Måndagsrapporten – en snöblandad onsdag

/ Innehåller affiliate-länkar, produkter valda av mig /

Hej från köksbordet här hemma denna onsdag. Japp, jobbar hemifrån idag med en lååång rad digitala möten. Fitbit-klockan står på 3876 steg och alla dessa är i princip från och till kylen och kaffemaskinen. Okej, några blev det på en lunchpromenad i snön men inte många! Well well, sådana dagar har man ju också. Påminner mig om att jag ska spika ett veckomål för steg. Jag sätter upp det på en dag här i Måndagsrapporten, så blir det gjort?!

Apropå att få saker gjort, så fick jag ju inte alls ut det jag hade hoppats på här i bloggen i måndags. Jag tappade… Tråden och peppen, kan man väl kortfattat säga. Jag har svårt att skriva glatt och peppigt när huvudet är någon annanstans. Tankar som snurrar.

Men nu så, nu är jag tillbaka på vägen igen efter att slirig start på veckan. Som det är för oss alla ibland. Jag gör alltså en snabb tillbakablick på måndag, tisdag och kör sen vidare! Voilà, min vecka:

MÅNDAG: Rivstartade med härligt, efterlängtat mega-veckomöte med Säker stil. Det första 2021! Helt digitalt förstås, men ändå. Nu är man ju så van vid det, så det känns ändå som att “ses” på något vis. Alla satt laddade hemma hos sig och det var åtta glada ansikten på skärmen. Jag var på mitt egen kontor, behövde verkligen komma iväg.

Efter mötet (där vi gick igenom en mycket rolig agenda, Säker stil-våren 2021 känns ljus, rosa och inspirerande på många vis!) så promenerade jag, insvept i mitt svarta, fluffiga täcke till dunkappa, till Bonnierförlagens pampiga, vackra kontor på Sveavägen för att kika på absolut sista vändan av bilderna i boken. I den långa processen det är att skriva, skapa och ge ut en bok, så är detta alltid extra pirrigt. Och härligt. Man är så nära målet. Det måste göras “på riktigt” eftersom det är faktiska, fysiska utskrifter av bokens alla sidor som vi ska godkänna…

Sedan var det korr, korr och åter korr hela eftermiddagen. Emilia och jag parkerade oss på mitt kontor på Nybrogatan och jobbade igenom varenda punkt, ordval och rubrik. Jo. EN. GÅNG. TILL. Folk undrar ofta hur det kan ta sådan tid att göra en bok, men det är just sådant här som tar tid. Alla vändor, trippelkoll, små justeringar. För att inte tala om, i detta fallet, valet av exakt rätt nyans till omslaget. För nej, det blir alltså inte Säker stil-rosa, utan den här färgen…! Ett ytterst litet steg för mänskligheten men ett gigantiskt stort sådant för Emilia och mig. Jag tror och hoppas att ni kommer tycka om det lika mycket som vi gör.

Vill du säkra ett signerat exemplar (!) som du får levererat hem precis när den släpps? Beställ nu på DEN HÄR LÄNKEN, så signerar vi ditt ex. Okej, vidare till tisdag… Eller nej, först måste jag ju säga att jag körde ett träningspass på kvällen, så skööönt. Behövde verkligen energin. Eftersom många frågat har jag för övrigt sparat mina fem superenkla övningar i “Stories”, testa själv. Inte så enkelt som det ser ut men alla fixar det! Kör två varv vetja! Sedan stupade jag i säng, alla i familjen var sååå trötta… Och inte helt vana vid långa, hela måndagar efter detta långa jullov.

TISDAG: Lämnade barnen och startade sedan morgonen med digitalt “Ebba-möte”, yes alltså med mitt bolag och de projekt vi jobbar med där. Mycket som är “under produktion” och som jag längtar efter att berätta mer om. Hundrafemtioandra vändan med mitt signaturhalsband avhandlades också. Äntligen! Lycklig och barnsligt stolt, att det också gick att göra det i rent guld med en fantastiskt fin, certifierad diamant till det här priset, eftersom jag valt att sälja det själv, utan mellanhänder eller påslag som butiker gör. Då hade priset blivit ett annat, för den här kvaliteten, kan jag säga. Känns så roligt alltihop.

