Fredagskänslan!

Kvart i fem imorse var det gomorron, enligt Ernst. Men… men. MEN! Tidiga morgonsolen värmde parketten genom nytvättade fönster – och det var fredag. Halleluja.

Alltså, min kärlek till denna dag har, sen Ernst föddes, tappat alla proportioner. Den är den renaste form av kärlek. Självklart för att helgen ligger där alldeles runt hörnet. Men också för att jag bestämt att från tidig fredag eftermiddag så är det absolut noll planer som gäller. Benhårt. Med tanke på hur livet ser ut i övrigt, så blir det en minisemester en gång i veckan. Skulle inte vilja ha det så jämt. Älskar ju kontrasterna, att ena dagen föreläsa inför 300 personer på scen gör att jag njuter så av min älskade fredag.

Fredagsregler som gäller: inget smink, inget piff. Dresscode: mjuka kläder. Meny: ingen lagad mat. På sin höjd tacos, annars är det chark och ost till Johan och mig och nåt enkelt till barnen. Sen parkerar vi oss i soffan, om vi inte redan gjorde det när vi åt. Där somnar vi sedan i omgångar, framför Lets Dance. För det mesta 5-åringen och jag först. Gärna i pyjamas från klockan sju, barnen och jag. I en hög i soffan. Och för mig är det – just nu i livet – en alldeles perfekt fredagskväll.

Foto: Linda Jönér, från Nääs fabriker i veckan

7 reaktioner till “Fredagskänslan!

  1. Håller med fredag bästa dagen och den spenderas helst med familjen.

  2. Min fredagkväll bestod av er pod och läsa här:) ni är så samspelta och fantastiska på så många sätt. Stor inspo, tack för allt ni lär oss. Du gjorde min fredag med hoppet att det blir tv med dig när Harry och Megan gifter sig, med Emilia hoppas jag, drömmen! Ha en riktigt fin helg!

  3. Underbart. Här är vårt problem dock att barnen inte somnar framför Tv:n utan kämpar med att vara vakna för att sen vakna tidigare än nånsin på lördagsmorgonen😂😂 men nån gång vill jag också få somna… lever på hoppet.

  4. Ja men amen säger jag bara! Fredagsmys är guld men också söndagsmys när man kramar ur det sista som helgen har att erbjuda – mys med ungarna och maken. Njut av resten av din helg Ebba! Kram från en hyfsat ny lyssnare utav Säker stil-podden som bor i London

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.