Gör om, gör rätt (så känns det faktiskt lite bättre)

Usch, jag vaknade imorse och kände stressen i kroppen. Hinner inte. Dålig måndagskänsla. Min första tanke när jag vaknade var “nej, nej, nej, jag får inte ihop den här dagen ens“. Hade behövt en helgdag till, ja, vem hade inte behövt det förresten? Jag kröp ner en minut i dotterns säng och väckte henne med småprat om dagen. Ernst satt redan och åt andra portionen gröt, påklädd och glad i köket. Johan skulle lämna alla tre eftersom jag hade tänkt komma igång DIREKT med jobbveckan.

Men istället sa jag att jag kunde lämna Ernst på förskolan, så kunde Johan ta de andra till skolan. Drog på mig leggings, gympaskor och skön tröja och promenerade Narvavägen ner i morgonsolen…

Och sen promenerade vi förbi förskolan, vidare ner till Djurgårdsbron. Det var en sådan vacker morgon! Jag köpte en kaffe till mig och en kanelbulle till Ernst på motorbåtklubbens lilla kafé, sedan satte vi oss nere på bryggan i solen och pratade om fåglarna, båtarna och flaggorna (“sådana som hästarna har“, sa Ernst om flaggorna – tror han syftade på att det är flaggor på hästtävlingar!?). En timma senare promenerade vi i lugn och ro till förskolan och trots gråt, så kändes allt väldigt mycket lättare. En stressmorgon blev en mysig start på veckan.

Pling i mobilen, precis när jag lämnat, så ställdes hela min eftermiddag in eftersom en nyckelperson hade blivit sjuk – och nu sitter jag här i leggings och ska passa på att komma lite bättre i fas. Och känner att det är fullt rimligt att det blir så. Väldigt skönt.

Mycket ska hinnas med den här veckan. Jobbet som skulle gjorts i eftermiddag skjuts fram, så det blir tight. Men det kommer gå. På torsdag planerar jag stor heldags plåtning hemma hos mig. Moodboards, kläder, blommor, rekvisita och rubbet ska jag boka och tänka igenom. Noga. Ska nu påbörja en checklista med de bilder och det rörliga material jag vill få gjort då. Det är ett roligt, himla bra och väldigt viktigt projekt som jag kommer att skriva mer om här om tre veckor ungefär. Jag håller tummarna för krispig septembersol, snälla måtte det bli så!

Mitt i alla måsten och en lång “vill göra”-lista så är den där timman imorse i solen så otroligt värdefull. Den vände hela starten på den här veckan, och nu tänker jag att veckan liksom hamnade på rätt “kurs” och att det kanske fortsätter så? Helt enkelt, en väl investerad timma som gjorde att ALLT kändes lättare. Nu så, nu kör vi!

KOMMENTERA GÄRNA!

PS. Du vet väl att du kan få nya blogginlägg direkt i inkorgen? Kolla i högerspalten (i alla fall om du läser detta på dator / desktop) och signa upp. Så smidigt!

10 reaktioner till “Gör om, gör rätt (så känns det faktiskt lite bättre)

 1. Ebba, här kommer lite godis för din hjärna
  Säg till dig själv: Jag är bra som jag är!
  Hjärnan behöver bli matad med positivitet.
  Följde ett föredrag i går på youtube, så viktigt att höra att man älskar sina val. Säg högt och säg + skriv med läppstift på badrumsspegeln 🤗 Jag är tillräckligt bra som jag är ♥️ 😘

 2. Men vad härligt ändå att ta den extra timmen på morgonen, ibland är det något så litet som kan göra hela ens dag. Är inte heller helt i fas idag, har sååå mycket att göra men får absolut ingenting gjort. Men försöker att inte stressa upp mig för mycket kring det och istället beta av sak för sak efter bästa förmåga och påminner mig själv om att imorgon är en ny dag!
  Kram 🙂

 3. Åh, en liten hand i sin. Att titta ner på ett underverk. Är jag mamma till det lilla barn som så självklart fattar min hand och tryggt knatar på vid min sida? Mitt gamla mammahjärta längtar efter den tiden. Skönt att du fick en sådan stund i dag. Stunderna som etsar sig fast i minnet.

 4. Lite småprat med dottern och en glad överraskning för lille Ernst! Tänk att mamma promenerade förbi förskolan och i stället erhålla en mystund i solen med mamma. Därtill en viss avlastning för Johan, som kanske fortfarande är trött efter sin USA resa! Ebba du försöker verkligen göra det bästa för familjen- trots ditt jobb, som du aldrig riktigt kan släppa! ❣️Jag är så glad över din reklam för Lyko och Utekram!😊Sedan väntar jag på foto på inramade frimärken från Nordpost! Men ta det lugnt. Det brådskar inte. Vi är många följare som vill att du inte ska stressa utan må bra!🌹Ha en bra vecka🔆

 5. Åh så klokt att mysa ihop! Jag känner ofta att det är ett ekorrhjul, livet bara snurrar i hundraåttio och stundtals kan det vara en smula svårt att hinns med. Som ensamstående mamma måst man hitta kraft någonstans och jag gör det i min skog, vid min älv och med min unge. Han viker mina knän på många sätt och jag är så glad att jag får äran att vara hans mamma.
  Du är klok Ebba, du inspirerar. Tack!

 6. Men så mysigt. Åh, varför gör man inte sånt oftare? När det ger en SÅ mycket… Hej från en dödstrött 5-barnsmamma.

 7. Tycker också det låter som en mysig stund tillsammans. Dock har jag nog aldrig läst en blogg där man hela tiden får läsa om stress, jag hinner inte mm mm. Förmodar att man själv tar på sig jobben. När man är frilansare har man säkert större möjlighet att styra sin dag, till skillnad mot många som är anställda.

 8. Håller med Lena. Du skriver att du är stressad emellanåt, men sedan känns det som du tar i lite för mycket nästan med en gång. Även om det är roliga saker du gör, så tar det på krafterna. Behöver du verkligen jobba så mycket?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.