Och – jag säger då det. Vilket lärorik och häftig resa detta har varit. Och är. Nu finns det ju smyglanserat här (!) hos mig, om man letar noga. Pirrigt, är verkligen så himla stolt över hur fint det blev. Jag planerar att lansera det lite mer ordentligt senare i veckan. Det som var planerat till… Ja, november egentligen. Puh. Självklart hade det varit fantastiskt att lansera det då, för att kunna ha det “live” under december inför jul. Men men. Nu blev det inte så, jag hade också bestämt mig för att inte ha BRÅTTOM. Inte hasta ut det, utan verkligen se till att allt var perfekt. Utöver själva smycken, som ju faktiskt har blivit helt perfekt, så som jag bara kunde drömma om. Jippie! Men sedan är det ju också förpackning (rätt beige nyans på sidenbanden på den vävklädda, handgjorda boxen, puh, ni fattar, ALLT sådant…), Klarna-betalning i “shoppen”, alla sådana avtal, teknik, enkelt och överskådligt, bra e-handelslösning. Sa jag att detta varit lärorikt, för min kollega Sofi och mig!?

Tisdagseftermiddagen var det digitala möten som avlöste varandra, halvfyra kom Emilia till mitt kontor och vi jobbade och spelade in veckans podd, som släpps imorgon, och sedan vips var dagen slut.

ONSDAG: Trött morgon. Usch. Vet ju varför. Sovit på tok för dåligt. Måste bli ändring på det ikväll, får nog lägga mig i Klas eller Ernst säng från början, eftersom de ändå kryper över till vår säng vid ett, två eller tre?! Började dagen med rejäl frukost, min räddning sådana här trötta dagar. Stor kopp kaffe och en dubbel ost- och skinksmörgås. Till lunch blev det en enkel kycklingsallad, nu på eftermiddagen ytterligare en rejäl smörgås och kaffe som klockan tre-mellanmål. Middag blir kokosmjölk-soppa med kyckling och morötter, jag har en rejäl kastrull på spisen som får bli middagar åt mig ett par dagar framöver. Den håller länge dessutom!

Nu på eftermiddagen har jag varit med på en internationellt press-event för Vichy. Samlad press över världen fick alla, digitalt, från sina respektive skrivbord vara med på lanseringen av en nyhet som jag nuuuu ska testa! Maxat med hyaluronsyra och C-vitamin, kan säga att mitt januaritrötta ansikte verkligen längtar efter en dos av detta serum… Jag älskar ju denna favorit, som jag senast imorse öste på med lite extra av, för att maxa fukt och hålla borta röda, torra fläckar.

TORSDAG: Vaknar väl då förhoppningsvis pigg och hyfsat utvilad, eftersom jag ska sova gott inatt?! Walk and talk-möte efter lämning, med min kollega Caroline. Trevligt OCH härligt att komma ut på en powerwalk dessutom. Sedan ska jag skriva mer inlägg till här i bloggen, jag har faktiskt bokat in det i kalendern. Det är min nya melodi! Klockan 10 – 12 har jag blockat i kalendern för “blogg-skrivande”.

Sedan är det möten, bland annat med Camilla som är Säker stils projektledare. Skoj! Camilla har alltid så mycket bra idéer om exakt allt. Vi ska gå igenom allt en sista gång inför en produktion på fredag, som är – japp, avskyr att skriva det men: hemlig… Haha, sådan klyscha i denna bransch. Kommer väl också skriva på stories att vi “ser fram emot att visa er mer av detta”. F’låt på förhand?!

FREDAG: Upp och hoppa, lång produktionsdag och nu du, Ebba, ös på med alla serum du har. Ska banne mig unna mig en ansiktsmask också, en på kvällen innan och en på morgonen. Produktionen är upplagd för att kunna genomföras i dessa tider, vilket innebär att det blir en väldigt lång dag, schemat slutar vid 19.00. Men det är ju givetvis inget att gnälla över, det är ett superspännande projekt och jag är bara otroligt glad att få vara med, och att få göra det tillsammans med Emilia!

Den här dagen ska jag också passa på att spika mina träningsmål för våren. Hur många poäng ska jag satsa på? Ett poäng = ett pass, i någon form. Eller ska jag satsa på… typ… stjärnor istället, härligare än poäng nästan?! Hur många steg / vecka, ska vi köra på 70.000 eller 80.000, liiite mer ambitiöst men ändå rimligt?!

Fredagskvällen denna vecka är efterlängtad. Sjunka ner i soffan med mitt älskade gäng. Släpa dit täcken, vilket barnen älskar. Smågodis och popcorn och frukt. Se på nån familjeunderhållning som alla fem så gott som okej kan komma överens om. Somna i en enda stor hög, i olika omgångar. Och sedan ett försök till att se “På spåret” för Johan och mig?! Sen… Gonatt och hej HELG!

