Jippie – bildregn!

Åh, jippie! Nu fick jag precis ett sådant UNDERBART fint lass bilder från min tjejmiddag i fredags. Bästa fotograf Kate Gabor kom dit och fotade, jag ska visa er bilder imorgon – men inte nu, för nu ska jag…

_DSC7021bw.jpg

Borsta tänderna och krypa ner. Så genomtrött efter underbar helg, med allt som är livet. Familjen, kalas, vänner, fullt ös och gos med barnen, varvat med tjuvnyp (mellan barnen alltså, puh) och den första riktiga vårsolen. Men nu, försöka sova för att ladda om inför en väldigt rolig vecka! Ska bland annat bege mig ut i landet och övernatta, för ett spännande studiebesök, återkommer till det. Sov gott, kära ni därute.

45 reaktioner till “Jippie – bildregn!

 1. Hej fina Ebba!

  Vill bara först skriva att jag i MÅNGA år varit en trogen läsare av din blogg, och köpte alltid din fredagsbilaga på den tiden det begav sig. Du har alltid inspirerat och varit en förebild för unga kvinnor med dina kloka tankar!

  Jag har ett tag nu funderat väldigt mycket över bloggning och spons… Det har inget med dig att göra egentligen, men eftersom du “rör” dig i bloggkretsarna tänkte jag höra lite om vad din mening inom detta område är, eftersom du oftast har väldigt kloka meningar om lite av allt.

  Jag är en av dem som inte växt upp med varken bloggar eller facebook eller insta. Detta blev först poppis under tiden jag pluggade. För varje år som går så känner jag en större skräck för nätet. Man kan nästan inte röra sig någonstans på nätet utan att “sponsrade” inlägg dyker upp. Jag förstår ju såklart att bloggare också är ett yrke och att i världen vi lever i handlar det om att tjäna pengar – men jag kan bli så ofantligt trött på att man nästan inte kan röra sig någonstans på nätet utan att företagssponsrade inlägg dyker upp, i Blondinbellas blogg är det oftast hennes egna märken som framhävs i bloggen, i Marie Serneholts inlägg så har hennes nya familjesituation blivit en kassako för henne och olika barnmärken som använder hennes hem för att plåta “samarbeten” och berätta hur hennes liv som tvillingmamma blivit SÅ MYCKET BÄTTRE med Philips produkter till barn osv osv osv.

  Jag (och många av mina vänner) är så geniunt trött(a) på att alltid bli utsatt för reklam/spons på nätet. Var man än “går” så är det någon som promotar en produkt som ska göra ditt liv 1000 gånger bättre, härligare osv. Sista året har jag själv försökt fundera mycket över vad jag handlar, slutat följa för många “inspirationskonton” på insta eftersom det ofta leder till att jag känner att jag “måste” köpa ny matta, soffa, kuddar, tröja, skor, smycken osv. Istället har jag börjat följa konton som promotar second hand, här är f ex Jenny Skavlan är en fantastisk förebild tycker jag.

  I veckan har jag också hört på P3s dokumentär “Dystopia” – och vad som skulle hända om maten tar slut. Jag blir för varje dag som går mer och mer rädd för det konsumtionssamhälle vi lever i, vi slänger tröjor vi bara använt en gång “för att den inte är snygg nog” eller så slänger vi mängder av mat som kanske egentligen gått att äta…

  Väldigt spretig kommentar – men jag undrar ändå hur du ställer dig till all denna shoppinghets och spons? Måste vi köpa nytt för att bli lyckliga? Och hur påverkar det egentligen människor – tror du – att i alla flöden vara utsatta för “shopping inspiration”?

  Tack för en bra blogg!

