måndag, så har jag ett pass avbockat) och min pilates som jag försöker gå på, Megaformer som det kallas. Och som jag är helt fast i nu, så himla utmanande och kul att känna hur kroppen blir starkare! Fixar det, liiite mer för varje gång. Eller hehe, ibland går det bakåt känns det som, men på det stora hela – framåt. Jag hör mig själv resonera sådär hurtigt som “det kommer inte att kännas LÄTTARE imorgon direkt, utan snarare motigare, om jag inte gör det idag…” och sedan masar jag mig iväg dit, varje söndagsmorgon klockan nio.

Tennis, min bonus. Slutligen, min bonus till mig själv: Tennisen. Den räknar jag utöver träningspassen. Som jag tagit upp, eller försöker ta upp, ordentligt. Jag älskar det. Eller jag hatar det också, när bollen sticker iväg och går ut, gång på gång. Men svetten rinner, jag fokuserar järnet och jag kämpar, för jag ska banne mig komma upp ett trappsteg och känna mig säkrare och bättre. Det ska gå, jag vet att jag kan!

Nu funderar jag på att försöka testa nån hemmaträning också, för att det är kul med temaveckan. Hmmm. Jag återkommer på den fronten, håll utkik på mina Instagram stories.

KOMMENTERA GÄRNA!

49 reaktioner till “Okej, veckans träningsmål (och min dröm om välmåendet)

 1. Förlåt och så, men GÄSP. Och GAH! Gäsp pga temat i sig – att komma i form, att alltid vilja förbättras etc. Och GAH för att jag blir påverkad av det här mitt under pågående pandemi där jag knappt hinner andas. Nej, jag avföljer. Allt gott!

 2. Heja dig Ebba!
  Man får lov att önska sig en sund kropp och att få känna sig bekväm med sig själv. Och det faktum att skriver om det och är ärlig är starkt och fint!

 3. Så himla bra och sunt Ebba! Förstår dig fullt ut och känner sååå igen mig i hur och vad du skriver. Låt oss inspirera och stötta varandra så vi håller oss friska tillsammans. Kanske just en av de bästa sakerna varje individ kan göra för att främja folkhälsan under pågående pandemi.
  Vi kör tillsammans – då blir det roligare och enklare, faktiskt naturligt att sätta vår hälsa främst.
  Stor kram
  Josefin

 4. Heja dig! Det är jätteinspirerande att läsa om hur bra det går för dig med att uppnå sina mål! Tack för pepp och inspo

  1. Heja dig! Men det blir ganska svårt att inspireras och följa ditt mönster eftersom gymmet är stängt. Det blir inte samma sak att göra några situps och knäböj i vardagsrummet. Heja dig, men vi är många som inte kan träna på samma sätt i dessa Coronatider.

   1. Begränsa dig inte till några knäböj och situps. Jag tränar visserligen på gym fortfarande men min man, som är sjukt jävla stark och i vanliga fall tränar tyngdlyftning, lyckas få till en alldeles utmärkt och fullgod träning i vardagsrummet. Det går, om man vill och ser möjligheter!

   2. Men vi får vara ute utan begränsningar! 10000 steg per dag går utmärkt att göra även om gymmet är stängt och det finns massor av styrkeövningar att göra hemma, som är både jobbigare och roligare än sit-ups. Så att gymmet är stängt behöver absolut inte vara ett hinder.

 5. Heja heja! Jag blir så inspirerad.

  Jag kan känna igen mig i så mycket av detta, jag tyckte att jag under en period fick till en så bra balans. Efter att först haft en riktig dipp med återkomst av ätstörningsproblematik, på ett heelt nytt sätt för mig, lyckades jag med terapi och en fantastiskt då helt ny pojkvän (nu make) hamna på en sund nivå trots mycket jobb och livet i stort. Sen fick jag barn, och det går så dåligt för mig. Med mat och träning, jag prioriterar aldrig mig själv, jagar alltidOch allt detta på typ fyra år.

