Måndagsrapporten – uppsägning, mars och motivation!

MÅNDAG: Japp, denna måndag var helt ärligt en arbetsseger. En redig kaffebalja-arbetsseger! Förmiddagen bestod av möten och allmänt fix, catch-up och sedan kom Emilia till mitt kontor för lunch och poddinspelning. Ibland, för det allra mesta faktiskt, kan vi bara dyka rakt in i podden – slå på, slå av. Nio gånger av tio. Vi har ju ett ständigt pågående samtal, Emilia och jag, om livet, stilen, jobbet, ja, alltihop. Men… ibland, som idag, krävs ett antal BALJOR kaffe, skrattanfall, tårar (av skratt, bör tilläggas) och prat om absolut allt och ingenting, innan vi kunde slå på REC och köra. På torsdag bjuder vi alltså på en podd om att jag säger upp mig, om Emilias kudd-vrål och fyra miljarder skäl att fira om man nu hade hetat Birkenstock i efternamn.

På vägen hem från mitt kontor plockade jag upp Johan på Bookbinders, vi promenerade hem ihop och pratade om dagen. Mysigt! Och väldigt lyxigt. De där små stunderna. Mitt kontor ligger bokstavligen två kvarter från Bookbinders på Karlavägen och sedan bor vi ju på promenadavstånd. Måndagskvällen här hemma blev det “Atlantic Crossing”, vad tycker ni? Har ni hunnit se?

TISDAG: Morgontennis med min kompis Lotta, som skickade ett sent sms om ett återbud – och jag har ju lovat mig själv att försöka säga ja till träning och rörelse i alla dess former under 2021! Och ja, det gick att få ihop, så jag kör. Kommer fylla på med energi inför förmiddagens roliga möte om smyckesprojektet med mitt signaturhalsband. Skoj! Det är med Amanda, som är gemmolog och smyckesdesigner, som jag samarbetat med, och Sofi, som jag jobbar med – som är projektledare. Ja, Sofi och jag stämmer ju av varje dag, konstant, med nu är det fokus smycken. Är så otroligt stolt och glad över halsbandet som till slut blev precis som jag hade drömt om.

På eftermiddagen skrivjobb, ett digitalt möte till och sedan gå igenom, välja, godkänna och skicka iväg ett gäng bilder till Vichy-teamet. Japp, ska helt enkelt beta av “to do”-listan. Skönt!

ONSDAG: Fixa nytt pass! Yes, att det går ut hade jag vanligtvis haft bättre koll på men det är ju knappast använt i dessa tider. Dock behöver jag ändå förnya det, så jag passar på att checka av det på “to do”-listan också. Därefter tandläkaren, för en koll av min tandställning som jag slarvat med. Hu. Måste verkligen ta tag i det. Sedan lunch med min kära kompis Anna, som jag inte träffat på evigheter. Längtar! Vi pratar ju ofta på WhatsApp och telefon men hon har flyttat till hus utanför stan, varit föräldraledig och Corona och tiden går och ja, tänk att man kan se så mycket fram emot lyxen att få SES. På riktigt. Över en lunch.

TORSDAG: Nya podden kommer ut, den där om uppsägningen och sammanbrottet. Att ta en powerwalk och lyssna på ljudböcker står underbart nog på agendan denna förmiddag. Jag sitter i juryn i årets Storytel Awards och KAN faktiskt räkna detta härliga som jobb. Min bästa ljudboks-stund är just på powerwalk, eller bara som sällskap på väg hem från jobbet. Ja, eller när jag städar och plockar hemma.

Torsdagen i övrigt? Det märks faktiskt att det är sportlovsvecka i kalendern, en lugn och ganska luftig torsdag. Säker stil-möte på eftermiddagen men annars lugnt. Jippie, ska verkligen försöka hålla det så!

FREDAG: Plåtning med Lisa Höök här hemma, inget stort utan några jobb som ska kompletteras och några bilder jag vill få gjorda. Måtte solen skina! Vi har verkligen skrattat åt hur vi haft maximal otur med solen, men på fredag kanske det händer!? Håll tummarna. Hade varit så fint med lite vårkänslor i bilderna. Jaja, annars får vi trolla, det löser sig alltid på något vis.

En kampanj ska lanseras på Bookbinders, som jag ska lägga ut – ja, publicera helt enkelt – på Instagram och övriga plattformar. I nuläget kör jag ju Bookbinders Instagram och sociala kanaler också, vilket tar en hel del tid. Men det är himla roligt, skulle kunna lägga myyyycket tid på det…

LÖRDAG: En solig, ledig lördag där jag andas ut efter en kanon-effektiv vecka. DET är vad jag hoppas känna denna lördag. Det är faktiskt min målbild. En långfrukost med mycket kaffe, rostade smörgåsar och välstädat hemma. Drömmen!

Eftermiddags-träning är redan inbokad. Älskar min rutin med träning på lördagseftermiddag och…

SÖNDAG: …På söndag förmiddag. Eller älskar är väl verkligen att ta i!? Men rutin är nyckeln för mig, har jag insett. För motivationen har jag inte mycket för, eller att vänta på att “nä, NU vill jag träna”-känslan ska komma. Det måste vara inbokat. Inrutat. Planerat på förhand. Möjligt att checka av. Lite som att borsta tänderna, det ska bara göras. Tänk att det tog mig så många år att fatta det ändå, för poletten att trilla ner. Jaja, bättre sent än aldrig.

Sedan kommer ju belöningen efteråt, med endorfin-kicken och energin. Lyckan i kombination med slutkörda muskler! Haha, nästan så att jag kan längta efter kicken nu när jag skriver om den. Men inte mer än att jag… Ändå har det VÄLDIGT bra här i soffan, framför den där nya BBC-deckaren på SVT Play, med en kopp te och två rostade kvälls-rågsmörgåsar. Vilda hästar skulle inte kunna få mig att förflytta mig från denna plats.

KOMMENTERA GÄRNA!

4 reaktioner till “Måndagsrapporten – uppsägning, mars och motivation!

  1. Jag gillar att läsa om dina veckorapporter. Vad heter den nya BBC-deckaren? Är inte jätteförtjust i “Antlantic Crossing” men ska ändå se klart serien.

  2. Ebba! Du kungligt allvetande människa. Kommer vi i Sverige kunna se veckans allra viktigaste intervju mellan Oprah, Meghan och Harry? Och i sådana fall var?

    1. Oh, det undrar jag också! Ebba eller någon läsare som vet?

  3. Snälla gå inte på gym och på nagelfix etc. Tänk på risken för smittspridning. Vi befinner oss i ett allvarligt läge och vi behöver alla respektera det. Enligt tf hälso- och sjukvårdsdirektören i Region Stockholm befinner sig Stockholm nu i en tredje våg vilket gör läget än mer allvarligt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.