  Kramar
  Tess

  1. Håller med till 110%. Har också avföljt många pga för mycket reklam och shoppinghets. Tråkigt.

   1. Jag får också instämma helt. Är så trött på att vara ett mål för all reklam vi bombarderas med – direkt & indirekt – genom alla levande reklampelare i form av influensers. Jag har alltmer mognat i min slutsats att det är dags att vända allt vad bloggerskor & influensers heter ryggen och inte ge dem några mer klick från min sida. Deras bloggar och instamgramkonton ger absolut inget välbefinnande utan mer stress av att inte räcka till med sina inlägg oavsett det handlar om tjejmiddagar, den personliga inredningen, powerkvinnor, fiffiga NYTTIGA recept, mammagalor för kretsen för inbördes beundran, HÄRLIGA resor, den FRIA arbetstiden och HÄRLIGA frukosten, NYA SPÄNNADE uppdrag och samarbeten, den perfekta garderoben eller vad det nu kan vara. Låt oss unga yrkeskvinnor och tillika mammor vara minst lika smarta som män i vår ålder som knappt vet vad influensers är utan lever lyckliga och fria från den världen. Jag lovar, vi kan leva, älska, läsa, inspireras, äta gott och ha semester alldes utmärkt ändå. Troligen ännu lyckligare och friare eftersom vi slipper fundera på om det skulle vara ännu HÄRLIGARE om jag läste den där bloggen, köpte där sommarklänningen, åkte på den där resan osv.

 2. Varför har du en proffsfotograf som kommer och fotar på din tjejmiddag? Låter väldigt konstigt,och som att det viktigaste är fina bilder, inte gemenskapen med vännerna.

  1. Tänkte precis samma sak.
   Blev förvånad och lite besviken faktiskt. Det känns märkligt uppstyrt med proffsfotograf på en tjejmiddag. Många läsare har ju önskat mer naturliga bilder i bloggen.
   Men då såg jag på en annan blogg att det verkar ha varit en sponsrad tillställning med goodiebags. Det hade inte jag uppfattat om denna fest från podden.

  2. Du, bloggen och instakontot är helt fantastiska tycker jag. Jag gillar kombinationen av vardag och lyx. Sen förstår jag tanken med fotograf på plats, då får värden/värdinnan mera tid med gästerna. Goodiebag, ja tack säger jag!

  3. Det är väl ändå det som är grejen med att just anlita en fotograf till vilket sammanhang man än önskar. Varför tror du personer anlitar en fotograf till sina bröllop? Ogillar du även idén att skolorna tar skolfoton också av en betald fotograf? Anledningen är väl just att man just ska kunna njuta av gemenskapen med sina vänner och kunna ta in allt som händer utan att tänka att man vill ha en bild på sina fina vänner. Att man slipper tänka på att ta upp sin mobil för att ta en fin bild på när Pippi&Annika skrattar ljuvligt.
   Att anlita en fotograf är väl en strålande idé, man kan slappna av och ta in allt. Skåla och kramas utan att känna stress att man vill fånga och föreviga SIN EGNA fest.

 3. Reagerade också på att en proffsfotograf tog bilder. Vill man inte vara ”privat” med sina vänner?

 4. Jag tänker mer att det är smart att ta in hjälp av ett proffs och få fina bilder på sina vänner. Alla är uppklädda och glada. Proffset smyger runt utan att störa och själv kan man umgås på heltid. Perfekt!

  1. Intressant efter att jag på en annan blogg läst flera som kommenterat att de gillade Ebbas blogg bättre förut, att den känns proffsig och säljig på ett lite negativt sätt nu. Där kommer det nog inte ses positivt med en kunglig fotograf på en tjejmiddag med kompisarna?
   Inget illa menat till Ebba själv, jag tycker bara det är intressant hur olika bloggar utvecklas och vad följarna tycker.

 5. Hej Ebba,
  Har läst din blogg i flera år och följt dig på Instagram, men jag saknar dina egna bilder. Numera är ju alla bilder i bloggen tagna av en proffsfotograf. Även på Instagram.
  Läs denna, mycket bra och så sann. Att ta en drös bilder en gång i veckan är inte spännande för oss läsare.

  https://underbaraclaras.se/2019/02/18/vad-jocke-jonna-och-sandra-beijer-gor-ratt/

  Har också lite svårt att förstå hur ert Säker Stil koncept, där ni uppmuntrar till att inventera sin garderob, går ihop med att både du och Emilia ständigt har nya kläder, köper nya kläder etc. Hade varit mycket mer intressant att se er göra nya kombinationer utifrån det som redan finns i garderoben, hur man kan ändra om ett plagg till exempel, istället för att bara visa nya dyra kläder från Rodebjer, Acne mfl.

