Måndagsrapporten – hej våren!

MÅNDAG: Hej ny vecka, jag är inte… Riktigt redo?! Om jag ska vara helt ärlig. Hade önskat att jag låg betydligt bättre i fas. Äh, jag är HELT ärlig nu: Jag AVSKYR att inte känna att jag ligger okej i fas på måndag morgon. Den där krypande känslan i kroppen, axlarna mot öronen, lätt stress över att jag missat något jäkligt viktigt. Så, den ska jag råda bot på genom att skriva en rimlig, bra “att göra”-lista. En sak i taget. Ta kontroll. Planera igenom veckan. Tre djupa andetag. Jag gör mitt bästa, likaså alla omkring mig, så nu kör vi!

Nu sitter jag med en kaffe på Broms, på min favoritplats i fönstret, och ska snart ta sista klunken, sedan iväg till Emilias kontor där vi har heldags produktionsdag för ett STORT projekt vi ska släppa i höst. Så imorse var jag uppe tidigt, packade ner höstkläder, ett gäng varianter, tvättade håret och preppade, sedan ska vi fota och filma hela dagen. Åh, det kommer att bli så SNYGGT! Jag var på väg att skriva fint – och det blir fint – men framför allt SNYGGT. Stilsäkert. Apropå snyggt, kolla in “resterna” från SM som pryder vårt matbord här hemma denna måndagsmorgon:

TISDAG: Möte med mitt lilla Ebba Jewelry på morgonen, för ja, jag har ju nu ett bra tag jobbat på nästkommande “släpp” och det bästa för att hålla koll är att signa upp sig på nyhetsbrevet här. Garanterat inget spam, utan egentligen bara sparsamt med mail om just kommande släpp och lanseringar. Bara veckor kvar nu till nästa släpp, jag känner fortfarande en slags… Overklighetskänsla kring detta extremt roliga projekt. Här har jag gått och drömt i år om att göra något sådant här – tänkt att, nej, det kommer väl aldrig… Men, efter hårt jobb och saker som föll på plats, så blev det faktiskt ett signaturhalsband som blev exakt som jag drömde om. Så glad för detta! Efter lunch är det poddinspelning med Emilia, förresten släppte vi NYSS nya avsnittet av Säker stil svarar om en tuggad Chanelväska. Jo, en rejäl tugga – på en ohyggligt dyr handväska. Mer om detta i podden!

På kvällen sker något härligt som icke sker ofta – vi ska iväg på middag, Emilia, Ida, Camilla och jag. Japp, det är jobbrelaterat och det är… Lite hemligt även detta?! Haha, vilken hopplöst hemlig vecka hittills. Jag ska försöka vara mindre hemlig från och med nästkommande dag. Vi drar vidare till onsdag…

ONSDAG: Morgonträning. Japp, den här veckan hade jag LÄTT kunnat boka av träning men så får det inte bli. Då rasar jag ihop, då blir det bara stress-mat-dålig sömn-stress-mat… Ja, den inte så balanserade cirkeln. Så träningen måste in. Så är det bara. Mitt lyckopiller. Sedan är det smink och fix inför plåtning, som startar vid lunch. Så lite skrivtid på förmiddagen hoppas jag.

Plåtning hela eftermiddagen tillsammans med Interflora, så att det blir vackert är ju ingen hemlighet.

TORSDAG: Plåtning även denna dag, för egna projekt och ja, Ernst ska till tandläkaren och Johan ska iväg på middag och lite annat smått och gott. Ett härligt torsdagspussel helt enkelt, haha! Klämt in träning på eftermiddagen klockan 16.00, eller så blir det ute-träning i Humlegården 17.30? Kanske båda, haha!

Jag tror också att jag ska planera in att däcka med barnen i vår stora säng, riktigt löjligt tidigt. Skönt. Älskar de där kvällarna när man är ensam med barnen och bara lägger oss allihop halvtio. Inte så att det inte skulle vara “okej” med Johan, men det är ju så attans trevligt när han är hemma. Den där tv-stunden i soffan, prata om dagen, livet och jobbet. Så när han inte är hemma ska jag passa på!

FREDAG: Mamma och pappa kommer upp till Stockholm. Åh, hurra, jag längtar! Vi kanske äter någonting ihop på fredagskvällen, kanske med min lillebror, Ija och deras lille Wille också?! Lyxen med det vackra vädret nu, som gör att man vågar planera att ses och äta ute i någon park. Måtte det hålla i sig!

