Det inställda kungliga bröllopet!

Någon kommenterade och frågade om vårens kungliga bröllop – som vi SKULLE fått njuta av. Ja, vad hände egentligen med prins Andrews äldsta dotter, prinsessan Beatrices bröllop? Prinsessan, som är William och Harrys kusin, hade planerat bröllopet till slutet av maj. Då skulle hon och fästmannan “Edo”, italienske greven och mångmiljonären Edoardo Mapelli Mozzi, säga ja till varandra i St James Chapel med efterföljande storslagen mottagning i Buckingham Palaces trädgård.

Först ställde de bara in mottagningen – men senare fick de skjuta fram hela bröllopet. Vilket jag måste säga var en god nyhet för oss som gillar kungliga bröllop! Nu får vi något att se fram emot i vår istället… Och här ser vi det senaste “näst intill-kungliga” bröllopet, när Lady Gabriella Windsor (vars pappa är drottningens kusin) gifte sig precis ett år efter Meghan och Harry, i kapellet inne på slottet Windsor:

Men vi passar v’l ändå på att stanna till ett ögonblick även vid denna klänning?! Ja, så gör vi. Lady Gabriella Windsor, som är lika gammal som jag och jobbar som skribent, gifte sig i en svepande spetsdröm designad av Luisa Beccaria:

Liiite för romatisk för min smak och slöjan blir liiite Disney-prinsessa. Men ändå, en helt underbar brudklänning förstås. Inte minst hela följet med de söta näbbarna i matchande vit tyll. Så fint! Och blomsterkransarna i håret, så OTROLIGT gulligt tycker jag:

…Och det härliga diamant-diademet? Faktiskt inte ett lån från drottningen, trots att Lady Gabriella tillhör den “extended” kungliga familjen. Nej, diademet är en familjeskatt och en bröllopstradition. Gabriellas farmor, prinsessan Marina av Grekland, bar det på sitt bröllop 1934 – när hon gifte sig med den brittiske Prins Georg:

Ja, man kan väl konstatera att peppen inför prinsessan Beatrice bröllop nu kommer att bli MAXAD! Jag tänker mig uppesittar-kväll inför, att vi kollar tillsammans och live-kommenterar och hoppas såklart på att TV4 eller SVT förstår (!) detta och vill göra en underbart härlig bröllops-studio?!

Foto: Gareth Fuller / TT, Chris Jackson / TT

KOMMENTERA GÄRNA!

11 reaktioner till “Det inställda kungliga bröllopet!

  1. Ja, hoppas verkligen på uppesittarkväll! Men tyvärr tror jag inte ens att brittisk tv planerar att sända detta, har för mig att det sades i brittisk press inför det tänkta datumet att det skulle vara ”a private affair”… Kanske inte så konstigt egentligen med tanke på Andrews minst sagt prekära situation – dessutom fick väl redan storleken på Eugenies bröllop och det faktum att det sändes på TV utstå massiv kritik. Då var han ju ändå fortfarande ”a working member of the royal family”, men skulle de välja samma upplägg kring Beatrices bröllop efter allt han gjort så vore det nog svårt att sälja in till den brittiska befolkningen…

  2. För mig är båda föräldrarna…..?????Beklagar prinsessans situation, jag tror hennes blivande man drar sig ur,” situationen har blivit alltmer känslig”!

  3. Älskar din optimism att det kommer vara möjligt i vår att ha stora bröllop. 🙂 Hoppas verkligen det!! Men känner mig tveksam till att det kommer vara möjligt så som situationen ser ut nu. =(

  4. Dessvärre är ett TV-sänt evanemang inte att hoppas på. Det har länge varit känt att bröllopet i maj skulle ha hållits privat och det kommer fortfarande vara en privat tillställning vid kommande datum.

  5. Jag tycker det är fint att fira kärlek! Intressant att Andrew och Fergie ska behöva bli Beatrices stoppkloss. I dessa sekulära tider känns arvssynd väldigt “ofräscht” för att tala samma språk som alla medvetna talar idag. Jag förstår att det sticker i ögonen både med monarki och pappor med pedofil-varning stämplad i pannan, men gäller inte “alla gillar olika” i alla lägen? Ursäkta min utsvävning. Vill ju egentligen bara säga att jag tycker de ser ut att trivas fint tillsammans och att jag hoppas att deras bröllop kan firas på något vis.

  6. Älskar dina kungliga uppdateringar och tillbakablickar! 😍👗👑

  7. Jag älskar verkligen ”Maten, livet och samtalen runt köksbordet” och undrar om jag kan köpa era äldre böcker någonstans. Har hittat ”Små stunder” men inte de tidigare.

  8. Hej Ebba! Skulle du kunna skriva ett inlägg om allt som du gjorde för att gå ner de sista gravidkilona eller bara ägna ett poddavsnitt till det? Jag vet att det kan vara ett jobbigt ämne då många kan börja ”skrika” om saken men tror att vi är många som skulle behöva all inspiration som går att få. Mina sista 5 gravidkilon sitter som berget och är bara så trött på det och skulle så gärna läsa/höra i detalj om din kost och träning. Kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.