LÖRDAGSÖNDAG: …Okej, okej. Det blir inte 100% helg som i ledigt eftersom det nog blir lite jobb med Bookbinders Design. Men det blir ändå mysigt med våra helg-rutiner, som de ser ut i dessa tider. Försöka komma ut allihop, kanske med varm choklad, kaffe och smörgåsar och cyklar? Om det inte vräker ner snöblask, vill säga. Marianne längtar efter stallet och ska dit på lördag för att dra igång vårterminen. Så evinnerligt glad att de har möjlighet att hålla igång, för barnen skull. Jag har inte varit där på många veckor, eftersom det är en vuxen som lämnar och sedan får hålla sig på avstånd. Johan har tagit det, så har jag hittat på saker med pojkarna då. Men det går, hon får rida – det är huvudsaken – och Marianne är så glad, så glad!

Jag måste ju också jaga rätt på ett vinterbadar-ställe här i närheten… Ska jag rent utav säga att det ska bli ett vinterbad på söndag?!

KOMMENTERA HEMSKT GÄRNA!

85 reaktioner till “Måndagsrapporten – en snöblandad onsdag

 1. Gillar verkligen din varma, ärliga och välskrivna blogg men det skaver tyvärr att du inte ids kommentera alla ledsna läsares inlägg.

  1. Ja eller hur? Nu blev det ju mer ” det är synd om mig jag tappade peppen för att ni var så elaka”
   Läste intresserat det långa inlägget och väntade på att det skulle komma svar på kommentarerna mot slutet….

   1. Hej Jenny, jag har besvarat alla kommentarer så gott jag bara kan! Det var inte alls min mening att någon skulle tycka synd om mig, jag vara bara helt transparent! Ha en fin vecka! Bästa hälsningar från Ebba

  2. Hej Camilla! Jag var på ledighet och drog ner på mina jobbtimmar, men är nu tillbaka i vardagen och har besvarat allt så gott jag bara kan. Förstår att det skaver, som du skriver, och det för mig såklart ledsen att höra! Bästa hälsningar från Ebba

  3. Hej Camilla, vad tråkigt att du känner så – jag har nu besvarat de allra flesta kommentarer och jag förstår givetvis att det blev fel! Bästa hälsningar från Ebba

 2. Men trodde du att du skulle få pepp efter förra inlägget? Vi väntar ju fortfarande på att du ska svara på våra tankar och kritik.

  1. Haha, nej, absolut NOLL förväntan på pepp, jag inser givetvis till 100% att det uppfattades som provocerande att skriva att jag “laddade batterierna” och i efterhand inser jag att det var dåligt formulerat, och att vårt beslut i flera ögon var fel! Hoppas att det ger dig svar på hur jag tänkte. Bästa hälsningar från Ebba

 3. Släpp allas förväntningar och ge dig själv ledigt från alla måsten, speciellt att svara på sura kommentarer i bloggen. Fattar ju vem som helst att det inte är så pepp att uppdatera bloggen om det innebär att behöva bemöta sura inlägg. Heja dig Ebba 💕

  1. Hej! Tack snälla för din kommentar, och jo, det stämmer att jag tog ledigt från det – MEN inser i efterhand att det var helt fel prioriterat av mig. Så blir det ibland, gör om, gör rätt, tänker jag! Kram från Ebba (och heja dig, säger jag tillbaka!) 😀

 4. Åh så spännande allt låter! Fick själv lite ny energi av att läsa om allt som är på gång – helt klart kämpigt med en femdagars-vecka efter alla helger 😅.

 5. Ja, det här blev ju väldigt konstigt. Måste säga att jag sällan sett så välformulerade, reflekterande och vettiga kommentarer som till de två senaste inläggen. Det slutade faktiskt med att jag lämnade stärkt av just alla kloka kommentarer som gav mig nya perspektiv – i stället för provocerad och besviken på ditt inlägg och din attityd till kritiken. Du “fick inte ut det du hoppats på”. Nu var det agerandet många av oss reagerade på, inte presentationen av det.

  1. Hej Hanna, jag har läst varenda kommentar och inser i efterhand att det verkligen var fel prio av mig att inte hinna med kommentarerna under min ledighet. Gör om, gör rätt på den tills nästa gång! Och jag håller med, kommentarerna gav även mig nya perspektiv. Inser att det var kasst formulerat av mig. Jag förstår samtidigt att det var agerandet (!) som folk reagerade på. Jag kan inte göra det ogjort, men jag tar naturligtvis till mig av kritiken. Det tror jag att det flesta som läser (och känner) mig VET att jag gör! Bästa hälsningar från Ebba

 6. Det jag undrar är varför så många är så kritiska till just Ebba? Jag ser inte alls att andra influencers som har rest både i och utanför Sverige har fått hälften så mycket kritik som Ebba.

  Cissi Wallin åkte till Delsbo, Emilia till Schweiz, Malin Eklund flög fram och tillbaka LA-Stockholm… Bingo och Katrin var i Jämtland. Men Ebba, hon ska få alla sura kommentarer….