  Men nu, är jag också på väg tillbaka. Jag känner mig oerhört peppad av dig och känner verkligen att du gör det på ett sådant neutralt och fint sätt utan pekpinnar. Exakt som din gravidbok som jag verkigen älskade just av den anledningen! Så dubbelt tack <3

 6. Så bra och ärligt inlägg. NTC (Nike training club) appen tycker jag är superbra för hemmaträning, med eller utan utrustning och pass i allt från 5 till 60 minuter i olika intensitet. Säger som min storasyster brukar göra ”äldre snabbare starkare”. Lycka till:)

 7. Känner igen mig så mycket i detta. Både ”ni som vet ni vet” (jag vet!) och det där att knappt tro att man kommer att lyckas. Kämpar själv med 10 000 steg om dagen för att komma tillbaka till min vikt innan graviditet med mitt första barn, går sakta åt rätt håll!

 8. Heja dej Ebba! Är inne på 5 månaden med att försöka skapa en hållbar livsstil! Vi fixar detta! Om vi fixat att föda barn & mycket mycket annat så fixar vi detta också!

 9. Heja heja! Fint skrivet och resonerat. Jag tycker inte du behöver skämmas för du sätter ett mål och pratar om detta, det är inte “vikthets”.

  Men! Reagerade på en grej! Är inte 10000 steg + 4 pass i veckan ett SKYHÖGT mål?? Jag satte ett mål för ett halvår sen på 1 pass på gymmet i veckan. Och har faktiskt för första gången lyckats hålla det, bli sugen på mer OCH utöka till 2/veckan. Tänker att du själv säger rimliga mål – jag hade varit grymt stolt om jag lyckades få in så mycket träning som du siktar på med livet/barnen/karriären!

  1. 6 pass i veckan + 10 0000 steg om dagen blir det väl med 2 tennispass utöver den andra träningen? Tycker också det låter MKT om man tänker hållbart och att klara av att upprätthålla det. Men det kan ju även vara mer som en rivstart och viktnedgång och sen kan något pass falla bort sen när det finns mer jobb igen och samhället mer går tillbaka till det normala. Då är det ju bra att ha lite ”buffert” i sina pass.
   Något som vore intressant att läsa om är vad kostrådgivaren sade och hur kosten är utformad. Alltså inte exakta mått osv men typ vad fokus ligger på, protein, kolhydrater osv. Sånt är jätteintressant att läsa om tycker jag!! 🙂

 10. Jag blir så himla pepp av dig och dina tankar! Kämpar också på för att försöka gå ner en del i vikt men framför allt för att få känna mig piggare och starkare. Skönt ändå att veta att vi är fler som kämpar på och att kunna känna igen sig i samma typ av tankar och beteende som t.ex. det här med att stress, lite sömn och mycket jobb blir fallgropar som man måste vara beredd på och planera för så att man inte faller tillbaka i gamla mönster. Men det är verkligen en kamp varje dag och som du skriver att på andra plan kan man ju lyckas. Men bara att fortsätta kämpa på och få in de rätta vanorna och vara beredd när det blir tufft. Heja dig och hela oss! <3

 11. Kroppen är vårt verktyg, den ska bära oss livet ut! För att hålla den frisk och utan skador så är det egentligen våran förbaskade skyldighet att träna den och hålla den stark❤️. Sen går det inte spikrakt , att föda våra älskade barn ❤️ tar energi och tid. Att livets väg även är krokig ibland och att jag inte orkat träna pga av jobb är sant. Men jag mår aldrig så bra som när jag har tränat, känner mig så nöjd att känna att jag orkar och inte har ont. Bra att du påminner om de 80 centimetrarna, får nog hämta måttbandet…

 12. Åh vad jag känner igen mig, exakt sån har jag alltid varit. Försöker också tänka just välmående snarare än siffror. Att röra på sig är att unna sig… försöker jag omprogrammera min hjärna till. 🙂
  Heja dig, mig och oss!

  Sandra

 13. Heja, heja!!! Måste säga att jag är sååå imponerad av hur du kämpar på med steg och träning. Det här fixar du!!!

 14. Ebba, det kanske räcker med ett mål? Inte tre? Ta ner ribban, du duger som du är. Börja med 10.000 steg eller två träningspass. Maxa inte. Sätt delmål. ❤️❤️❤️

 15. Du skriver ”Jag kan leverera på många plan. Men inte detta.” Och det bara osar självförakt och att du tycker du är misslyckad för att du inte väger mindre (snälla, låt oss skippa hur det handlar om ”hälsan”) och det är så sorgligt.

