Måndagsrapporten – the Skåne edition!

Känns ju härlig konstigt (!) med en Måndagsrapporten från Skåne! Så, here we go. Solig måndagsmorgon här och rev av måndagsmöten x 2 (först Säker stil-gänget och sedan mitt eget lilla gäng) från mitt “sommar-hemma-kontor” i gästhuset här hemma i Falsterbo. Bjuder på en bild och ett provisoriskt skrivbord. Är på desperat JAKT efter ett bättre. Är det nån som sett nåt vettigt, snyggt målat enkelt skrivbord på auktion?! Jag jagar hur som helst vidare, nu får detta stå här så länge, som egentligen står på loftet

Tänker att det skulle rymmas ett lite större? Och som gärna har en låda i, så man kan stoppa ner laddare, poddmaskin, block, “to do”-lista, pennor och lite annat. Såklart ställa någon snygg Bookbinders-box på, får nog bli en till Johan och en till mig då vi varvar att jobba här… Okej, vidare till veckan, vi kör:

MÅNDAG: Plåtning här i Falsterbo, det ska fotas kampanjbilder för Bookbinders roliga nyheter – och höstens släpp. Bland annat en väääldigt efterlängtad kulör som blir ett gästspel för hösten – och såklart lite “Skåne guld”. Har längtat efter att fota den kollektionen härnere. Lisa Höök tar tåget ner, så vi satsar på nästan tre produktiva dagar. Hon kommer efter lunch och tack och lov tycks vi ha väder och vind med oss, så att vi kan plåta idag till sen eftermiddag. Kul!

Men ALLRA bästa grejen denna dag? Min syster Amy och hennes Stella kom hit sent igår kväll, mamma är också här. Sååå roligt! Åh, det var så härligt när de kom igår, vi körde hämt-pizza och satt och pratade tills solen försvann ner bakom träden och myggorna började festa loss på oss. Jag har väl axlarna liiite väl högt upp med tanke på allt som ska göras, samtidigt som man bara vill prata, ha trevligt och att alla ska vara glada och nöjda. Men vi hjälps åt och jag försöker fokusera på “EN SAK I TAGET”. Är ju bara glad att de är här. Att jag sedan inte kunde vara ledig, det är… Vad det är. Vi ses ju igen om några veckor och sedan är Amy hemma i Sverige till den 14 augusti. Så lyxigt. Lyxigt för oss bara att vara i samma tidszon och att kunna ringa varandra på morgonen, haha, som jag kommer njuta av det! Kanske blir det ändå en “morgonpromenad”-sommar? Well, vi får se…

TISDAG: Fortsättning med kampanjbilder, jobb och jag har inte vågat kolla vädret – så jag förutsätter att det blir soool och fint!? Ja, så måste det ju blir. Amy åker hem till USA från Köpenhamn på morgonen (ska jobba lite till, sedan kommer hon tillbaka och stannar längre) men mamma är kvar med kusin Stella. Så lite fullt hus och fullt ös även denna dag. Leveranser från Bookbinders som måste klaffa och annat smått och gott.

MÅSTE bli tidig läggning för mig, men det lär det ju inte bli?! Kanske om jag skriver det här, haha. Behöver helt enkelt skönhetssömn och energisömn, för att kunna leverera en produktiv onsdag.

ONSDAG: Japp, vaknar alltså pigg, utsövd och strukturerad?! För även onsdagen är fullt hus, fullt ös – puh! Men det blir bra. Det blir bra. Barnen går på friidrottsläger fem dagar den här veckan, mellan 9 – 12 på idrottsplatsen här i Falsterbo. De får testa olika grenar och utifrån det lilla jag sett (de kom hem glada och mycket svettiga nyss, från första dagen) så är det toppen. Roligt! Unga ledare och ett gäng glada barn i olika åldrar. Så tacksam över att en kompis som bor härnere året om tipsade om detta, nu går våra barn ihop. Skoj!