  1. Jag läser ingen av dessa andra influensers på din lista. Ebba has skapat under många år en ganska trogen, kanske lite mognare läsarskara. Nu hoppar en del av.

  2. Haha ja men verkligen. Frida Fahrman var i stugan i Trysil, Sofi Fahrman har inte uppdaterat men finns skäl att tro att hon var på långresa (någon bild i flödet med vattenfall, plus hon har ju rest flertalet gånger under året), Anja Forsnor var i Malmö, Sofia Wallenstam anslöt till miljardärsklubben i Verbier…

   Vet inte vad som representerar verkligen bäst – influencers som rest kors och tvärs eller alla som inte öppnat fönstret sen mars. Antagligen nåt däremellan 🙂

   Ebba, du är inte alla skyldig att svara på kritiken här. Tror bara det blir att slänga bensin på elden – iofs kanske bra för besökssiffrorna! Allt gott till dig och familjen!

   1. Hej EM! Åh, tack för din kommentar! Jag uppskattar den mycket, ska du veta. Skickar allt gott tillbaka och samtidigt, så förstår jag ju kritiken. Jag har läst varenda kommentar och inser i efterhand att det nog naturligtvis var fel prio av mig att inte hinna med kommentarerna under min ledighet. Gör om, gör rätt på den tills nästa gång! Inser också att det var kasst formulerat av mig, kring Sälen och vår stuga. Och jo, innan någon hoppar på detta: Jag förstår samtidigt att det var AGERANDET (!) som folk reagerade på. Inte formuleringen i sig. Jag kan inte göra det ogjort, men jag tar naturligtvis till mig av kritiken. Det tror jag att det flesta som läser (och känner) mig VET att jag gör! Bästa hälsningar från Ebba

  3. Jag har tänkt på exakt samma sak. Jag vet inte om Ebba helt enkelt har en annan sorts följarskara? Oavsett så är det ju bara en liten del av alla som läser som kommenterar och oftast så är det de kritiska som gör det så förhoppningsvis bryr sig inte Ebba alltför mycket i alla fall.

  4. Hej Helena! Tack för din kommentar och för din feedback, nej, jag har inte sett i närheten av samma kritik hos andra i min bransch som varit i fjällen men… Så är det. Jag är samtidigt väldigt tacksam för engagemang och kloka åsikter som har yttrats här! Men tack för din kommentar, den värmer! Ha en fin vecka! Bästa hälsningar från Ebba

 7. Jag har en kommentar som inte har alls med detta eller föregående inlägg att göra, utan bara ett förhoppningsvis härligt tips 😊 Imorgon och sedan om ca en vecka fyller vår Knut och Estrid år och idag började jag på ett årsbrev till de båda. Min svägerska fick nämligen ett tips om att skriva ett brev till sina barn inför varje födelsedag som du sedan stoppar i ett kuvert och överlämnar vid en viss ålder. Nu börjar vi lite senare än från födseln så vi får göra lite sammanfattning på dessa två respektive fyra första åren, men sedan är tanken att skriva ett varje år och överlämna när de fyller 18 år. Så fantastiskt fin gåva att få ge och jag har redan spanat in era fina A5-boxar från Bookbinders Design som vi kommer skriva deras respektive namn på och sen lägga kuverten i. Kanske något för dig som gillar skrivande, brevpapper och dessutom har sån fin pakterering till det? ❤️ Tack för en alltid lika underhållande podd, ser fram emot imorgon!

  1. Tycker oxå det är konstigt att man inte svara sina blogg läsare och när du skriver att du ska kommentera å bemöta kritiken men inte gör det. Tråkigt!

 8. En kommentar i all välmening – går det inte att granska kommentarer och sålla hårdare innan de publiceras? Alla negativa kommentarer hela tiden smittar av sig och fler kommenterar på liknande sätt.

  1. Hej Johanna, tack för din kommentar – jag släpper igenom alla kommentarer, alla kommer direkt till mig och jag har ingen som modererar. Bästa hälsningar från Ebba

 9. Undrar vilken värld du lever i Ebba.
  Eftersom du fattat beslutet att resa bör du också kunna ta konsekvenserna av det. Så många kloka inlägg från läsare som stannat hemma, inte ens åkt skidor trots att de bor i Sälen…allt för att din familj ska ha det luftigt och kunna ladda batterierna, eller?!
  Istället meningslöst inlägg om din vecka och dina halsband.
  Antar att du tänkt att köparna ska finnas bland dina trogna läsare? Då får du nog ta att bemöta kritiken här i bloggen, annars har du inga läsare kvar.

 10. Lite sorgligt att du väljer att inte kommentera alla kommentarer. Känns konstigt att läsa ditt senaste inlägg som om ingenting hänt.