  Många av oss (jag också) tänker likadant. Vi ser inte ut som vi gjorde för tio år sen och då är vi misslyckade, vi klarar inte det, vi har ingen disciplin etc etc. Fast det är ju inte sant! Kroppen förändras och det är inte normalt att svälta sig för att kunna hålla en kroppsform som man hade när man var 25. Det är inte normalt!!

  Det är inget fel på dig, du misslyckas inte, du är inte dålig för att du ser ut som en helt vanlig människa.

  Och jag lovar dig nästan garanterat att du inte kommer ”lyckas”, för du ser ut som du gör. Det är ju så du ser ut. Forskning visar att mindre än 5% av alla som går ner i vikt lyckas hålla den vikten ett längre tag. Alltså, på riktigt, det går inte att gå ner speciellt mycket i vikt. Kroppen vill inte. Den stretar och kämpar emot varje litet kilo. Och för att väl hålla borta kilona behöver du bli striktare, striktare, träna mer, mer mer mer. Och sen behöver du äta ännu mindre, för din ämnesomsättning är nere på noll och du går upp ett kilo av att äta en potatis. Det slutar i ätstörning (Att äta supernyttigt och träna jättehårt och leva väldigt hälsosamt är ofta en ätstörning i sig) eller att du är tillbaka där du började.

  Och så tänker jag på all den tid vi alla säkert har lagt ner de senaste tio åren, på att börja banta, på att starta någon ny metod, på att ha ångest, på allt som har med vår vikt att göra. Jag gör det också, det är oerhört mycket tid och ansträngningar. Och så måste man ändå tänka, vad har vi fått ut av all den tid och energi vi lagt på vår vikt de senaste tio åren? Ser vi drastiskt annorlunda ut? Jag tror inte lösningen är ”då måste jag helt enkelt kämpa ännu hårdare”, jag tror helt enkelt att lösningen är att så här ser du ut. Så här är din kropp. Den är som den är. Det är inget misslyckande, det är inte ens något du verkligen kan påverka speciellt mycket.

  Ditt värde sitter inte i din kropp.

  1. Kala, det du läser in i Ebbas text får nog stå för dig. Alla dina slutsatser och ”fakta” får också stå för dig. Allt fokus på utseende istället för hälsa – får också stå för dig. Du skriver ett par gånger ”jag också” och du kanske ska stanna vid att tala för dig själv och inte för mig eller för folk i allmänhet. Att påstå att man inte kan påverka sitt midjemått är skitsnack, och att påstå att en omläggning till en hälsosam livsstil leder till ätstörning är ännu mer skitsnack. Det var länge sedan jag blev så provocerad av okunnigt snack på nätet, men nu blev jag det. Och faktiskt lite rädd för att din syn sprider sig och att soffhäng ska vinna över löpturen för ”äh, det är ingen idé. Och bäst jag tar en bulle så att äpplet inte leder till ätstörning”. Vi blir bara tjockare och tjockare i Sverige, som en direkt följd av vår livsstil och DET är ohälsosamt. Att träna pilates, jogga och gå 10000 steg per dag samtidigt som man väljer att äta hälsosamt är det inte.

  2. Det är rekommenderat alla oavsett ålder att röra på sig 3ggr/veckan och få puls samt att ha en aktiv livsstil där man går och cyklar till jobb/skola. Sluta skicka skam och pekpinnar till någon med plattform stor nog att förespråka det som svensk sjukvård rekommenderar.

   Plus att ditt resonemang att Ebba kommer sluta äta och få ätstörningar är helt absurt.

  3. Kala, det verkar inte vara många som håller med dig i kommentarsfältet. Men jag förstår vad du försöker säga – och jag håller med. Jag har tre härliga kiddos, vilket såklart syns på kroppen. Och det får vara helt ok. Jag är mycket snällare mot mig själv nuförtiden. Tycker om det jag ser i spegeln, för jävlar vad bra min kropp är! Som lyckas göra massor av coola saker. Som att baka en bebis tex. Jag tar hand om mig i den mån livet “tillåter” det. Rör på mig måttligt, äter vanlig lagad mat, proppar inte i mig onyttigheter.

   Det får liksom vara gott så. Vägrar lägga onödig tid och tankeverksamhet på kroppen och dess utseende.

