Komma tillbaka-peppen

Hej soliga fredag! Jag gjorde ju något av en vädjan tidigare i veckan, om komma tillbaka till vardagen-pepp. Tack snälla för all varm, härlig och ROLIG pepp som ni bjöd på. Tänkte dela med mig, så att vi gemensamt kan känna lite mer vardagspepp. Måste dock bara säga att den kanske bästa kommentaren var “Att INGEN i familjen vet vad man gör, då och då“. Så himla sant, haha. Att vara under radarn, några timmar på dygnet på jobbet. Hela sommaren är det liksom alltid redogörelser, planering och alla har koll. Japp, jag njuter verkligen av det där. Hade jag aldrig hade tänkt på om en klok läsare sagt det. Här kommer några fler:

Nystartskänslan, nyupptäckten av allt man levt helt UTAN under, under sommaren. Rutiner, planering av underbar kommande höstsäsong, och många ljuvliga sensommarkvällar.

ATT MAN NJUTER AV HELGEN SÅ MYCKET MER!

Att barnen somnar före 23! Att vi börjar äta lite nyttigare igen. Att det blir skillnad på vardag och helg igen, så mysigt med fredagskänsla. Ombyte förnöjer.

Maskineriet som snurrar på och så fredagskänslan efter det. Stockholm på cykel en tidig morgon. Trevliga kollegor!

Skollunch för barnen! Min lunch-kreativitet är slut….

Slippa fixa mat heeela tiden. Frukost, lunch, mellisar. Är såååå trött på det nu, haha!

Det bästa är kontrasterna. Att få längsta. Oavsett om det är till staden, landet, ledigheten eller jobb. Att längta, planera och drömma. Innan man vet ordet av är det semester igen. Och tänk vad starka vi kommer vara då. Mmmm!

Anledningar att klä upp dig!

Att unna sig en takeaway-kaffe en vanlig tisdag.

Alltid lättare att träna i vardagsrutinerna. Väldigt bra sak med att komma “tillbaka”!

Kollegorna. Kaffe på bästa stammishaken. Att få längta efter sin familj. Utmaningar. Rutiner. Helger!

Man måste åka hem för att kunna åka tillbaka…

Tända levande ljus och mysa, när arbetsveckan är slut och det regnar och blåser ute. Bara vara hemma och chilla med gott samvete.

Mycket enklare att komma upp i 10.000 steg om dagen, när man är tillbaka i vardagen.

Gör det inte!!! Jag gjorde det idag. Kom hem till getingbo på balkongen och överfullt på varenda kvadratmeter vid vattnet. Men det blir säkert bra det också bara en inte jämför så mycket. Stockholm har ju också sin charm…

Att komma hem till sin garderob och upptäcka den på nytt! Och passa på att rensa, rensa, rensa…

Stadspulsen, vänner och att komma hem till RUTINER. Älskade rutiner.

Vädret som fortfarande levererar! Njut av det. Gör att man kan utnyttja kvällarna!

Tacksamheten över härliga sommarminnen!

Att du kan åka tillbaks till Falsterbo! Du har det kvar

Inget är bra i stan. Det som är bra är att du kan börja planera för att flytta till Näset permanent. Går utmärkt att jobba därifrån. Just do it!

Vi tycks vara många som är peppade på att göra detta till en BRA höst. Nya tag. Gamla tag, för den delen. Förfina, förbättre, göra mer av det som gör en lycklig. Något så enkelt som att vara tacksam över att ha en fin vardag att återvända till, som man trots allt tycker väldigt mycket om. Trivs med, på det stora hela.

Att inte kunna gå barfota så fort man sätter fötterna utanför dörren, ta ett morgondopp eller grilla pizza i trädgården och låta barnen springa till grillen och köpa glass liiite för sent, ja, det kommer jag såklart att sakna. Men nu gör vi det bästa som bara möjligen går av denna höst. Och först och främst, det som är kvar av sommaren. Tycks ju vara en hel del, härligt nog. Nu kör vi!

KOMMENTERA GÄRNA!

7 reaktioner till “Komma tillbaka-peppen

  1. Känner tyvärr ingen lust alls att komma tillbaka till jobbet och vardagen efter semestern. Hade möjlighet att jobba hemifrån i våras (gymnasielärare), men nu ska vi köra som vanligt igen, utan några insatser från kommun eller skolledning för att hålla avstånd. Känns mycket olustigt just nu att trängas på en skola med ca. 1000 elever.

  2. Jag tycker att det är svårt att känna komma tillbaka peppen eftersom det inte blev någon så där riktigt härlig sommar för oss. Vi kunde inte åka till Sverige, semesterresan till Portugal blev inställd, vi har röjt i svärmors lägenhet halva sommaren, som grädde på det hela bröt jag axeln. Det är självklart ilands oroblem, vi har jobb och vi är (någotsånär) friska men tanken på att det nu vara blir mörkare, att det är ett år till nästa sommar, att vårat hus nu är stökigt och fullt av bråte och att vi fortfarande inte kan åka till Sverige får mig att gråta.

    1. Jag känner med dig! Bor också utomlands och längtar efter min egen mamma! Försöker tänka att det blir bättre nästa sommar och hoppas på att kunna resa hem redan i början av nästa år. När man flyttar iväg så gör man det under premissen att man när som helst (typ) kan resa hem på besök, så detta året är hårt, väldigt hårt. Kom ihåg att vi är många i samma situation! Kram

  3. Är nog inte riktigt lika stort fan av vardagen men mys med hösten ☕🎀🎊!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.