  1. Hej Siffla, jag har kämpat järnet för att komma ikapp – och jag läser varenda kommentar, får alla till min inbox i mailen och har ingen som modererar eller liknande! Bästa hälsningar från Ebba

 11. Massa pepp och kärlek till dig Ebba! Scrollade bara snabbt genom kommentarer och vill bara skicka skicka dig en härlig dos med energi och tacka för det fina arbete du gör. Halsbandet såg för övrigt helt MAGISKT ut. Heja dig!!

  1. Hej Alexandra, tack snälla! Vad roligt att du tycker om halsbandet, jamen det ÄR verkligen magiskt!!! Är sååå stolt över hur fint det blev! Kram från Ebba

 12. Grattis till ännu en nisch Ebba – superfint halsband! Vad roligt!
  Inspirerande att höra om din kommande vecka❤️ låter spännande. Hälsopepp låter lovande, jag är på!
  Jag blir så pepp av dina inlägg, och så dyster av kommentarsfältet. Om det vore övervägande positivt men inlägg av kloka och konstruktiva diskussioner vore det toppen. Nu är det bara så mkt eleka undertoner så det ev konstruktiva drunknar.
  Varför läser ni ens en blogg som ni blir så provocerade av så att ni inte kan hålla god ton? Och varför skriva ”oj vilken enkel design till skyhögt pris”? Så köp inte då. Tillför inget, utom möjligen känsla av att du hyser avundsjuka och missunnsamhet.
  Nej, jag håller med ovanstående – rensa i fältet, behåll och bemöt inlägg med god ton som för oss alla framåt. Det är inte lätt att göra rätt, få av oss är nog perfekta?
  Go Ebba! All måndagskärlek, på en onsdag😍🥰
  Kramar till dig, Emilia o alla fina följarsystrar!

 13. Älskar halsbandet! Så himla stilrent och snyggt! Läggs helt klart upp på önskelistan..

 14. Såklart att du skulle dra upp “tyck synd om mig” kortet att du tappade peppen pga alla kommentarer. Men bemöt kritiken istället! Och ja det är säkert flera “influenser” som har varit ute och rest men detta är Ebbas blogg och hon får ju ta den kritiken hon berättigat får kring resande i pandemitider.

 15. Klart du ska vinterbada! Vi kör kl 15 på söndag, perfekt mot eventuell söndagsångest 😊💦❄️

 16. Hur tusan ska vi någonsin få ett hållbart samhälle om det anses helt ok att åka kors och tvärs i Sverige under en pandemi för att ladda batterier? En som kommenterade inom psykiatrin tyckte att det var bra att upprätta någon sorts normalitet… det är alltså normalt att åka till Skåne och sen till fjällen under ett jullov? Jag tycker ni i övre medelklassen som bara måste bryta er tristess och bara inte kan hålla er hemma och avstå resor i 1,5 år under en pandemi bör hitta lite vardagsinspiration hos oss andra som med fantasi, envishet, hopp etc försöker göra livet kul ändå trots att omständigheterna begränsar. Jag lovar, det går.

  1. Hej Lisa, tack för din kommentar och dina kloka synpunkter – jag tar till mig av detta, förstår verkligen det du skriver, och dina synpunkter på de val vi gjorde under jullovet. Bästa hälsningar från Ebba

   1. Tack Ebba för svar! Och jag gillar ju dig! Kanske därför besvikelsen blir större då? Du ska ha en stor eloge för att du tar dig tid att läsa alla kommentarer och besvara dem!

 17. Hej,
  Jag tänker att man ska vara försiktig med att döma andras val, att alla gör sitt bästa och vill väl. Och alla gör inte 100% rätt hela tiden. Ibland känner man skit samma, oavsett om det är en bit choklad, en partysugna eller ett stila julfirande i eget hus på annan ort. That’s Life. Vi gör vad vi kan för att ta oss vidare.
  Sedan blir det lite svårare att inte reagera på att man sedan åker skidor, rättfärdigar det med att det är tomt i backarna (alla andra har stannat hemma!) och är oförstående inför eventuellt ifrågasättande.
  Fan tänker jag, vi bor utomlands och har valt (så det är vårt val) att inte åka till Sverige sedan detta drog igång. Men det är vårt val, att take one for the team, om alla bidrar går detta över snabbare. Jag är läkare, ser hur covid drabbar, och har vänner och familj som har blivit permitterade, vara företag går på knäna etc.
  Men när det skär sig för mig, och jag inte längre kan relatera till en sådan total tondövhet och avsaknad av solidaritet och empati, är när nästa inlägg handlar om att du säljer saker.
  Så om alla som stannar hemma och uppoffrar sig, köper dina produkter, då kan du dra iväg igen, kanske redan till februarilovet.
  Medan vi andra stannar hemma…

 18. Halsbandet är verkligen så fint, håller tummarna för att det kommer även i vitt guld.

  1. Jag äääääääskar, älskar, älskar halsbandet. Men rött guld är tyvärr såååå inte jag. Buuuuuhu för jag ÄLSKAR designen och… min känsla är att priset är superrimligt för den produkten. Kommer det i vitt guld så LOVAR jag att köpa på studs!

