Helgens kungliga bröllop

En läsare kommenterade och undrade om helgens kungliga bröllop, det mellan 32-åriga Charlotte Casiraghi och Dimitri Rassam. Bra fråga! Spännande! Så, vad vet vi?

VI backar lite först, helt kort. Den enormt stilsäkra Charlotte är ju prinsessan Carolines dotter, vilket innebär att Charlottes mormor var Grace Kelly. Charlotte fick ingen kunglig titel, i Monaco håller man furstfamiljen “liten”, så hon är en “vanlig medborgare”. Fast ändå inte alls, såklart. Hon rycker också in på familjehögtider och firanden i furstendömet och har växt upp i strålkastarljuset. Tackar heller inte nej till en Chanel-visning då och då, hon var också god vän med Karl Lagerfeld.

Charlottes pappa var prinsessan Carolines andra man, stilige affärsmannen Stefano Casiraghi med en passion för snabba båtar. Efter en vinvelvindsromans gifte de sig när hon var gravid, de fick sedan tre barn tätt – Charlotte och hennes två bröder, Andrea och Pierre – innan han dog i en båtolycka (bara trettio år gammal) utanför Monacos kust, när Charlotte bara var fyra.

Och här ser vi prinsessan tillsammans med Stefano, 1983, samma år som de gifte sig. Här nedan ser vi dottern Charlotte 2005, när hon var nitton, och på plats i katedralen när hennes morbror Albert skulle tillträda tronen. Naturligtvis ohyggligt chic i Chanel.

Här ser vi henne med expojkvännen Gad Elmaleh, som Charlotte har en 5-årig son med. Gad hade barn sedan tidigare och de separerade, och hann heller aldrig gifta sig, varför sonen aldrig blir en del av tronföljden. Men det kan hans lillebror bli…

För sedan träffade hon franske filmproducenten Dimitri, för övrigt son till franska filmstjärnan Carole Bouquet, som gjort massvis med franska filmer och även en del engelska, bland annat som “Bond-girl” i Bond-filmen “For Your Eyes Only”).

Hur som helst, det sägs att Charlotte och Dimitri de skulle gifta sig men hon blev gravid. I höstas fick de sonen Balthazar! Som när de nu gifter sig blir en del av tronföljden i Monaco. Bröllopet då? Antagligen blir det ett bröllop nu, eller snarare en ceremoni, och sedan en storslagen fest inom några veckor. De har ju en historia av bra bröllop i den här familjen, så detta ser man ju fram emot…

Foto: Lionel Cironneau / TT, Thibault Camus / TT.

Mer info om detta? KOMMENTERA GÄRNA!

17 reaktioner till “Helgens kungliga bröllop

 1. Jag älskar dina kungliga reportage. De är så personligt skrivna med ett träffsäkert val av bilder!

 2. Trevlig läsning, även om Dimitri Rassam snarare är en son och inte dotter och Balthazar är en lillebror och inte storebror…

 3. Jag tycker att Charlottes dräkt får godkänt. Det roar mig för övrigt att flera av kungligheterna i ett så väldigt strängt katolskt land – de har en del riktigt unkna och obehagliga lagar när det kommer till abort och kvinnors övriga rättigheter – skaffar barn ogifta.

 4. Dina presentationer om kungligheter är så bra skrivna och med fina bilder! Ha det bra!

 5. Tur att min libanesiska omgivning inte läser slappa Ebbas blogg.
  Att Charlotte Casiraghi gifter sig med en libanes är ju “talk of Beirut” ända sen deras första förälskelse som vi bevittnade i bl.a klanen Rassams egendomar,
  Efter Balthazars födsel blev Beirut galnare än vanligt. Detta undersköna par får alltså en tronföljare,
  Voila! Malek Balthazar de Beirut !

  1. Men snälla kan du sluta med dina elaka kommentarer och mobbing. Ingen annan tycker du är intressant eller rolig med dina kommentarer. Du förstör stämningen här inne.

   1. Men snälla du! Förutsätt inte – att alla läsare är lika smaklösa som du själv.
    Får enormt mycket feedback på min klarsynta kritik – men såklart bara av andra esteter.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.