Kungligt fredagsgodis, kronprinsessan – och en glittrande klassiker

/ Innehåller affiliate-länkar /

Jamen det är fredag – och vi ska förstås njuta av ett härligt kungligt fredagsgodis, med både säkra kort och otippade kungliga karameller! Vet du förresten vem detta är? Rätt längre ner!

…Men först, en fråga som kom in: Om det finns en kunglig koppling med mitt älskade tennisarmband? Jo, det finns det! Då det är ett klassiskt smycke, som nästan alltid dyker upp runt stilikoners handled, så hade förstås prinsessan Diana ett maffigt tennisarmband. En glittrande klassiker som vi ser skymta här…

Ett armband som faktiskt gått vidare i arv till Harry, som gav det till Meghan, som bland annat bar det på den DÄR intervjun med Oprag. Vi ska inte stanna länge vid tennisarmband, mer än att jag såklart måste tipsa om att vi idag släpper ett nytt drop av Elise på Ebba von Sydow Jewelry, både i 18k återvunnet vitt guld och i 18k gult guld. Ok, EN bild till på Diana med sitt innan vi fortsätter…

Apropå Meghan, så besökte hon Ellen DeGeres show i veckan som gick, iklädd fantastisk sidenblus från Oscar de la Renta…

…Och du måste faktiskt unna dig några minuter och se inslaget här nedan!

Det är onekligen en helt annan charmoffensiv en den vi såg i den omtalade Oprah-intervjun! Det är ju så dubbelt med Meghan, hon verkar ju absolut urtrevlig och hur härlig som helst – samtidigt fick jag inte bara de vibbarna i den DÄR intervjun. Men som sagt, detta var ju 100% mys:

…Och vi kommer till fler looks – men först ett stopp i furstendömet Monaco, där den här scenen utspelade sig i veckan som gick, då det lilla pytteriket firade nationdaldag:

Prins Albert vinkade från balkongen och 6-åriga tvillingarna Jacques och Isabella visade upp teckningar till mamma. Jag måste säga att jag själv blev rätt överraskad – väldigt gulligt men också… Ovanligt, i kungliga sammanhang? Detta var också i samband med att 63-åriga prins Albert själv bekräftade att Charlene varit sjuk och nu vårdas och rehabiliteras, utanför furstendömet, för att kunna få bli frisk i lugn och ro, så privat och ostört som möjligt.

…Och här ser vi lilla Isabella (kappan, åh så fin!) tillsammans med sin faster, prinsessan Stephanie av Monaco:

Att inte säga att det spekulerats kring detta äktenskap vore ju konstigt – och även kring Charlenes långa tid borta från rampljuset, de senaste månaderna. Hon ska ha haft en bihåleinflammation, sedan fått komplikationer och nu berättade alltså prinsen att hon rehabiliteras och är drabbad av utmattning, i någon form: “There is tiredness, not just physical, which can only be treated with a period of rest and monitoring“.

Veckans mest glittrande? Utan tvekan Kate! Wow, vilken stilhöst hertiginnan bjuder på. Look på look radas upp – den ena mer stilsäker och glammig än den andra. Jag älskar hur hon har steppat upp och kan inte låta bli att tänka att hon nu är ensam på den kungliga stilscenen i England, utan Meghan där? Och att den ändå är väldigt kul att hon just steppat upp?!

…Här ser vi henne inne på Royal Albert Hall, dit hon kom med prins William:

Det var ju ingen bankett eller galamiddag, utan en konsert, varför hon valde lite coolare smycken och skippade mer kungligt högtidliga smycken:

Klänningen är en Jenny Packham-favorit från den kungliga garderoben. Här nedan ser vi den på en resa till Pakistan, exempelvis… Visst är den ännu snyggare med sidosvallet, som hon hade i veckan? Underbart!

…Och apropå vinnande looks, Kate bjöd på YTTERLIGARE en i veckan som gick:

På någon annan kanske den hade varit för “damig” – men på Kate funkar det! Den är helt i linje med hennes stil. Och när vi ändå är här, så måste vi titta i arkivet, till just samma kväll (Royal British Legion Festival of Remembrance) i november 2019:

Vi vänder tillbaka hemåt! Drottningen bjöd på den här härliga dräkt-looken i veckan, när hon deltog på ett seminarium om människohandel samt delade ut ett stipendium vid en ceremoni på Stockholm slott:

….En look som flög under min radar är den hä, när kronprinsessan Victoria talade under Generation Peps “Pep Forum” i Stockholm:

Ursnyggt med blusen, som om jag inte minns fel är ett kap från H&M och deras kollektion av Erdem?

En favorit, här såg vi den vid ett annat tillfälle – jag tycker att den är stråt vassare instoppad i kostymbyxorna med hög midja. Ursnygg look, som jag gärna hade snott rakt av!

Okej, här kommer rätt svar på eleganta looken längst upp. Tada, förstås kronprinsessan Victoria – på länsbesök i Dalarna. Snygg, bekväm och klassisk look. Inget spektakulärt men samtidigt alltid 100% rätt. Sjalen gör att det ändå händer något!

Snygg och ovanligt att se henne i den här frirsyren, har varit mycket knut senaste tiden.

…Ett bonustips, om underbar svensk design i en genre jag fullständigt älskar: vackra hattar och hårsmycken! Jag eftersökte ju namnet på den som skapat prinsessan Sofias vackra vita, maffiga rosett på Julians dop…

Och så fick jag det rätta svaret från er läsare, Matthias Lavesson och hans Headpieces by M. Tack! Designern Matthias Lavesson är alltså den kreativa hjärnan bakom en rad magnifika kreationer, som burits av prinsessan Sofia vid flera tillfällen:

Och även denna, vinröda – som hon bar vid riksmötets öppnande:

Foto: Erik Simander/TT, Fredrik Sandberg/TT, Anders Wiklund/TT, Jonathan Brady/TT, Michael Rozman/TT

KOMMENTERA GÄRNA: Vilken look är DIN favorit från veckans kungliga svep?

2 reaktioner till “Kungligt fredagsgodis, kronprinsessan – och en glittrande klassiker

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.