  1. Jag håller verkligen med i ovan kommentar, har tänkt det så många gånger men inte tagit mig för att formulera det.

   För exakt som Vicky skriver, att Ni tar bilder till 2 veckors instagram inlägg på en session med proffsfotograf och MUA är inte särskilt inspirerande. Gillar Er och Ert tänk men vill ju se riktiga dagens-outfit! Dvs hur Ni får till det en stressig tisdag och hur Ni kombinerar er EGEN garderob. Inte att ni kan styla presslån.

 6. Hej!
  Så kul med bilder från din fest, inte minst så jag planerar en tjejfest till sommaren! Och självklart ska du at in en fotograf, så slipper du tänka på de och kan njuta av kvällen.

  Men jag håller med tidigare kommentarer, läs Underbaraclaras inlägg. Det är så jäkla tråkigt med proffsbilder HELA tiden. Ger verkligen noll inspo och känns inte så trovärdigt. Själv har jag slutat att följa BB, hela hon känns så överdriven och noll trovärdighet.

  Vänligen
  Helen

 7. Längtar efter att få se alla bilder! Hoppas på mycket inspiration till min egen tjejmiddag som är i helgen. Du är grym Ebba!

 8. Kan inte förstå hur det kan bli på detta sättet men provsbilder goodibags o dessa krav som blir följden av detta hur ska man kunna leva upp till att ha fest skriver inte för att jag blir så påverkad av dettta men alla unga tjejer som vill vara som du tråkig utveckling hur tänker du ebba intressant o höra

 9. Det skulle vara intressant att diskutera var gränsen går i arbetet som influenser gällande när sponsrade event är ok eller inte. Kan man tänka sig att bjuda in sina närmaste kompisar till ett sponsrat kalas? Bröllop? 60-års kalas?

  1. Tråkigt också när Ebbas kallar det sin ”tjejfest”/”födelsedagsfest”, och så är det ett sponsorevenemang.
   Kalla det för vad det är istället! Då skulle vi läsare förstå proffsbilder och goodiebags.

 10. Så lustigt. Du skrev om ”tjejmiddag” som om det var en spontan grej och jag blev inspirerad. Du skrev om tanken att ställa in pga sjukdom el liknande och jag kunde känna igen mig. Och sen kom bilderna från denna tjejmiddag som kändes mer uppstyrt än ja ett… bröllop typ. Jag kände mig typ lurad. Jag vet, jättekonstigt. Jag vill så gärna känna att vi har mkt gemensamt (har likt många andra följt dig sen typ 2005) men du gör det inte lätt Ebba! Det är så proffsigt och stort allt. Och idag, tusen stories om tillverkning av kök. Vill du att jag ska köpa ett kök? Låt mig bara köpa allt annat du gör reklam för först. Hänger inte med HUR mkt jag än vill! Kram

  1. Hej,
   Håller med dig Elly. Jag känner inte igen inläggen på bloggen längre. Kvänum kök?

  2. Det är väl inte Ebbas ansvar att du tänker att ni har mycket gemensamt. Vad menar du med att “du gör det inte lätt Ebba”? Märklig kommentar…

 11. Håller med ovanstående.. har blivit en enda platt spons-reklam-soppa av hela bloggen, uppfyller alla fördomar om tjej från adlig släkt med VD-man som dels lever sjukt ojämställt, dels fokuserar på bara yta.
  Slutar följa nu (efter 10+ år). Trist.

 12. Bloggen är toppen! Gillar blandning av flärd och vardag ❤️

 13. Hej Ebba och alla läsare!

  Min första reaktion var också – men jösses, proffsfotograf på tjejmiddagen? Men så tänkte jag ett varv till. I somras tog vi familjebilder med en proffsfotograf. Jag är SÅ glad för att vi gjorde det! Vi har inte gift oss så det här blev nästan som våra bröllopsbilder.

