Måndagsrapporten och stormen före lugnet

/ Innehåller affiliatelänkar, produkter valda av mig /

MÅNDAG: Yes, veckan startade på Marstrand men ett alldeles, alldeles underbart dopp. Salt, svalkande – men ändå inte för kallt. Bara alldeles perfekt, på alla vis. Eller, dagen startade med frukost (nybakat bröd från Bergs) hemma hos mamma och pappa på Kvarngatan i det vita huset med gröna knutar. Och sedan kaffe med barndomskompis, promenad med Amy och ja, helt enkelt en riktigt härlig sommardag på Marstrand. Sedan blev det båttur med pappas båt, fullastad med barn, bullar, saft och kaffe. Pappa kastade ut ankaret i fjorden och vi hoppade i! Åh, det var ett dopp jag kommer att leva på länge. Älskar att bada härnere i Skåne också men det ÄR ju något speciellt ned det svidande salta…

Åkte sedan hemåt med tre glada, trötta barn i bilen. Kom fram vid tio till ett mörkt hus och bäddade ner oss alla på rad i vår stora säng. Johan var i stan och jobbade, så jag njöt av att ha en ensamkväll med barnen, haha! Det kan man ju få göra ibland?! Göra allt exakt på sitt eget vis, så som EN förälder tycker att det ska göras.

TISDAG: Tidig uppstigning för golftävling, ja, inte för minstingen med för de andra. Pirrigt och spännande. En heldag ute vid golfen väntade, så det hade lagts fram kläder, badkläder, vattenflaskor, tröjor – och peppen var som sagt stor. För mig och Ernst blev det en rätt lugn eftermiddag hemma, sedan tennis (han följde med och satt på bänken och bygge PlusPlus) och sedan middag på grillen, innan vi hämtade hem trötta, lyckliga, svettiga barn vid halvtio. Förstår mig ju inte riktigt på golfen ännu men förstår mig på att peppa barnen, tror jag!

ONSDAG: Ja, hej onsdag och jag sitter i detta nu och jobbar med DETTA. Full fart med Ebba von Sydow Jewelry, jobbar ju också parallellt med kommande släpp, då det är handgjort så tar allt tid och jag försöker ligga i “fas”. Hyfsat i alla fall. Många beslut om detaljer, som måste kännas in noga. Har preciiis fått justera lagret då signaturhalsbandet Mary sålde slut i vitt guld igår igen – men vi lyckades få fram släppet som egentligen skulle kommit först i september. Så jag fyllde på med det nu! Hurra!

Jag tänker att det helt enkelt var meningen, att leveransen var klar tidigare i verkstaden. Det är ju smycken för alla säsonger såklart, men extra härligt nu på sommaren. Diamanten glittrar så vackert i solen, till en vit skjorta en sommarkväll (som här nedan, här bär jag kedjan på olika längderna, den går att justera), efter ett dopp, eller efter ett svettigt träningspass, haha!

Ikväll blir det nog middag på stranden, vilket barnen och jag planerade imorse. Mysigt, alltid ett äventyr!

TORSDAG: Yes, det blir en favorit i repris och ett blixtbesök i Båstad för en middag som Johan och jag blev inbjudna till. En så flott och härlig middag att jag trodde att inbjudan hade kommit fel?! Men icke, så vi svänger dit med elbilen. Blir en lyxig utflykt också, vi bor över hos kompisar i Båstad och åker sedan tillbaka nästa dag… Häng med på Stories, så rapporterar jag givetvis om denna spännande middag!

FREDAG: Jamen Falsterbo Horse Show är ju igång så här är fullt med folk och roliga saker som händer! Även här hemma. Förstås inte helt som vanligt men ändå ett helt annat LIV här i krokarna. Kul! Här trillar in gäster som ska fylla upp nybyggda gästhuset – så jag ska preppa för middag både fredag och lördag. Drink också tror jag?! Och frukostgäster och min kompis Ida som också kommer och bor här över helgen. Ja, full fart som alltid just den här tiden i juli. Ska dock inte gnälla för det är ju urtrevligt OCKSÅ – och gör ju faktiskt att man sedan njuter ännu mera av lugnet sedan…

Planerar att grilla på kvällen, då vi blir ett gäng. Enkelt och gott, med mycket grönsaker (sallad på gulbetor såklart) och skånska jordgubbar till efterrätt. Mums!

LÖRDAG: Horse Show-spaning med barnen, även om man inte kan se tävlingarna på plats så tycker de att de är kul att pormenera runt vid området och spana på alla hästarna. Kanske ett utepass träning också, herregud, det skulle behövas. Har inte varit det lättaste att få in dessa veckor… Usch, känner hur kroppen LÄNGTAR efter att träna mer “som vanligt”. Jag vet, man behöver vila ibland – men just nu längtar jag faktiskt efter bättre träningsrutiner.

SÖNDAG: Får man hoppas på sovmorgon?! Nej, just det, så blir det inte. Tennislektion bokad på morgonen, ett gott skäl att INTE ha sovmorgon. Kanske det allra bästa?!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.