   Obs. Detta är ingen pik mot dig, Ebba! Jag hejar på dig, massor! Försöker i och med denna kommentar bara ge ytterligare ett perspektiv på det hele 🙂

 16. Heja heja
  Inte ofta jag kommenterar men det känns som jag faktiskt kan bidra med goda tankar i detta tema.
  Jag är i samma sits, barn, jobb och stress/livet kom emellan och vips så hade kilon blivit 10fler än jag trivs med…
  Jag bestämde mig för att göra en förändring som inte fick vara förbud. Ändrade matvanorna, käkar nu mer kolhyderatfattigt 5 dagar i veckan. Inget småätande i veckan och ökat men rörelse massor. Promenerar överallt och tränar mer än gärna både på gym och hemma.

  Min känsla av att känna ork och känna mig stark och pigg slår allt. Att en dag riva av ett träningspass på morgonen, få ihop 1,2mil i transporter och köra jympans parken när barnet tränar handboll och i bara farten är en fantastisk känsla.

  Mitt tips till hemma träning är att Friskis och Svettis lagt upp online träning 30minuters pass med bra fokus. Älskar det. Kör på morgonen innan barnen ska väckas. Tips!

 17. Jag är precis så också, men har alltid varit överviktig, ända sedan jag var barn. Har tränat en hel del ändå (bland annat sprungit marathon), och är otroligt framgångsrik i mitt arbete. Som dessutom är som läkare, så jag _vet_ hur dåligt det är att väga för mycket, och jag _vet_ vad jag skall göra åt det. Men det hjälper inte… Är så van att misslyckas inom detta område, men lyckas inom allt annat. Så frustrerande!! Hoppas du klarar att bryta mönstret!! Jag fortsätter försöka, jag också…

 18. Intressant ämne! Vill gärna komma igång efter 3 barn men framförallt finns inte tiden! Av många anledningar! Undrar om du har tips på träningsspelar för oss som vill komma igång hemma men inte vet vart vi ska börja… / C

 19. Heja heja! Kan identifiera mig till 100% och är på exakt samma resa. Tycker att det är extra rimligt att göra det man kan för att prioritera sin hälsa och välmående i tider som dessa. Jag kör ett program via försvarsmaktens app FMTK som blandar löpning, styrka och rörlighet. 4-5 pass i veckan. Såå bra och funkar perfekt hemma med egen kroppsvikt. Gällande maten så kör jag två dagars ”fasta” med gröna smoothies och lite miniportioner från maten vi äter hemma. (Landar väl på ca 500-800 kcal). Övriga dagar försöker jag lägga till så mycket grönt som det bara går men unnar mig också lite fika då och då.
  Känns inte alls som någon uppoffring utan bara härligt att känna att man prioriterar sig själv. Mår ju så mycket bättre.
  Kör hårt!!

 20. Hm jag har också tre barn tätt och minsta är nu 3. Jag började jogga för 2 år sedan och det har blivit min drog. Nästan varje morgon i skogen med hunden. Mellan 4-8 km men oftast 5 typ. Jag gör lite 7 min app ibland för att dom lite styrka också. Men en sak som jag tror är viktig om man är lite sådär prestationsprinsessa (som jag och många av oss duktiga framgångsrika/ordentliga osv tjejer) är att vara snäll mot sig själv. Det är bra att ha mål men det viktigaste är kontinuitet, rutin och glädje. För mig blev även löpningen en press ett tag tills jag insåg att detta ska vara mitt mys. Då tog jag ner den en nivå och är nu sund i det igen. Så för mitt tips är att inte gå ut för hårt för då kanske du inte orkar hålla ut och låga det bli en hållbar vana både lust och tidsmässigt. Kör på 10 steg eller tennis eller löp inte allt på samma gång. Eller gör såklart det du känner men var rädd om dig. Lycka till⭐️

 21. Testa appen woop. Finns många olika program med varierande längder och du får hjälp med räkning, hållning i övningarna etc. Finns att testa som gratisversion.

 22. Fint att läsa! Du resonerar så bra ur ett långsiktigt hälsoperspektiv och det är så viktigt! Heja dig, med det tänket och just detta att man rör på kroppen för att kroppen mår bra, så kommer du fixa det! Jag tror att vi är många som kan känna igen oss på olika sätt och då är det så bra att du skriver om träningsglädje för att kroppen ska må bra, inte vikthets. Tack för det! 🙌🏼

 23. Jag har inga problem med att du vill hitta träningsglädjen och äta lite bättre. Men det är en hård dom att ge sig själv att du “misslyckats”. Jag tror att väldigt få ser en misslyckad person när de tittar på dig. Själv blir jag glad av att se någon visa kläder som inte har storlek 36, men naturligtvis har du ingen skyldighet att behålla en vikt du inte trivs med för att vi ska kunna identifiera oss med dig. Vi kanske bara borde ta tag i våra egna liv?