 19. Haha, jag gissar att ni får ompröva planen på att cykla. Nu bor jag visserligen i förorten och innerstan har väl mindre snö (eller den smälter på gatorna) men sån här fin vinter har väl Stockholm inte sett på länge!

  Och till alla läsare som tjatar om dessa resor, jag vill bara vråla “släpp det nu” till er, jisses vad ni är tröttsamma. Det räcker nu, vi har hört er, det tillför ingenting med detta ältande!

  1. Men tills Ebba svarar så forsätter vi nog tjata:) verkar inte som att hon har hört🙃

   1. Ja, eller… så kan du konstatera att du och många andra har sagt det ni vill säga och så kan du/ni kanske släppa det, gå vidare eller välja en annan strid som är större/viktigare. För resorna är gjorda. Och Ebba kanske svarar. Eller inte. Men det är vad det är. Och jag anar att du inte kommer bli nöjd med det svaret hon ger, så då kanske även du skulle tycka det var skönt att släppa det här? För även du måste ha viktigare strider i ditt liv/saker att tjata på än att Ebba ska ge dig ett svar på resor som är genomförda?Jag tycker också att icke-resande under pandemi är en viktig fråga, men… ja, den är gjord och vi gör inte alla på samma sätt/väljer samma val, men det kanske kan få vara så? Om 75 % gör rätt 75 % av tiden så blir det på totalen ganska bra ändå. Tror jag.

   2. Hej igen, jag har läst varenda kommentar och jobbar ikapp med att svara så jo, jag är på bollen så att säga! Bästa hälsningar från Ebba

   3. Hej Jenny, jag läser varenda kommentar, har ingen som modererar eller liknande, eller något filter, utan allt kommer direkt till mig! Så jag har hört, nu jobbar jag också med att svara ikapp. Ha en fin vecka! Bästa hälsningar från Ebba

 20. Så klart inga svar på föregående inlägg. Tråkigt att du tappade tråden. Om du skriver att ni åker iväg är det väl inte mer än rätt att du besvarar kommentarerna? Skriver ju ofta om att du vill ha kommentarer, när dom sen är lite negativa så besvaras dom inte. Ibland skrivs det nog om saker för att genera kommentarer som man förmodligen tjänar pengar på.

 21. Tack för en inspirerande blogg! Åh ett så fint smycke du designat, hoppas kunna unna mig ett sådant när jag börjat jobba efter föräldraledigheten (och att det då finns kvar såklart!) Känner att jag är värd det efter att ha tagit hand om två barn hemma, utan möjlighet till avlastning pga pandemin och sambon jobbat mer än heltid.

 22. Ser mycket fram mot er bok! Spännande att läsa senare🙂 Tänk på ALLA fina kommentarer du får och ta in pepp på det, viktig påminnelse🙏 Viktigast är nog att du håller ditt löfte och bemöter kritiken och efterlysningarna i kommentarerna du får som tar pepp ifrån dig och förklara mer kanske. Det fixar du galant när du tar dig tid till det kloka Ebba! Så stilrent och fint halsband💛

 23. Varför bemöter du inte kritiken Ebba ? Det ger väldigt dåliga vibbar då du väljer att helt strunta i dina följares åsikter och bara kör på med alla redovisningar av dina uppdrag, med åtföljande stress, stress… Din nonchalans medför att man tappar lusten att köpa dina produkter. Sorgligt men sant.

  1. Hej Elisabeth, tack för din kommentar – jag jobbar ikapp med att besvara kritiken här och förstår den verkligen. Var verkligen INTE min mening att verka nonchalant men förstår nu att det uppfattades just så! Så, ska verkligen inte låta det ske igen, att jag släpar efter med att bemöta kommentarer på detta viset. Bästa hälsningar från Ebba (och tack för att du läser!)

 24. Ännu mer tondövt än dina onödiga resor att bara köra på med annonslänkar och reklam genast istället för att över huvud taget bemöta kritiken. Nu framstår det som att du inte alls värdesätter dina följare utan att vi är bara siffror i din konvertering (det kanske är sant i och för sig). Du tänker att du tiger ihjäl detta och så blir stämningen snart bättre. Men iaf ett inlägg gällande kritiken innan du kör på med business as usual och sälja grejer åt oss skulle nog vara på sin plats.

