MAXAT kungligt fredagsgodis – hurra!

Hörni, vilken vecka! Maxad sådan, på alla fronter. Jag säger hej fredag, hej kungligt fredagsgodis (och det finns MYCKET härligt att bjuda på!) och jorå, en kunglig babynyhet till och med – men först detta och en efterlängtad look från…

Prinsessan Sofia! Kul! Här tillsammans med prins Carl Philip utanför till Kulturhuset Stadsteatern, på väg in till förhandsvisningen av prinsparets stiftelses och Teater Fryshuset teaterföreställning ”Om jag säger något blir det bara värre….”

Snygg liten grå väska med bambuhandtag, dock ingenting jag kan identifiera. Någon som vet?

Och här ser vi Sofia i Bernadottebiblioteket på slottet, under ett möte med Global Child Forum och deras samarbetspartners:

Annars fortsätter också arbetet för kungligheterna digitalt, här ser vi en härligt stilig drottning medverka (hon höll också ett anförande, via länk) på den digitala invigningen av Tysklands tredje Childhood-haus, detta i Berlin. Halsbandet! Wow!

…Och i England har prinsfamiljen fått besök i trädgården på Kensington Palace, av ingen mindre än Sir David Attenborough. Prins William fick se en förhandsvisning av filmen “David Attenborough: A Life On Our Planet”:

Här ser vi prinsen med sina småprinsar, George och Louis:

OCH sedan kom en härlig babynyhet! Prinsessan Eugenie och hennes Jack väntar barn, tidigt nästa år. Nyheten kommer ganska precis två år efter att paret gifte sig, i oktober 2018:

Detta blir alltså drottningens nionde barnbarnsbarn!

Senast i ordningen var ju lille Archie Mountabatten:

Jamen jag SA ju att det varit en härligt maxad vecka. Så, absolut ingen tid att spilla här, vi kastar oss direkt vidare till Danmark…

Kronprinsessan Mary delade ut årets hederspris på den danska Regnbågsgalan, Rainbow Awards, som lyfter fram och hyllar viktiga insatser för HBTQ-personer inom samhället. Galan lyfter fram organisationer, företag och individer som på ett eller annat sätt bidragit. Vinnare av årets hederspris blev 94-åriga Doris Pollas – och Mary delade ut priset i stilsäker svart kostym. Eller är det möjligen en svart byxdress, som ju är en favorit i Marys garderob?

Och vi MÅSTE vara kika tillbaka i backspegeln till 2013, när Jonas Gardell utsågs till årets “Årets HomoBiTrans” på Gaygalan på Cirkus i Stockholm, när kronprinsessan Victoria delade ut priset:

Ditt budskap är tydligt. Räta på ryggen. Sträck ut handen. Vi ska torka varandras tårar. Vi ska torka varandras tårar med öppna hjärtan och våra bara händer. Priset till Årets homo går till författaren, dramatikern och inspiratören Jonas Gardell“, sa kronprinsessan i sitt tal.

Men åter till den kungliga veckan här och nu – för igår såg det ut såhär, när kronprinsessan och prins Daniel besökte Maximteatern…

Teatern har, liksom så många andra runtom i landet, varit hårt drabbat under pandemin. Vi bor alldeles runt hörnet från Maxim och hade biljetter till föreställning som blivit inställd. När jag ser bilden nedan från den tomma teatern kan jag verkligen längta efter normalitet. Inte så att vi går superofta på teater, men efter detta ska jag verkligen försöka komma iväg oftare!

Maximteaterns VD:n Agneta Villman tog emot kronprinsesspare:

Samma dag besökte kronprinsessparet SIPRI, Stockholms internationella fredsforskningsinstitut (ett oberoende internationellt forskningsinstitut som studerar frågor om fred och konflikter med fokus på nedrustning):

 Till vänster här ovan ser vi Dan Smith, SIPRI-direktör och Jan Eliasson, tidigare vice generalsekreterare för FN (som också jobbat tätt tillsammans med kronprinsessan, bland annat under hennes besök i FN). Jag har bland annat intervjuat honom om kronprinsessan, till tv-produktioner, och han vittnade då om hur extremt ambitiös hon alltid är, i allt hon gör:

Okej, en lite närmare titt på looken: Snygg höstigt mönstrad klänning och en klassiskt kunglig matchning med skor, kofta och örhängen i vinrött.

Ännu en snygg look bjöd vi på när paret besökte Scenkonstallianserna, alltså musik-, teater- och dansalliansen (som jag faktiskt inte hade koll på, men de anställer alltså frilansare inom musik, teater och dans, som är yrkesverksamma inom offentligt stödda verksamheter). Kungligheterna fick höra mer om hur pandemin påverkat frilansande skådespelare, musiker och dansare samt vilka åtgärder som har vidtagits för att minimera effekterna…

Stiligt välmatchade i midnattsblått! Alla de här besöken är helt enkelt en viktig del i att kungligheterna visar sitt stöd för olika delar av samhället, i dessa tider…

Snygg, diskret look. Själv fixar jag inte att bära ankelboots utan strumpbyxor, så hade jag hellre valt pumps. Men på kronprinsessan funkar det!

Samma sak med örhängena, bälte och det långa halsbandet – men utan detta hade looken blivit för diskret. Så jag gillar det!

Victoria tog också med prinsessan Estelle och prins Oscar för att kika på Märta Måås-utställningen i Rikssalen på slottet.

Utställningen ”Se på mattorna – det är jag” finns kvar i Rikssalen tills på måndag. Åh, älskar ju detta men har bara inte kommit iväg. Livet liksom. Men jag vill så GÄRNA se den, ska se om jag lyckas få ihop det i helgen. Kanske, kanske, kanske…

Nämen vi säger HURRA FÖR FREDAG med den här bilden tycker jag?!

Foto: Martin Sylvest / TT, Jonas Ekströmer / TT, Pontus Lundahl / TT, Victor Ericsson Kungl. Hovstaterna, TOBY MELVILLE / TT

KOMMENTERA KUNGLIGT GÄRNA!

4 reaktioner till “MAXAT kungligt fredagsgodis – hurra!

  1. Wow vilken fin outfit på Sofia! Tips på var jag hittar liknande byxor och skjorta? 🤩

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.