Kungligt vykort – helt i guld!

Nej, det är ju inte alls fredag. Inte ens i närheten. Inte heller lördag, eller ens lillelördag. Men kan inte låta bli! Måste ju bjuda på detta UNDERBARA kungliga fredagsgodis helt i guld, i form av…

Beatrice Borromeo – Europas mest välklädda kunglighet, enligt Tatler – som anlände till Diors Cruise 2022. Och nej, inte i Paris som man kanske tror – utan med pompa och ståt (och fyrverkerier som lyste upp natthimlen) så firades kollektionen i Aten i närvaro av 400 ytterst väl utvalda gäster, glest utplacerade i den enorma historiska arenan…

Innan vi går vidare till Diors Cruise-visning, en kort paus om stilsäkra Beatrice Borromeo som alltså är skribent och modell, född i  italiensk aristokratfamilj och numera gift med Grace Kellys barnbarn Pierre Casiraghi (vars mamma är prinsessan Caroline av Monaco). Det superglamourösa paret har tillsammans två söner, Stefano (som döpt efter Pierres pappa, som omkom i en båtolycka) och lille Francesco. Här nedan ser ni Caroline och Stefano, tidigt 80-tal:

Beatrice har en examen från Bocconi och en Master-utbildning i journalistik utöver det, samt jobbade tidigare med tv hemma i Italien.

Här ser vi Beatrice och Pierre i Monaco, till höger Pierres halvsyster Alexandra…

Arvtagerskan Beatrice och Pierre gifte sig 2015 och hon bar inte mindre än totalt FEM brudklänningar…

Okej, det först var en vigsel i Monaco med ceremoni och sedan några veckor senare stort bröllop med fest i Italien. Men ändå. Fem brudklänningar! Ljuvligt!

…Och apropå ljuvliga brudklänningar, svärmor Carolines klänning från 1978 kommer här:

Sedan ett tag tillbaka är Beatrice Borromeo alltså ambassadör för Dior. Eller rättare sagt, utsedd av Maria Grazia Chiuri till modehusets musa: “A true icon of elegance, Beatrice shows new facets of femininity which is so cherished by Maria Grazia Chiuri”, löd citatet i pressreleasen, där hon bar en jeans-jumpsuit signerad Dior:

…Och modehuset släppte även denna nytagna bild:

Den kommande Dior-kollektionen som visades i Aten var en hyllning till allt grekiskt – och klänningarna var magnifika, titta på nedan. Älskar dessutom stylingen med sneakers – och strumporna…

Enligt chefsdesignern var stylingen med just sneakers en tydlig kommentar till pandemin: “Efter detta vill ALLA kunna uppleva känslan av att röra sig“. Love it! Klänning med sneakers eller i alla fall bekväma skor – jatack. Alltid, tack.

…Och här ser hur pampigt och effektfullt det var med visning på stadion i Aten. Inte minst, efter alla dessa månader av digitala visningar!

…Och Beatrices kärlekshistoria med Dior är inte ny, här ser vi henne på ett tidigare omslag i just Dior:

Avslutar med en arkivbild på Beatrice från 2017, vid firandet av Monacos nationaldag. Lite Meghan Markle-look här nästan?!

KOMMENTERA KUNGLIGT GÄRNA!

9 reaktioner till “Kungligt vykort – helt i guld!

  1. Vilket härligt och kul blogginlägg! Roligt att läsa och underbara flärdfulla bilder som kan behövas i dessa pandemitider! Tack! 🙂

  2. Jättespännande! Underbart med det bekväma skomodet. Men får lite obehagskänslor av de romerska silhuetterna o draperingarna,

  3. Vilket roligt inlägg, inblick i en kunglig människas liv jag aldrig hört talas om, fina bilder, kungligt och flärd, kul!

  4. Vilket fint inlägg! Kläderna, inblick i vad som händer i Europa och modehusen.

  5. Finns även en kul svenskkoppling i att Pierre var en av dem som seglade Greta Thunberg över Atlanten 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.