  1. Hej Louise, tack för din kommentar och var inte min mening att vara tondöv, men jag förstås nu givetvis att det uppfattades så. Gör mig ledsen, men är inte på något sätt synd om mig, jag skötte detta kass och förstår kritiken! Jag har nu försökt svara ikapp och hoppas att jag inte missat så mycket. Jag tar till mig, ska du veta! Bästa hälsningar från Ebba

 25. Alltid kul att läsa måndagsrapporten! Halsbandet är jättefint. Lite tröttsamt med den här mobben här inne som vill avkräva ansvar som om du vore statsminister. Ingen är perfekt, kan inte ni som tjatar om svar på kritiken rikta er energi och fokus nån annanstans, på nåt mer konstruktivt? Ebbas resor är redan gjorda och går inte att göra ogjorda. Alla som säger att ni ska sluta läsa, gör det nu då och gå vidare i livet.

  1. Malin, inte upp till dig att bestämma hur stämningen i kommentarsfältet blir eller hur läsare gör. Beror mest på bloggens innehåll och tonläge.

  2. Malin
   Du tycker att vi som har åsikter kring smittskydd behöver rikta vår energi mot något ”konstruktivt”. Är det diskussion kring halsband, anteckningsböcker och senaste modet du efterlyser?

   1. Alltså, på just den HÄR bloggen så är det ju ganska konsekvent mycket fokus på anteckningarböcker, halsband, senaste modet (och livet och pusslet och träning), så om du vill ha en blogg och kommentarsfält med smittskydd som fokus så kanske du ska välja en annan blogg?

   2. Man brukar väl inte prata om att en blogg i allmänhet ska vara konstruktiv (oklart för mig hur du menar där), men kritik kan ju vara konstruktiv. I detta fall är det väldigt många som skriver och skriver hur arga de är på Ebba, men det verkar ju inte direkt leda till nåt? Hur länge ska man då hålla på att tjata och vara sur, istället för att -inte minst för sin egen skull- lämna bloggen, gå vidare till något som inte ger en så mycket negativ energi? Oavsett vad man tycker om en persons agerande, framförallt när det är en offentlig person som driver en kommersiell blogg, alltså inte exempelvis en folkvald politiker, får man ju ibland acceptera att varken det ursprungliga beteendet dvs resorna eller det nuvarande icke-svarandet på kritiken kommer ändras oavsett vad man själv tycker. Eller så fortsätter man vara arg och berätta det i all oändlighet…

   3. Hej Elisabeth, tack för ditt engagemang och jag förstår verkligen att min Sälen-vistelse (som jag skrev om här, men medvetet inte exempelvis la upp i mitt Instagram-flöde) stack i ögonen och var väldigt fel, i mångas ögon. Jag kan inte göra det ogjort och tack och lov, så höll vi ju oss i vårt eget hus och följde alla de restriktioner som finns. Bästa hälsningar från Ebba

   4. Hej igen Elisabeth, jag förstår kritiken och verkligen, inser att jag hanterade detta på fel sätt – jag borde tagit mig tid att svara, direkt, på min ledighet, då detta är extremt viktiga frågeställningar. Bästa hälsningar från Ebba

  3. Ebba har ingen skyldighet att besvara alla kommentarer men problemet är att hon i ett tidigare inlägg skrivit att hon ska besvara de negativa kommentarerna. Samt uppmanar till ytterligare kommentarer genom att avsluta sina inlägg med ”kommentera gärna”. Om kommentarerna inte är viktiga så sluta be om dem och utlova inga svar, det föder bara ytterligare irritation.

   Att välja resa under nuvarande situation är känsligt, och Ebba har varit i branschen så länge så jag gissar att hon vet att det skapar rabalder. Allt är kanske en medveten strategi för att öka trafik och engagemang i bloggen? Vilket på sikt är positivt för samarbeten och reklam av egna varor.

   1. Hej Eva! Jag var för optimistisk – och kommentarerna var många! Men nu bokade jag av tid till att besvara. Är ju givetvis tacksam över engagemang och jo, jag har läst varenda kommentar och inser i efterhand att det verkligen var helt fel prio av mig att inte hinna med kommentarerna under min ledighet. Gör om, gör rätt på den tills nästa gång! Och kommentarerna gav även MIG nya perspektiv. Inser att det var kasst formulerat av mig. Jag förstår samtidigt att det var agerandet (!) som folk reagerade på. Jag kan inte göra det ogjort, men tar naturligtvis till mig av kritiken. Det tror jag att det flesta som läser (och känner) mig VET att jag gör! Ha en fin vecka! Bästa hälsningar från Ebba

 26. Jag tror faktiskt att Ebbas agerande senaste tiden gör att hon förlorar många läsare och kunder som tänkt handla något av allt hon marknadsför. Många som läser och kommenterar här inne verkar vara kloka resonerande människor som nu fått nog. Tyvärr för Ebbas del men så är livet, vi läsare, kunder och konsumenter väljer själva var vi lägger vår tid och pengar.