LÖRDAG: Lördagsfrukost och ytterst få helgplaner, såvitt jag vet. Ljuvligt. Stallet för Marianne, kanske är det nu så fint väder att vi kan cykla ut allihop? Jag måste förresten skaffa barnsadel på cykeln till Ernst, har en i Falsterbo och det är ju så smidigt. Vi har ju lådcykel i stan men jag vågar inte riktigt köra den, skulle verkligen vilja ha en barnsadel. Japp, får sätta på “att fixa”-listan.

SÖNDAG: Söndagslugnet och morgonträning för min del, jag sticker iväg till 10.00-klassen på The Place som jag hat-älskar. Fats nej. mest älskar faktiskt. Vidrigt jobbigt men sååå kul ändå! Handbollen för Klas ute på Lidingö och sedan blir det nog en lugn, skön söndagskväll hemma.

KOMMENTERA GÄRNA!

17 reaktioner till “Måndagsrapporten – hej våren!

 1. Så imponerad av att du kan planera så dag för dag, timme för timme(nästan) i en hel vecka. Är själv nöjd om jag kan planera två dgr framåt😀 Ha en fin start på veckan Ebba! Kram

 2. Härlig vecka med fart och variation!! Den stora fina tavlan som skymtar i bakgrunden, är det ett privat uppförstorat foto eller är det ett ”officiellt” fotokonst? Isåfall av vem och vad heter tavlan? Med vänlig hälsning, Camilla

 3. Hur tänker du kring att du bryter mot pandemirestriktionerna så ofta? Middag hemma hos en bekant igår. Tätt intill ny bekantskap i Skåne. Inget munskydd på sminkös. Tåg ner till Skåne för semester. Osv osv. Och allt läggs ut på sociala medier samtidigt som du jobbar som influenser. Alltså med att influera och inspirera andra att göra som du. Varför följer du inte FHM:s restriktioner som klart och tydligt säger att vi bara ska umgås med personer i vårt eget hus håll och att vi ska bära munskydd i affärer och även vid kontakt med andra i inomhusmiljö. Är du undantagen från dessa restriktioner?

 4. Får mest en olustig känsla, du börjar nästan alla inlägg på måndagar med hur stressad du är och hur du skall klara av alla måsten som är inbokade. Du kan ju inte själv tycka det är speciellt kul att alltid känna sig stressad eller otillräcklig. Håller samtidigt med Louise ovan, konstigt att man har så svårt att följa ganska enkla restriktioner, så himla svårt att kan det verkligen inte vara.

  1. Instämmer med Lena och Louise, jag är också trött på smittSPRIDNING till följd av VÅRDSLÖSHET med att följa restriktionerna.

   Satt just och peppade min deppige make som nu efter ett år kvävs av att jobba-hemifrån-och-hålla-sig-distanserad-livet. Och då är vi inte ens i närheten av slitet inom sjukvården.

   Peppade honom att boka en teamsAW med kompisarna och att vi ska få till en hämtlunch i veckan för lite variation. Sen läste jag om Ebbas och hennes mans planer med middagar, träffa massa folk och som grädde på moset släng in en fika på café för att liksom m a x i m e r a kontakt med andra människor utanför den närmaste kretsen….

   Japp, jag blir såklart avundsjuk (dumma mej!) och skriver irriterad kommentar (stackars influenser som aaaaaldrig får vara ifred osv) och undrar om det inte gått in att allt content inte är bra content? Blir. Så. Jävla. Trött.

   1. Hej Sandra, tack för din kommenter – och jag hör dig, förstår din synpunkt. Dock gör jag verkligen inte vad jag kan för att “maximera” kontakten med andra, inte heller min man. Vi har båda ställt om våra liv under det senaste året, och gör så fortsatt – men jag förstår som sagt att vi tycker och ser olika på denna fråga. Nu ska jag in i dagens tredje digitala möte, för det är var 90% av mina möten och dagar är! Bästa hälsningar från Ebba

 5. Gud vad tråkigt att läsa att dessa negativa människor fortfarande hänger på din sida. Man hade ju verkligen hoppats på att de förstått att om de inte gillar det du skriver/gör så kan de titta in hos någon annan influencer som håller uppe den perfekta fasaden. Så trött på alla dessa självutnämda profeter som, utöver att hitta på egna tolkningar av pandemireglerna, tycker att de själva är så himla perfekta.

