Gjort-listan (och INTE bara att göra-listan)

Jiiiippie! DÄR satte jag punkt för årets (årets!) sista uppdrag som innefattade plåtning, smink, piff och fix – det som är kvar är den “andra” delen av jobbet. Planering, publicering, skrivande, redigering, poddinspelningar, möten med förlaget och bildjobb. Möten med Ida, intervjuer med kandidater till assistent-jobbet. Massor med kul grejer alltihop. Japp, krävande – för det måste bli grymt bra, alltid – men också superkul.

Detta påminner mig om att man MÅSTE klappa sig själv på axeln för allt man faktiskt gjort, det som är på “gjort”-listan. Inte bara det som är på “att göra”-listan! Det är så lätt att glömma.

Det roliga nu på “att göra”-listan är att fylla på inför 2019. Kan redan nu se en trend, nämligen…

…Färre – men större – projekt. Vilket också är enligt plan. Apropå planer. Funderar faktiskt på att våga publicera en sådan där drömlista inför 2019 här i bloggen. Läskigt att sätta ord på det men varför inte? Det säga ju att man SKA sätta ord på drömmarna, för att bättre fånga dem.

Någon därute som vågar lista drömmar inför nästa år? Kan vara korta punkter, någon mening bara, tänker jag. Eller hur gör man bäst?

6 reaktioner till “Gjort-listan (och INTE bara att göra-listan)

  1. Drömmar inför nästa år. Så mycket bättre formulerat än ”nyårslöften” tycker jag, något jag har svårt för. Eller kanske snarare något jag försöker undvika för att inte spä på prestationskraven man/jag redan tampas med. Jag drömmer om en härlig resa som kommer bli verklighet i vår och runda av föräldraledigheten. Och jag drömmer om att känna harmoni. Att vara nöjd men ändå sträva framåt. Låter flummigt kanske. Önskar er en fin jul.

  2. Drömmar, visioner, tankar, fokusområden.. Många ord inför 2019. 🙂 Mitt tips är att sätta ihop en moodboard med bilder som symboliserar dina drömmar eller fokusområden inför 2019. – Sen lägger du upp den som bakgrundsbild på telefonen! Jag har bland annat en bild på ett kontrakt – fokus på att söka nytt jobb, “Vännergänget” – mina vänner ska prioriteras mer, en snygg bil, yoga – mer härlig yoga ska det bli.. etc. Och så många gånger jag tittar på mobilen varje dag kan jag inte undgå att bli påmind och inspireras! 🙂
    Gott nytt år!

  3. Jag SKA bo i Malmö på heltid när våren kommer. Finns ingen stad jag älskar mer och nu är det dags att ta tag i det! ☺️

  4. Självständighet från en kontrollerande och dränerande relation. Fokus på mig själv och den drömutbildning jag kommit in på med start i januari! Vara en tålmodig mamma för mina två älskade döttrar ❤️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.