Kungligt fredagsgodis – direkt från Paris (och en skidlift)

Mais non, några kungliga möten här i Paris har jag inte sett till (ännu) så vi börjar istället med att blicka tillbaka på en kunglig Paris-favorit från 2014:

Vad pratar de om här? Det vill man ju väldigt gärna veta. Kanske om barn? Prinsessan Estelle har för övrigt fyllt åtta år i veckan som gick och hovet släppte nya bilder här. Men nu kastar vi oss in i den kungliga veckan som varit och börjar GIVETVIS med detta…

Prins Harry går ut – via parets Instagram – stort med att lansera ett initiativ för “framtidens resande” som han kallar #Travelyst (en ord-kombination av traveller och catalyst) i samarbete med globala resejättar som Booking.com, Skyscanner, Tripadvisor och VISA bland andra. Hela projektet är “led by” Harry. En rätt tydlig fingervisning om hur paret tänker jobba framöver tänker jag?

När Harry pratade ville han blir presenterad som “bara Harry”:

Deras allra första uppdrag efter att de har “steppat ner”? Häromveckan gästade de tillsammans bankjätten JP Morgan:s konferens i Miami, där de talade inför högt uppsatta inom näringslivet, investerare och höjdare inom finansvärlden…

Härnäst återstår att de vad som händer. Efter att drottningen nu satt ner foten – med besked – och Meghan och Harry meddelande “The Spring 2020 Transition Details“, som de “hoppades att de skulle kunnat meddela tidigare“. Lite märklig formulering, tänker att detta ändå gått ganska fort?

De berättade också hur bedrövade de var över att behöva säga upp sin stab, sina nära medarbetare. Japp, det förstår man ju – men man kan också undra lite över detta, eftersom de trots allt är ett förmöget par som själva borde kunna ha anställda? Kan heller inte låta bli att undra, hur många hade de anställda i sin stab för att sköta ruljangsen kring sina kungliga uppdrag? Spännande ändå…

Den stora överraskningen? Att de inte framåt få använda sig av varumärket @sussexroyal som de lanserat stort, lagt mycket pengar och möda på – och tvingas dra tillbaka alla ansökningar om att starta stiftelse och skydda produktkategorier under detta namn. Nu får de tänka ut något nytt, vad det blir får vi se de närmaste veckorna. Intressant att följa!

Den stora, brännande viktiga frågan? Ja, givetvis vem som ska betala för alla kostnaderna kring den lilla familjen. Men den frågan ger de inget svar på. Vilket finns skäl till – men ändå, det ÄR trots allt en viktig fråga.

Avslutar detta sjok (känns som att det händer något nytt på Meghan & Harry-fronten varje vecka nu) med den här underbara bilden från Mallorca, 1987, och prinsessan Diana på trappen med sina två pojkar.

När Meghan och Harry steppat tillbaka, så har verkligen Kate och William steppat upp. Jösses, så de jobbar! Kul! Kate var i veckan och besökte ett välgörenhets-event med SportsAid…

I sann Kate-anda drog hon på bekväma kläder och sneakers och testade startblocken på London Stadium i Stratford:

Looken? Culotte-byxor från Zara och en topp från Mango, och sneakers från Marks & Spencer rapporterar Harper’s Bazaar, föredömlig prisklass från topp till tå, av hertiginnan…

Japp, här ser vi en som ser ut att ha kul på det kungliga jobbet:

Kate hann också med en teaterkväll i veckan i London:

Klädd i chic, typisk Kate-klänning, välfönat svall och glittrande clutch anlände hon till Noel Coward Theatre i London:

Maxima då, längesedan vi hörde från henne tänker du? Då kommer en kungliga vinkande vant-hälsning från liften i lyxiga Lech:

…OCH titta! Visst är det svenska Hestra-vantar vi ser på kung Willem-Alexander, när han kramar om sin drottning i backen. Kul!

Här ser vi hela familjen samlad, med döttrarna Alexia, Ariane och Amalia. Kungafamiljen ställde upp på en “session” för utvalda fotografer, direkt från backen:

Själv sätter jag mig nu i startgroparna för helg – men först en spännande heldag här i Paris, med mera möten. Har varit dåligt med tid för uppdatering här men har flera inlägg i huvudet, så de kommer snart…

Foto: Yui Mok / TT, Jonas Ekströmer / TT, John Redman / TT, Dominic Lipinski / TT, Matthias Schrader / TT

KOMMENTERA! Hur tror DU att Meghan och Harry kommer jobba framöver? Kommer de lyckas balansera det kungliga med business?

7 reaktioner till “Kungligt fredagsgodis – direkt från Paris (och en skidlift)

  1. Älskade dina stories från Paris! Miljöerna, stämningen och dina captions! Så härligt! Paris ändå…!! Trevlig helg och kram!

  2. Jeg tænker – desværre: hvor længe kommer det til at holde – dette glamour ægteskab ?

  3. Men alltså, VARFÖR ska de inte stå för sin egen säkerhet mm? Förstår verkligen inte det. Om de inte längre arbetar för kungahuset och tar emot apanage, så ska se väl heller inte få något annat? Eller tänker jag helt fel?

  4. Är säker på att de kommer göra succé och att övriga kungahus känner lite avundsjuka för att de verkligen kan påverka och göra skillnad på viktiga frågor i världen. Känns som det mesta Meghan gör är med framgång. Hon har känsla för vad som ligger i tiden.

  5. Här i Kanada har den stora frågan varit vem som ska stå för betalningen av vakter, och annan säkerhet. Hittills är det Kanadensiska staten som har betalat som de gör vid vilket statsbesök som helst. De har dock sagt att från 2020.03.31 kommer de inte att betala något eftersom Harry och Meghan då inte är officiella kungligheter längre. Frågorna har också rests angående visum, eftersom inte någon av dem har kanadensiskt medborgarskap.
    Ha en bra dag, soliga och snöiga hälsningar från Calgary.

  6. Jag tycket gott att drottningen kan betala säkerhetsnotan. Hon saknar inte pengar och varför skall skattebetalare stå för privatpersoners säkerhet?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.