  Så glad i att läsa dina inlägg Ebba som visar på ett riktigt liv med alla de utmaningar som kommer med att vara kvinna, mamma, maka, yrkesarbetande, entreprenör, hälso- och stilmedveten. Och allt detta mitt under en pandemi. Hejja dig Ebba. Du är en sann inspiration och ett ljus i mörkret. Fortsätt så.

  1. Då tackar vi dig Jessica för ditt inlägg, som andas positivism och glädje – bra jobbat 🙂

  2. Inte negativa människor, bara människor med egna åsikter.
   Så trött på alla följare som urskillningslöst anammar ”sin” influencer.

 6. Ebba, först vill jag säga att jag gillar att läsa din blogg. Men jag är undrande och förstår verkligen inte. Du tränar med PT, går på gruppträning, hjälp med smink och hår, middagar med vänner, kontakt med Frida i Falsterbo utan avstånd etc. Om du nu inte själv är rädd för att bli smittad så tänk i alla fall på den smittspridning du kan medverka till och de som sliter i vården. För mig är det självklart att göra allt jag kan för att minska smittspridningen så jag är verkligen frågande till hur du tänker. Brukar inte vara den som lägger mig i men när det gäller just detta som påverkar många blir jag så frustrerad och ledsen.

 7. Åh, det är ju så vackert med snittblommor! Men de är ju också sådana riktiga miljöbovar – med massor av vatten och energi som går åt till att producera och frakta något med ytterst kort användningstid.
  Det hade varit kul om du med din räckvidd kunnat lyfta frågan mera (och kanske satt lite press på nytänkande i blomsterbranschen?)

  Ha en fortsatt fin vecka!

  1. Hej Erika, tack för input – jag ska vara bättre på att fråga om detta, i och med att Interflora är en samarbetspartner till mig! Tack! Bästa hälsningar från Ebba

 8. Gillar din blogg mycket Ebba, men för oss som tar smittskyddsrestriktionerna på allvar så känns det onekligen aningslöst att läsa ditt inlägg. För att ta det ansvar som jag kan för att minska smittspridningen (för ALLAS skull, inte bara min och min familj) så har jag inte ätit middag med vänner eller familj (undantaget de jag bor med) inomhus, varit på restaurang/café på över ett år. Med rådande läge så kan jag faktiskt inte begripa att man inte gör vad man kan för att minimera kontaktytorna med andra människor.

  1. Hej Anna! Tack för din input och för din kommentar, jag inser att ser låter aningslöst – men jag förstår heller inte till fullo hur du tänker kring att helt undvika restauranger, eftersom de faktiskt inte är stängda utan öppna utifrån rådande restriktioner. Så givetvis förstår jag hur du ser på detta, men jag är försiktig utifrån min vardag, är noga med avstånd och att jag väljer att då och då vistas på ett kafé eller restaurang – vilket jag är sparsam med – anser jag inte är att vara helt aningslös. Bästa hälsningar från Ebba

   1. Det verkar som det gick lite snabbt när denna kommentar postades? “Jag förstår inte hur du tänker /…/ Givetvis förstår jag hur du ser på detta”. Att du är försiktig utifrån din vardag stämmer ju inte. Varken i vardag eller arbetsliv är du ju försiktig, se exempel ovan. Varför bemöter du inte det och bättrar dig istället för att säga att vi ser det olika? Så kan ju alla säga, men restiktionerna finns ju där oavsett. Utifrån allt du postar så står det nog väldigt klart att du helt enkelt inte bryr dig. Jättetråkigt men en tanke är att när du nu inte bryr dig om att följa restriktionerna, kunde det då vara bättre att inte posta när du bryter mot dem? Ditt varumärke är ju att inspirera och influera människor i deras vardagsval och när du vet med dig att nu gör jag något som bryter mot restriktionerna, t.ex. ses hemma hos en vän på middag/jobbar nära någon utan munskydd osv, att du inte postar det? På så sätt inspirerar du iaf inte andra att det är OK att göra på samma sätt.

 9. Åh vill också gärna veta vad den fina tavlan kommer ifrån? Vill ha en likadan!

  Tack för en bra blogg!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.