  1. Hej Miemarie63, jag är så himmelens glad och stolt över att ha så många kloka, välformulerade personer som läser och följer – men “så är livet”, så resonerar jag ju inte riktigt, eftersom detta, härinne, är mitt jobb, det jag älskar, brinner för och jobbar med dagligen, vilket också innebär att jag har möjlighet att ge många andra sysselsättning. Så för mig är det superviktigt! Därför försöker jag också besvara allt så gott jag bara kan, trots att jag nu i efterhand inte känner att någonting jag säger eller skriver nu duger. Men så är det! Jag får ta nya tag, försöka göra rätt hela tiden framöver helt enkelt! 🙂 Bästa hälsningar från Ebba

 27. VARFÖR måste Ebba svara på all kritik? Finns det någon skyldighet till det. Skulle ni lyssna? Skulle ni ändra er?
  Ja, hon kanske tappar läsare men hon ansvara för sitt lv och sin familj och gör de val hon vill. Rätt val eller fel val ansvara hon själv för. SLUTA LÄSA bloggar ni inte tycker om den.
  Skriv inte något som ni inte skulle våga säga till någon “live” bara för att ni är skyddade här.
  Så tröttsamt!
  Jag gillar dig Ebba och din blogg 🙂

  1. Anna: Tror det handlar om att detta är extra känsligt iom pandemin eftersom andras val nu påverkar oss alla. Vanligtvis kanske man inte håller med bloggare och inte bryr sig huruvida de svarar på kritik eller ej, men just gällande detta och att vi nu alla måste hjälpas åt så gör sånt här agerande det extra känsligt.

   1. Hej Louise, så sant som du skriver, tack för din kommentar! Som jag skrev ovan, det var – såhär i efterhand förstår jag verkligen det – dåligt formulerat och ogenomtänkt att skriva om att vi laddade batterierna med att vara i stugan i fjällen, med tanke på hur världen ser ut just nu! Bästa hälsningar från Ebba

  2. Kanske för att hon har sagt att hon ska bemöta kritiken men inte gör det? Istället kommer det inlägg om att hon tappat peppen för att alla är negativa och reklam för att sälja sitt halsband… Det gör att man blir besviken. Då skulle Ebba kanske inte lovat att bemöta kritiken utan bara kört på som vanligt. Jag gillar vanligtvis både Ebba, hennes blogg och Säker stil. Men det är så otroligt världsfrånvänt att sitta och beklaga sig över att man får kritik för att man reser under en pandemi. Nä det finns kanske inget förbud men en avrådan. Och nä det går inte att göra resorna ogjorda men då får man räkna med att läsare som sliter inom vården, skola etc kanske inte hyllar valet att resa till både Skåne och Sälen.

  3. Hej Anna, jag förstår att det finns en förväntan på att jag ska besvara kommentarer – eftersom jag ju tycker att det är roligt och spännande med en dialog, och förstås är tacksam för engagemang! Men tack snälla du för vänliga ord, det värmer ska du veta! Jag tror att det hade behövts lite mer sådant i dessa tider. Bästa hälsningar från Ebba

 28. Jag tror också det här är extra känsligt med tanke på att många är frustrerande och mår dåligt av att vara hemma, hemma, hemma. Hemma och jobba, hemma på fritiden, hålla lindrigt sjuka barn hemma osv. Det är många som verkligen längtar efter lite miljöombyte för att ladda batterierna. Men avstår eftersom vi alla ska hjälpas åt och fhm ber oss tänka igenom om resorna verkligen är nödvändiga. Man gör så gott man kan och grillar med barnen i samma skog som vanligt sjuttioelfte gången i rad, eller försöker hålla avstånd i leriga parker. Inga skridskobana är öppna ens.

  I den situationen blir man rätt irriterad när vissa (gäller även vissa politiker) tycker sig ha mer rätt än andra att få det där välbehövliga miljöombytet för att ladda batterierna. Och det ger inte mig mycket att läsa ett inlägg om hur skönt det är. Hellre vill jag läsa inlägg om hur man lyckas/inte lyckas roa sig på hemmaplan.

  Jag brukar tycka illa om negativa kommentarer annars. Men det här är ju berättigat! Sen kanske man inte behöver tjata samma sak om och om igen.

  (Jag brukar inte läsa bloggar annat än Underbara Clara och ibland den här så vet inte hur det brukar gå till på andra)

  1. Ja, på tal om Clara, så känns det nästan som hennes senaste inlägg är skrivet med bl a den här lilla stormen i åtanke.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.