  Och saken är den. På säkert tio år har jag fokuserat på att vara i nuet med mina tjejkompisar. Därför finns i princip INGA bilder från våra träffar. Så här i efterhand ångrar jag faktiskt att jag inte dokumenterat mer. Det är ju jättekul att se tillbaka och minnas . inte minst vad vi hade på oss och vad vi åt. Tänk att ha möjligheten att föreviga sina vänner på det här sättet! Det är väl superhärligt? Ja visst, priviligierat. Och ett eget val.

  Vi alla följer ju dig Ebba för att du just sätter lite flärd på tillvaron. När du då gör det genom att ta in en proffsfotograf till en middag (sponsrad eller ej) – ska vi verkligen döma då? Nej det tycker jag faktiskt inte. Ingen här har väl undgått hur influcencervärlden ser ut idag?

  Ser fram emot att se bilderna från er kväll som verkade varit lyckad! Och nästa gång jag träffar tjejerna ska jag banne mig plåta några bilder, klart det är värt att föreviga!

  Ha en fin kväll allihop!

  /Jennie

 14. Supersmart med fotograf! Då kan man ägna sig åt att umgås och ha trevligt samtidigt som kvällen blir förevigad!

  O gällande sponsrade inlägg och reklam. Jag tycker att Ebba för det mesta lyckas behålla en trovärdighet i det hon gör. Bloggen är inget välgörenhetsprojekt eller en hobby. Det är hennes jobb. Varför skulle sponsrade inlägg på bloggen eller insta vara värre än reklam på tv? Som jag ser det får vi antingen stå ut med sponsrade inlägg eller betala för att läsa bloggen. MEN det är såklart viktigt med balans mellan sponsrade inlägg och andra inlägg. Reklamen får inte bli dominerande som på vissa bloggar.

  Det är lite väl mkt gnäll i kommentarerna ibland.

  Du gör det bra Ebba!

 15. Det finns väl ett mellanting mellan att bara vara i nuet med tjejkompisarna (som Jennie ovan skriver) och att hyra in en fotograf på middagen. Jag förstår faktiskt verkligen inte poängen med proffsfotografer i alla lägen. Sån skillnad gör det inte i en blogg. Det är ju som sagt vardagsbilderna som är kul att se, proffsbilderna kan komma in tex vid det kungliga osv. Men även där tycker jag ju att det är så himla kul när kungabarnen lägga ut bilder som de tagit själva, Sofia och Carl Philip gör ju det lite då och då, det känns så oerhört mycket mer äkta. Mobilkameror duger fint för bilder på sociala medier.
  Och jag tycker det känns oerhört falskt om den där spontana tjejmiddagen nu inte alls var det utan en sponsrad grej på alla sätt och vis. Absolut reklam, jag förstår att det är det man tjänar pengar på, men stå för när det är “tjäna penga”-syfte med grejor och när det bara är “vanligt liv”.

 16. Så fint Ebba!! Och så väl VÄRT att ha alla dessa underbara bilder att titta tillbaka på. Som svar på de lite märkliga resonemangen före mig här så tycker i alla fall jag att det är smart, och helt naturligt, att lägga just detta uppdrag att föreviga en tillställning, på en utomstående, ett proffs, så att man själv och alla som är där bara kan slappna av och njuta av festen och sällskapet. Bra där, tycker jag!! Helt rätt och så inspirerande. Tycker det ligger i tiden att man erbjuder sig själv och sina gäster en paus från sina telefoner och umgås istället. Och att delegera mera, helt enkelt! Tummen upp för det tycker jag!

 17. Gahhh! Missunnsamma människor! Är det inte en fantastisk grej att erbjuda sina gäster en proffsfotograf som kan fota under kvällen sp att gästerna enbart kan ha kul? Vad gör folk annars på fester? Jo fotar med egna kameror och hinner inte vara närvarande med sina vänner för man ser festen genom sin skärm. Och goodiebags, vem vill inte ha det?! Tänk att kunna ställa till med en sån här fest för sina vänner, vore inte det en sån rolig grej att kunna göra?
  Varför denna negativitet?? Låt en kvinna få ställa till med en lyxig brakfest utan massa shaming genom ett kommentarsfält.
  Herregud så matt en kan bli!
  Det verkade vara en helt fantastisk fest!

