Nej, nej, neeej – men JA!

Ursäkta lite blogg-skugga här, jag som skulle börja 2020 med ETT inlägg om dagen!? Så typiskt mig ändå. Evig optimist. Har en lista i mobilen på massvis med idéer och är så. Himla. Peppad. Så kommer det världens jäkla munsår, som är infekterat och som ALDRIG går över och sedan världens mest galna vecka på det – med tusen roliga saker. Men ändock tusen saker. Och så var det ju det där med att lyssna på kroppen och den säger: andas. Vila! Kom ihåg lugnet för en vecka sedan, hämta tillbaka det. För det finns därinne. Inte så långt nedgrävt i sanden alls faktiskt. Bara just under ytan.

Så nu gör jag precis det. Vände halvvägs till tennisen imorse, orken räckte ju inte till. Sitter nu i mjukt skönt Juicy-set med Emilia och har ätit mysig långlunch på Yogayama. Härligt. Går igenom ROLIGA saker och planerar! Och det känns redan bättre. Puh. Måtte bara läppen läka nu, det är ju fånigt (med en sådan liten sak ändå) men det tar liksom på krafterna och det gör så sabla ont. Dumt nog har jag ju också varit tvungen att pilla på den, sminka över, se väldigt GLAD ut, dutta bort (aaaaj) blödande skorpa för tv-inspelning i måndags, tisdags och onsdags och nu mår den väl… Som jag förtjänar ungefär.

Åh, nu ska det blir härligt med helg! Välbehövligt. Jag pepprar vidare med inlägg och vänta bara, säger jag. Häng meeed! Så ska jag också försöka göra det. I lagom takt. Lovar.

KOMMENTERA GÄRNA! Gärna med lite fredagspepp!

36 reaktioner till “Nej, nej, neeej – men JA!

 1. Tag det lugnt, slappna av o tag en helledig helg! Vi hänger med, när du är ok!

  1. Bra beslut Ebba <3 du är så snäll och gör så mycket för andra, ta hand om dig för du är viktig. Lite pepp: För inte så länge sedan kom jag över ett exemplar av "Ebbas stil" boken, och det har blivit en otippad go-to bok för mig när det gäller stil och egenvård, den blir liksom aldrig inaktuell. Jag missade den totalt när den kom, för jag bodde utomlands under 8 år, men vilken bok! Bamsekram till dig

  1. Stackars, stackars dig. Sår på läppen är så jobbigt. Får det också ibland om jag fått för mycket sol i kombination med saltvatten. Prova med Nuxe’s reve de miel. Den innehåller honung som är läkande och jag använder den varje kväll, även utan sår.

 2. Ååå jobbigt! Det upptar ju hela ens tankeverksamhet när msn har det.
  Jag får också munsår då och då. (Drömde på riktigt mardrömmar om att jag skulle få ett lagom till mitt bröllop😭. Som tur var blev aldrig drömmen verklighet!!)
  Antar att du testat alla salvor och att sova med en rejäl klick tandkräm på såret?!
  Förhoppningsvis läker det fint under helgen och du har ny energi på måndag.

  1. Tandkräm på såret!? 🙈 Testa bepanthen eller nåt sånt istället.

 3. Ett tips, smörj med Purelan så spricker det inte och läker fortare

 4. Om du känner någon som kan ge dig en burk kanaway salva, Tillsammans med RENU Advance serum så läker det snabbt. Rena produkter

 5. Var det inte ett brännsår? Ser inte bra ut. Kanske bäst ringa 1177 m h t infektionsrisken…
  För brännsår skriver 1177 om kylbalsam och kortisonsalva, men inte hade jag kletat på allt möjligt… har aldrig haft munsår så jag vet inget om det i o f s.
  “Petig jurist som vill ha fakta på allt ;-)”

  PS Blev ju ingen pepp av detta, men jag är lagd åt det försiktiga hållet:-)

  Stackars dig i a f. Hoppas du blir bra jättefort!💐💐💐

 6. Okay Ebba🤗
  Nu när jag gick in på din blogg och råkade läsa att du vill ha lite fredagspepp så tänker jag passa på 🥳💃 Ta dig tid för din egen tid …. och kom och träna med mig 💪💪 🏋️‍♀️🧘‍♀️ Jag som du fyller livet med allt kul, tråkigt och även allt det andra som hör livet till😁 har tagit mig tid för min egen tid och den är en timme varje dag 7 dagar i veckan😛. Kan jag så kan du👊👊 Nu kör vi ❤️