 24. Jag blir peppad och inspirerad av detta inlägg!
  Känner som att dina mål passar in för mig också.
  Eftersom viktminskning påverkas till större andel av kostförändringar, så ser jag fram emot ditt inlägg om det! 🙂
  Men en viktig kommentar: Att träna ger styrka och kondition, och leder till en förbättrad fysisk och mental hälsa på både kort och lång sikt. En vältränad överviktig person har en bättre hälsa, än en otränad person med normalvikt. Tål att tänkas på. Då kanske midjemåttet inte är lika relevant.

 25. Jag har också haft svårt för träningen och väldigt lätt prioriterat bort den för annat. Men nu sen en tid prioriterar jag träningen och Har bestämt för att jag ska vara nöjd med det som blir även om det bara blir en halvtimmes jogg.
  Ett tips är ju att boka in träningsdejter för då är det svårare att banga ur. Och när jag intr kan träna med kompisar så tänker jag att det sitter miniversioner av dem på mina axlar som säger “bra jobbat, kämpa på, det ser bra ut, inte fuska, du orkar lite till”.

  Sen följer jag Olga Rönnberg på Instagram och hon har en bra syn på kost och träning. Just det där att om man ” fuskar” och äter en påD godis eller vad det nu kan vara. Att man inte dömer sig själv för hårt och fortsätter äta dåligt. Utan att man ser det som ett normalt avsteg. Hon har många bra och inspirerande bilder och texter på Instagram!!!

  Du som strartat Fler företag och tar hand om tre barn kommer såklart också att fixa det här!!!

 26. Var kommer din grå jacka/kappa ifrån som du har på bilden här?

 27. Jag vill tipsa om att pt-Fia lägger upp helt grymma träningspass på Instagram nu under Corona. Det är lätt igenkänning när hennes barn plötsligt dyker upp och får bli en extra vikt eller köra lite vid sidan av. Hon kör också på liten yta och med enkla redskap typ en stol eller en kudde.

 28. Som 50+ med stora barn känner jag med er alla här, livet går i racerfart då man har små barn hemma och skall jobba full fart. Var lite snälla med er själva!!!! 10000 steg om dagen är ju ett alldeles utmärkt mål, speciellt som det ofta sker utomhus. Får man in mera träning än det så är det ju fantastiskt. Det kommer en tid då man hinner mera med sig själv – med det vill jag inte säga att man skall strunta i att ta hand om sig själv under småbarnsåren, men ha realistiska mål.
  Sen är ju 80+ cm midjemått stort om man är 160 cm lång men kanske helt ok om man är 180 cm. Brukar jag tänka, som är 177 cm 😉 . Njut av våren!

 29. Skönt att läsa att även dina bollar ”sticker iväg”. Jag började spela tennis förra året men tyvärr så får jag inte till det utan har ganska många hjärnspöken eller spärrar som gör att jag inte utvecklas och har jag haft flera dåliga träningar så kommer jag snabbt i en dålig spiral att jag är ju rätt usel på allt, på alla plan. Och det är ju det sista jag vill… men med lite positiv energi från dig i dina kanaler kanske jag fortare kommer upp på rätt bana och tankemönster igen.

 30. Heja heja! Det låter som ett sunt upplägg! 😊
  Rekommenderar Hemmaträning med Sofia på SVT1 kl 9.10 på vardagar.

 31. Jag känner igen mig så mycket. Det har gått 10 år sedan jag blev gravid med första barnet och nu är det dags att ta kontroll och prioritera hälsan. Vill vara pigg, stark och glad i själen ! Heja oss!

 32. Hej! Mitt tjejgäng körde en utmaning i whatsappgruppen för ett tag sen som funkade bra för oss: ”smileytävlingen” innebar att man kunde få två smileys per dag. En om man rörde på sig ordentligt i minst 30 min och en om man lät bli sötsaker. Varje kväll rapporterade alla med ett kort meddelande i gruppen. Man höll själv sin räkning, och det gällde att komma upp till ”70 innan midsommar” (passande mål för oss just då) Det va kul, lagom mycket tävling/press och peppande!
  Detta är ett tips som ju går att variera i det oändliga, man kanske till och med kan få med sig barnen om man blandar in klistermärken etc.
  Lycka till med ditt kämpande, du är en stor inspirationskälla!