  1. Håller helt med dig. Vad är det för fel på folk?! Det är väl super härligt med en proffsfotograf och en liten goodie bag som Ebba råkar få gratis är väl urhärligt att kunna bjuda sina vänner på. Jag hade lätt gjort samma, såklart. Ebba, TA INTE åt dig!!

 18. Så bra att man har en egen, fri vilja! Att välja vad man vill läsa, följa osv. Därför är jag så förvånad över alla upprörda synpunkter.
  Själv betraktar jag bloggen ungefär som en damtidning. Sådana innehåller massor av reklam, proffs-foton och reportage. Inte brukar väl de ge upphov till svallande känslor? Ingen har motsvarande förväntningar när materialet är förpackat på det viset. Trots att man får betala rätt mycket för tidningen. Alla vet att tidningar produceras för att tjäna pengar. Man köper inte en tidning om man inte gillar innehållet, eller hur?
  Bloggen är gratis för läsaren! Och erbjuder möjlighet till att komma med kommentarer = jättetrevligt. Men den är ett “levebröd” likaväl som damtidningen.
  För något år sen läste jag en massa gnälliga klagomål på att du inte skrev blogginlägg tillräckligt ofta. Beskäftiga kommentarer att du borde lägga ner bloggen.
  Och nu detta trams….
  Nej jag säger Heja Ebba! Du bjuder oss (som VÄLJER att läsa) både den proffs-stylade bloggen OCH din osminkade, “bakom-kulisserna”, every-day-life Insta-stories 👍😁
  Att du bara orkar ha oss i hasorna dag efter dag. All respekt och uppskattning för det.

 19. Jag tycker diskussionen ovan är mycket underlig. Förstår egentligen inte vad problemet är? För det första: Ebba inte bara jobbar som influencer hon ÄR sitt eget varumärke. Att man då väljer att ta in proffshjälp är väl inte så konstigt? För det andra: ska man vistas på sociala medier måste man ha insikt och självkänsla nog att veta att man inte måste ”leva upp till” allt man ser och hör. Använd intrycken för inspiration men se inte det ena som bättre än något annat! För min del tycker jag Ebba är en stor stilinspiration men tänker inte gå och köpa nytt kök bara för att hon är sponsrad 😬❤️

 20. Oh, the killjoys alltså…
  Jag har haft proffs på såväl bröllop som 30-årsfest på grejer som foto, dj, mat, formgivning av inbjudan och gud vet vad. Pga är dålig på rätt mycket, men har väldigt begåvade vänner och bekanta och vill va närvarande på min egen fest. Ibland var det generösa kompisar som ställde upp med sin proffsighet, ibland avlönade bekanta. Ingen i min omgivning va sur över det faktiskt, nu när jag tänker på det.

  Hade jag varit gäst på din middag Ebba hade jag älskat en goodiebag, superkul ju. Jag längtar efter bildregnet och gillar de stylade bilderna massor, vanliga tisdagsoutfits har jag nog av själv. Måtte det bli vår snart så alla blir glada och vi får mindre tråkmånserier…

 21. Hej Ebba! Det verkar som att en stor del av grejen här är ”förväntningsstyrning” som vi kallade det i konsultvärlden. Vi verkar ha varit många (inkl mig) som uppfattade din födelsedagsmiddag som en spontan sista-minuten hemmamiddag och kände igen oss och inspirerades av det. Det blev liksom lite ”chock” (nåja, men du förstår säkert vad jag menar) när det visade sig vara en så uppstyrd fest och väldigt långt från vad de flesta av oss känner igen oss i.
  Alltså inget fel i sig, men något annat än vi trodde.
  Att man sen tar in fotograf är väl ingen stor sak – jag har en kompis som är grym på att fota och ber ofta henne att ta lite extra kort. Tycker det är jättebra om ni slipper ha mobilerna – det är många influencerträffar som ser jättetrista ut för alla sitter med mobilerna.

