Att komma ur vassen, ett rea-kap och tre härliga bad-trender

/ Innehåller köplänkar och annonslänkar, alla produkter valda av mig /

Som jag pratade om HÄRavundas jag verkligen de som är 100% bekväma med att vandra bryggan ner i bikini eller baddräkt. Önskar att jag var en sådan person, som gick runt i detta mega-kap från Filippa K (som för övrigt nyss sänkt rean ytterligare, även på badplagg) hela dagen. Och kände mig som ett mega-kap. Men nej. Har inte varit sedan jag var liten, egentligen? Lite sorgligt, om man tänker efter. Eller äh, inte så värst, jag är rätt trygg i min kropp, på det stora hela. Kan i princip byta om på en trottoar, när vi är ute och plåtar. Bryr mig icke särskilt. Men att trava runt i bara baddräkt eller bikini helt obekymrat, njae. Det är liksom något annat…

Inför “Stora badmode-trendrapporten” i Säker stil krävdes en grundlig genomgång av säsongens trender, snitt, material, inspiration, färger och modeller. Även jag som inte är 100% bekväm med att gå halva dagen i badplagg blev OVANLIGT inspirerad! Rådande badmode är verkligen härligt. Tillåtande, något för alla. Här kommer mina tre favorit-trender:

Först ut, minimalistiska trenden. Enkla linjer. THE baddräkt. Som denna Arket-baddräkt, du MÅSTE kolla in den här! Spagettiband à la 90-tal. Som hos Filippa K, inte för mig, som behöver mer stöd – men snyggt! Perfekt trend flr mig som gillar klassisk sim-baddäkt. Neutral färgskala. Svart förstås – men också ovanligt mycket vitt! Vit baddräkt, vit bikini som Scampis sportigt snygga i econyl. Färgen jag dock spanar efter är chokladbrunt. Som DENNA från Filippa K, på 40% rea! Kanske ska slå till.

Apropå att slå till, så måste jag rekommendera The OUTNET där det finns klassiker från exempelvis ERES (som vi pratar om i podden) till rejält nedsatta priser. Har handlat här genom åren och det är verkligen bra,

Bonustrend, utifrån minimalistiska trenden? Enfärgat men annan textur, smock, bäckebölja (som på COS snygga gröna bikini) eller ribbat (som denna Ganni på rea hos Wakakuu) eller till och med “våfflat” tyg. Eller glansigt tyg, som i denna ljuvliga ljusblå på REAfrån Filippa K, som också fångar en annan trend, nämligen…

Ljusblått! Vackert duvblått från COS. Blått, blått, blått. Himlen och havets alla blå nyanser som dominerar i hela modebilden just nu syns även i badmodet. Jag gillar också Scampis draperade baddräkt Acapulco. Men det syns även andra pasteller, som mintgrön, ljusgult och syrenlila.

Och när vi är inne på trendfärger och mönster? Djurmönster i alla dess former! Som här hos By Malina. Även MYCKET batikmönstertie dye sköljer över oss även denna sommar, inte minst från Prada som gör det i lyxig siden – och “fejdade” färgskalor, spana in denna look från Diors vårvisning för rätta känslan:

…Och abstrakta, nästan lite psykedeliska mönster som ARKET gör här:

…Och om ovan trend med batik, eller “tie dye” på engelska, andas 90-tal och Baywatch – så dominerar ändå trenden med retro-looken. 70-talsorange nyanser. 70-talsblommigt, som i mitt DRÖM-köp från australiensiska Matteau från Net-a-Porter, som jag svamlade om i podden… Ja, i detta mönster:

Retro, som sagt. I ordets mycket vida bemärkelse. Spana in Norma Kamalis kollektion på MATCHESFASHION! Tänk Grace Kelly på stranden, tänk bälte i midjan (här finns Liza Marie Fernandez med bälte på 50% från The OUTNET) som Emilia nämnde i podden – minns ni Halle Berry i Bond? Tänk 60-tal och rejält hög midja på bikini-underdelen.

…Och med det sagt jag faktiskt snart bege mig ner till stranden, i förrförra sommarens svarta baddräkt från Scampi. Här hemma råder något slags skönt söndagslugn. Ernst pillar med Lego och är helt försjunken i det, hör hur han viskar med liten röst till gubbarna. De andra två barnen är hos en grannflicka och leker. Sommar ändå! Lyssna gärna på senaste podden här, själv ska jag plöja lämplig sommarpratare tänkte jag.

KOMMENTERA GÄRNA!

5 reaktioner till “Att komma ur vassen, ett rea-kap och tre härliga bad-trender

 1. Tack Ebba för dina ord,
  Tack för att du skriver på rättstavad svenska också, kanske fånigt men åh vad det ser konstigt ut ibland hos somliga bloggar.
  Att gå omkring nöjd och stolt i baddräkt är nog få förunnat, men att snabbt ila ut på bryggan, ut i havet orkar jag med. Sen måste man kanske beslutat inte så många tittarombudsman dömer, förutom på en chic privat strand söderut i Europa, de flesta har nog tillräckligt ändå.
  Ha en härlig sommar i Skåne

 2. ADRIANA DEGREAS
  Strapless Flower Bloom-print swimsuit
  kr3,100 Hade priset varit annorlunda – men nu är det inte det…..

 3. Ebba, tror du att det kan ha att göra med att du ”riskerar” att blir igenkänd av en del av strandbesökarna? Jag har inga problem att gå i bikini men kan tänka mig att det vore jobbigare om man var lite halvkändis inom vissa kretsar och att man tänker att folk tittar lite extra då

 4. Känner mig väldigt bekväm när jag har på mig en av mina draperade baddräkter från Scampi – skulle nog inte kännas lika bra i en trekantsbikini… Det gäller att hitta det man trivs i och du kommer med många bra förslag i inlägget! Ha en skön sommar, Ebba!

 5. Fördelen med småbarn är väl att man inte hinner fundera så mkt på om magen putar eller om det dallrar någonstans 😉 Har fått införskaffa en praktisk baddräkt som liksom sitter på plats när man spribger/hoppar/badar (vissa bikinisar är ju värdelösa och kasar åt alla håll…). Den du länkar till Filippa k är ju en dröm, men inget för mina trötta amningsbröst insåg jag. Den hade jag inte varit bekväm i på stranden hur snygg den än var…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.