På kvällen ska vi äta middag med våra kompisar härnere, vi ska kolla in nya Bistro Perspektiv som ligger alldeles nära oss. Nytt för i år, så då måste man ju spana in såhär i början av sommaren.

TORSDAG: …Och denna tjej kör tennis. Ja, just denna dag blir det tennis även för mig. Johan bokade en timma åt oss, så jag lär väl få stryk som vanligt, haha. Målet ändå. En. Vacker. Dag. Så ska jag TA Johan!

Ska hämta ut två sängbord i Malmö som jag klickade hem på auktion, till Mariannes nya lilla rum här på vinden. Sedan mest jobb, kommer nog bli ett par timmar vid datorn. Men barnen har ju friidrott och det funkar faktiskt med huslivet, att kombinera jobb och lediga barn. Eller ja, det funkar ibland. Jättebra. Och ibland… Inte jättebra!?

På eftermiddagen 17.00 kör jag Författar-LIVE! Och det är faktiskt ni som önskat. Jag gjorde ju en kul live för ett tag sedan, då fick ni säga vem ni ville se i nästa? Denise Rudberg var en solklar vinnare. Nu är hon aktuell med “En tredje man” och vi ska prata om livet, karaktärer, hur det är med Marianne Jidhoff och ja, jag har TUSEN frågor. Så missa inte detta!

FREDAG: Skriv-race inbokat. TV-tips, mina pärlor härnere och annat som jag får mycket frågor om. Så jag tänkte sammanställa och göra det enkelt att hitta, på ett och samma ställe! Sedan är det en “pitch” jag ska skriva ihop… Pirrigt och skoj.

Tennis idag igen, som en present till mig själv efter att arbetsdagen är avklarad. Njuter så av tennisen härnere, på härliga grusbanor utomhus. Måste också inviga padel-banorna som precis färdigställts. När jag spelade i söndags så var vi ensamma på de fyra tennisbanorna, alla padel-banorna var fulla. Säger kanske en del om vad som är mest poppis denna sommar?!

LÖRDAG OCH SÖNDAG: Heeeelg! Japp, jag tittar glatt i kalendern och ser att det är väldigt härligt tomt i kalendern. Tenniscamp för mig lördag 16 – 18 och söndag 16 – 18 (har förvarnat Johan om detta, haha) men då får nog Ernst följa med kanske. Han är tack och lov rätt okej med att sitta vid sidan, med Plus plus eller Toca World på min telefon.

13 reaktioner till “Måndagsrapporten – the Skåne edition!

  1. Vad glad jag blir för författarliven, ÄLSKADE den förra och slukade hans bok efter att ha tittat! Älskar läsning, tack för inspirationen <3

  2. Välkommen till Skåne! Tyvärr behöver jag avfölja dig över sommaren, blir så stressad över hur du har axlarna uppe och att du har ett mantra att alt ska bli bra och att du är så stressad så du klämmer in tennis och annat som ju ska va härligt och trevligt under sommaren. Din syster har du längtat efter länge men kan inte ens njuta ordentligt utom stressar och har axlarna uppe för att du ger dig själv tid med henne EN kväll.
    Önskar dig en fin sommar

    1. Men, tror du på fullaste allvar att Ebba visar upp hela sitt liv i sina kanaler? Det är ju du som är problemet, inte Ebba? Så otroligt otrevlig ton i ditt meddelande och ”önskar dig en trevlig sommar” som slutkläm. Usch!

  3. Älskar din blogg på sommaren och blir så inspirerad av allt ni hittar på =D

  4. Kolla marketplace på Facebook, säljs ofta fina skrivbord i trä!

  5. Ebba, vad du än gör, vad du än skriver; det är dina val och ditt liv. Önskar dig och din familjen finast tänkbara sommar!

  6. Nu när du är i Skåne får du spana in ”delux retro” i Malmö och ”reform furniture”utanför Lund (både finns på Insta) för skrivbord som kan passa. 🙏🏻

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.