  1. Tror du har helt rätt i din analys! Som bebismamma blir man ju snarast imponerad över att så många har ork att uppröras så mycket över detta… Jobba på Ebba, men även för min del gärna fler vardagliga bilder i bloggen!

 22. Tycker du gör helt rätt som anlitar en fotograf till middagen! Jag har haft fotograf på både namngivningsfest och min 40-års fest. Så himla skönt att inte tänka på att minnena ska dokumenteras. Och SÅ kul att titta på bilderna efteråt. Inte mörka gula bilder i oskärpa utan snygga bilder som verkligen fångade festen! Så värt. Och Ebba. Heja dig! Du är grym.

 23. Jag hade älskat att ha en tjejmiddag med fotograf och produkter!! Kör ditt race Ebba!

 24. Tycker du är så duktig och så värd att ha fotograf och goodie bag på din fest. Låter ju så underbart!! Heja Heja dig!!! Mig inspirerar duuu

 25. Vilken/vilka bloggar kan man läsa om denna spons/tjejmiddag?

 26. Alltså, hur ledsen och besviken blir inte jag av att läsa detta kommentarsfält! HUR kan man vara så elak, missgynnsam (och avundsjuk?). Det låter ju nästan som att halva kommentarsfältet var bjudna på din fest…hjälp! Puh! Vad man lägger sig i. Det låter ju helt underbart med att få sin fest dokumenterat av en fotograf, fantastisk bra idé! Och, att lyckas få spons till sina vänner i form av en goodie bag är ju bara så härligt! Vad mycket tid du måste ha lagt på detta!

  Ebba, du har en fantastisk blogg, vassare än de flesta i ditt sätt att uttrycka dig. Vissa har bilder som sin specialitet, du har språket! Var rädd om det och kör DIN grej. Du lägger ned mycket tid på din blogg, självklart behöver du ha spons för att betala din tid. De som inte vill läsa spons-inlägg behöver ju faktiskt inte läsa. De kan ju köpa sig en tidning med reklam istället… (kunde inte hålla mig). Och du – jag blir så inspirerad av dina ”proffs-bilder”. Helt rätt strategi enligt mig att ta hjälp med det man är mindre bra på själv, då skapar man ju dessutom jobbmöjligheter för någon annan. Så mycket win-win.
  Heja dig och glöm inte att man kan aldrig bli älskad av alla.

 27. Haha jag blir så bestört och nästan förundrad hur mycket dessa goodie bags och fotografen verkar uppröra?! Istället för att bli besviken eller störd för att den spontana tjejfesten blev så uppstyrd känner jag mer att WOW vilken driven kvinna hon är som lyckas få ihop det så bra på så kort tid?! 100% inspirerande, skaver inte det minsta på näthinnan.

  Tycker du verkar vara en väldigt genuin, härlig och godhjärtad människa med en fantastiskt drivkraft. Älskar podden och din blogg är en av få jag fortfarande läser. Din stil och dina bilder ÄR inspirerande. Proffsfotade eller inte, sminkat såväl som osminkat 🙂

  Som (relativt) nybliven mamma till en ettåring så hittar jag, via dina kanaler, pepp och stöd i mammarollen också. ❤️

  Stor kram!

 28. Läser väldigt sällan kommentarerna till de du skriver om du inte själv kommenterar dem i ngt inlägg. Nu förstod jag varför det underbara bildregnet som jag sett fram emot inte blivit mer än en rubrik! Hoppas du trots alla tråkiga kommentarer vill dela med dig!

 29. Här sitter jag med min mosiga gravid-hjärna och tänker ”men var fasen är bilderna alla är upprörda över egentligen?!” scrollandes upp och ner utan lycka. Ser fram emot att se resultatet! Herregud, hur många har ett renodlat privatliv som inte glider ihop med jobb? Där man knyter kontakter och bokar möten trots att man är ledig? Ofta glider den privata och den yrkesmässiga världen samman, i ditt fall blir det bara väldigt tydligt eftersom du har blogg och instagram med flera tusentals följare. Att andra sitter hemma på sin middag med tre nya linkedin-kontakter ifrågasätts inte. Kör på Ebba! Du gör det du gör väldigt bra!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.