 7. Vilken smärta ! Vet hur det är. Efter att ha fött barn fick jag munsår. Det var 1976. Därefter har jag titt som tätt fått munsår. När det varit stressigt, när man varit i solsken. Ja, varit i solsken, det betyder munsår varje gång, semestrar till soldränkta platser. Efter några dagar, munsår !!!.Svidande läppar, svårt att äta, svårt att borsta tänderna.Så tråkigt att inte kunna använda läppstift i läckra färger. Aciclovir det hjälper något men inte så man kan använda läppstift. Så tråkigt !! Men. men det går över men inte då när man skulle velat ha ett läckert läppstift och sett så där solbränd och fräsch ut. Men du…..håll ut, köka Aciclovirtabletter och smörj läpparna så de inte är torra. Det ordnar sig till slut ! Nja, till nästa gång !

 8. Jag har haft munnsår sen jag var liten, HEMSKT. Nu ser jag alltid till att ha Valtrex/Valacyclovir/Acyclovir hemma. Få doktor att skriva ut recept (många!!!) och ta så fort pirringen börjar. Sen om du har oturen att vara för sen att ta tabletten (till eks om munnsårer utvecklas över natten..) så ta ändå och det kortar ner förloppet till 3 dagar. Sen en annan lifesaver: Munnsårplåstret ”Compeed-Invisible”!!! Köpas på apoteket. Hade aldrig klarat mig utan! Sätt på det omedelbart. Stoppar munnsåret och det utvecklas ingen skorpa. Du får byta några ggr pr dag. Det bästa är att det knappt syns och du känner dig heller inte så ”äcklig” och smittsam och det tar bort smärtan också, det är HELT otroligt!! Jag reser aldrig någon stans utan Compeed och tabletterna. Jobbade som flygvärdinna tidigare och fick konstant munnsår pga jetlag och sol. Sen upptäckte jag tabletterna och Compeed – tack och lov!! Lycka till!!

 9. Herstat mot brännsåret/munsåret. Enda salvan som funkar!!!! OCH den syns knappt på såret till skillnad från de där vita krämerna som gärna vill falla bort.

  Tack för att du finns 🙂

 10. Jag har levt med hudsjukdomen psoriasis sedan jag var sex år, att täcka och hålla på fanns inte på 80 talet. Det var lerbad och smörja . Inget synd om mig! Herregud, du fixar detta. Du behöver inte inläggning eller specialvård. Ta hand om dig borde vara nr 1 i år!! Puss ❤️

 11. Usch det ser ut att göra ont.Det kommer då verkligen många förslag till bot och bättring men du är ju själv medveten om att den höga takten får kroppen att säga ifrån Undrar om de sorgliga nyheterna från norska och engelska kungahusen bidrar till att sänka motståndskraften. Jag är då djupt tagen av vad som händer där och samtidigt fylld av beundran över deras öppenhet om hur det känns för de olika familjemedlemmarna.

 12. Så modigt att öppna upp kring munsår. 🙌🏼 Säger mycket om din prestigelösa och genuina personlighet. Tack för att du delar med dig! Jag säger bara Vectavir före, under och efter alla resor till solen. Har man förträngt denna regel funkar den även när skadan är skedd.

 13. Så modigt att öppna upp kring munsår. 🙌🏼 Säger mycket om din prestigelösa och genuina personlighet. Tack för att du delar med dig! Jag säger bara Vectavir före, under och efter alla resor till solen. Har man förträngt denna regel funkar den även när skadan är skedd.

 14. Testa lägga på Manuka-honung, det kommer läka SÅ mycket snabbare – lovar!

 15. Ååå, vet precis hur det känns. Jobbigt som tusan😔 Jag har dragits med munsår i många år men sedan jag slutade med gluten försvann munsåren att komma. Fuskade vid tillfälle när jag blev så nedrans sugen på lussebulle och vips kom munsåret som ett brev på posten.., men sol och stress kan också påverka såklart.
  Vid dessa tillfällen har jag (när man känner att det precis ska bryta ut) kört med LHP från Apoteket vilket faktiskt har minskat utbrottet.
  Tack för att du delar med dig och är transparent☘️ Ha en underbar helg!
  /Helene

 16. Hör med Therese Johaug om hon har någon läppsalva kvar att låna ut 🤗

 17. Kära Ebba. Du kanske behöver antibiotika Hur som helst detta är övergående. Njut av livet tiden rusar iväg. Har du råd o möjlighet unna dig minst en dag i veckan utan varje form av arbete jobb. Njut av dina kära barn. Stressa dig inte genom livet. Lycka till kram elsebeth

 18. Jag fick ett stort munsår just på min sons bröllopsdag, försökte dölja såret men då blev det ännu värre. Gästerna var så artiga, jag märkte att de undvek att titta på mina läppar och pratade om något roligt istället!

