Ett möte, ett tips – och en häftig pionjär

Hej gråregniga lördag! Har precis varit på födelsedagsbrunch för att fira barnens kusin, Johans systers son som fyllde femton. På förmiddagen var vi och hälsade på bedårande minikusinen Wilhelm som kommit hem från sjukhuset. Nu har Johan lämnat av 5-åringen på playdate, sen ska vi laga middag för mamma och pappa hemma hos oss. För att vara oss, så är detta en lugn helg. Så skönt. Välbehövligt.

Smet nu iväg en stund med min dator för att jobba undan, har hämtat barn tidigt tre dagar den här veckan och det känns. Jag behöver komma undan efter veckans plåtningar, skriva copy på texter, återkomma på förslag, summera möten, boka in möten, se om jag får ihop det att gå på en konferens jag blivit inbjudan till nu i december, allt sådant. Rundade av veckan igår med riktigt kul planeringsmöte på Sven Harrys Konstmuseum, där ska jag nämligen...

img_2325.jpg

…Tillsammans med PostNord bjuda in till en frukost senare i november, för att fira årets Julfrimärken. Min roll i detta? Tja, det var helt enkelt min idé att kombinera Jenny Nyström-utställningen med de fantastiskt fina frimärkena och jag är så glad över att vi nu får ihop det. Årets julfrimärken är verkligen något alldeles extra. Och tack vare den unika, nya utställningen om pionjären Jenny Nyström (många verk som aldrig visats förut) – så förstår man att de är mer än bara “fina”. Det finns en kvinnlig föregångare och entreprenör bakom de vackra målningarna. Får du chansen, gå och se utställningen!

Jag är alltså värd för frukosten och vi arrangerar den tillsammans. Alltså hade vi – Titti och Julia från PostNord, Ida, Tova och jag och Sven Harrys Konstmuseums VD Dragana, ytterligare en kollega till henne, samt ansvariga för deras restaurang – möte för att gå igenom hela upplägget: meny, dukning, körschema, spika tider, gästlista, vem jag ska intervjua på plats, boka fotograf, vem gör vad – och allt sådant. Samt dokumentationen, uppföljningen och det viktigaste av allt: Det vi vill att gästerna ska få med sig från morgonen, nämligen en härlig dos inspiration.

Apropå frimärken och julhälsningar, i och med utställningen fick Sven Harrys Konstmuseum kontakt med en samlare av gamla vykort från 40- och 50-talet med jenny Nyström-motiv. Titta, så fint!

IMG_2318

Nu blir jag sugen på att dra igång med mina egna julkort. Frågan är väl som vanligt om vi har en bild där hela familjen tittar in i kameran?! Tja, frimärkena är ju fina om inte annat. Visst gillar jag många frimärken (som stolt medlem i Frimärksrådet) men årets julfrimärken ligger mig extra varmt om hjärtat. Du som hunnit se dem fattar vad jag menar!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.