 33. Hej!

  Tycker det är bra att du gör det som få dig må bra och vara pigg. Vill dock poängtera en sak angående midjemått. Det kan bli väldigt missvisande om man är lång. Jag är exempelvis lång och smal/tränad men har ändå ett midjemått på nästan 80 cm pga att jag är bred över rygg, axlar och midja. Är man lång är man ju oftast lite bredare än om man är kort, även om man kan vara helt platt över magen.
  Ett bättre sätt att mäta midjemått på är därför att tänka att det max bör vara hälften av din längd. Så om man är 1,80 (som jag nästan är) får midjan vara max 90 cm.
  Mycket bättre för oss som är långa, breda men platta.

 34. Heja heja! Jag har gått från väldigt lite träning för några år sen, till (oftast) 4 pass i veckan. Tricket för mig är att köra ganska många gånger i veckan för att skapa en vana och att sen gå på lust, men att ha noll förväntningar/krav på vad de ska vara eller att det ska ge en viktminskning eller cm runt midjan. Jag gillar att köra på känsla. Är jag sliten kör jag yoga och rörlighet, vill jag få ut energi blir spinning, vill jag bli inspirerad blir det mtb utomhus eller skidor på vintern, vill jag ha lite jävlar anamma blir det tunga vikter, vill jag lyssna på en pod blir det promenad, har jag ont om tid blir det FMTK eller 7 min i vardagsrummet, vill jag umgås blir det vad en vän har planerat. Osv! Funkar fint. Kanske inte optimalt för en snygg kropp, men optimalt för psyke och välmående – att känna sig glad och pigg och stark och i balans är viktigast för mig. Och räcker för att klara av vardagen.

 35. Lita Lewis på Youtube! Behöver bara en matta! 25-30 minuterspass! Gryyyyyyymma! Hon är dessutom ursnygg så bara det gör att man kämpar!

 36. Hej Ebba!
  Kan verkligen känna igen mig i det du skriver, speciellt att lyckas på alla andra plan, men just detta blir oftast “misslyckat” i slutändan. För mig går också träning & mat hand i hand så genom att få till vardagsträningen och extra pass så kommer maten på köpet lättare. Har själv också kommit igång med träningen och vardagsmotionen igen senaste månaden. Du peppar mig med dina små uppdateringar om hur du tvingade dig ur soffan eller lyckats med ett pass. Tack för det! Win win för oss båda 🙂

  För mig har en del i det hela varit att acceptera för mig själv att jag inte alltid haft kontroll inom just detta område, vilket också är en skam i sig för mig. Nu börjar jag kunna få in en kil mellan impulser och vänja om min auto-pilot som ibland köper en påse godis innan man ens har hunnit förstå det. Inget fel med sötsaker, men man vill gärna göra ett medvetet val 🙂 tror när man hållit på att misslyckas i så många år finns det många hjärnspöken. Försöker hjälpa mig själv istället för att döma allt jag gör, insett att snäll push ger minst lika mycket resultat och en bättre känsla än det dömande “bör/ska” göra.

  Det kommer dippar, sjukdomar, saker man inte kan rå för, men har som motivation att göra dem så korta som möjligt. Har lyckats korta ner min nyliga dipp från 2-3 veckor till 2-3 dagar. Kämpar på här med. Nu har du motiverat mig till att ladda min fitbit klocka så jag kan logga mina steg som motivation, 3 månader sedan den kom fram. Dag för dagens promenad!

  Styrke pepp så länge, gläds att se din energi stiga 🙂

 37. Här kommer ett tips på enkel men effektiv hemma träning; kolla in Heat76 på youtube, dem släpper med jämna mellanrum, enkla, roliga och effektiva träningspass för hemmaträning.

 38. Känner igen mig i det mesta, har hoppat på mamma fitness med hemmaträning och har din syster som kostrådgivare 😊 efter tre veckor har det faktiskt börjat hända lite, heja oss!

 39. Hej Ebba! Får man fråga vilken nutritionist du har gått till? Kanske kan hon tänka sig fler klienter 🙂
  Kram kram från en stor på-hejare! Tycker du är grym!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.