 19. Nästa gång du känner att ett munsår/herpes är på g lägg på öronvax! Alltså från ditt eget öra. Jag veeeeeet att det är äckligt, men det funkar jättebra! Effektivt och helt gratis.

  För såret du har nu är det nog tyvärr försent. Hoppas det läker snart.

 20. Älskar att du ändå kör och visar dig i TV. Så himla många som har munsår men så ovanligt att se i TV. Du hjälper till att normalisera!

 21. Vet du om att du är bäst Ebba!😊 Så fort du dyker upp i rutan, så vips blir allting lite bättre. Kram.

 22. Ok, det var länge-, länge-, längesedan jag kommenterade en blogg, men nu MÅSTE jag. Jag har nämligen lidit av munsår i princip hela livet och i stressiga perioder haft sår som aldrig läkt utan kommit tillbaka på samma ställe om och om igen samt till och med letat sig upp i slemhinnan i näsan (extra kul och snyggt!). För några år sedan var det verkligen hemskt, på gränsen till outhärdligt, och jag hade provat ALLT apoteken har att erbjuda, och lite där till i form av diverse husmorskurer, och stod på tur att få virushämmande från vårdcentralen vid nästa utbrott. Om inte det skett på en resa. Så klart. Typiskt min otur, tänkte jag när jag kände det där bekanta stickandet i läppen och hade inte den blekaste aning om att det antagligen istället var ett av mitt livs mest lyckosamma ögonblick. Jag började desperat gräva i alla necessärer efter lämplig anti-munsårs produkt, men hittar givetvis inget annat än ett lypsyl med aloe vera och jojobaolja jag tagit med mot torra barnläppar (för toppenbra även mot nare! Tar bort sånt där rött fnas på en ynka smörjning!) men fått av min mamma en gång med orden “det här ska vara jättebra mot munsår!”. Jaja, det var verkligen inget jag trott på innan, ett lypsyl liksom, men nöden har ingen lag och VÄRRE kunde det ju knappast bli, tänkte jag. Så jag smörjer helt sonika läpparna med lypsylet och, HÖR OCH FREAKIN HÄPNA, jag får världens minsta pyttiga skruttmunsår som nog ingen mer än jag upptäcker och som aldrig ens får en skorpa och jag fattar aldrig riktigt vad som hände. Var det ens ett munsår?! Var det ens möjligt?! Vet du, det VAR det. Det ÄR det! Sedan dess har jag nämligen bara använt samma lypsyl och inte en enda gång har det blivit mer än max ett pyttesår. Borta är den där obehagliga smärtan, de enorma skorporna som varar och ramlar av och blöder och närmast får spetälska att framstå som en skönhetsbehandling. Ja, det låter som hokus pokus, men ett simpelt jäkla lypsyl har alltså ändrat mitt munsårskantade liv. (Jag trodde först att det var aloe veran så var grejen, så testade en vända att smörja med ren aloe vera-gel, men det var komplett värdelöst och sedan dess har jag inte vågat experimentera mer, utan kör på detta. Jag har dock funderat över om det kan vara så att det är just kombinationen i denna produkt som funkar, eller om det är jojobaoljan – som står finstilt under aloe veran – som är det magiska elixiret? Läpparna blir nämligen obeskrivligt mjuka och sköna och aloe vera blir ju mer kladdigt och stelt.)

  Och efter denna outhärdligt långa harang, vad är det då för magisk produkt?! Typiskt nog så är det inte något man bara kan klick-klicka hem, utan något sånt där hemförsäljningsmumbo-jumbo (man måste alltså ha tag i en hemförsäljare och jag nyttjar fortfarande min mammas gamla arbetskamrat som langare och vågar ej tänka på vad som händer den dagen hon slutar deala). Jag borgar alls inte för deras produkter i övrigt, men detta lilla lypsyl är PÅ RIKTIGT det närmsta guds gåva till herpesdrabbade man kan komma. Googla Forever living! LOVA.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.