Dagens tankeställare-tanke

Japp, det som började som en härlig tisdag med kaffe i solen vid vattnet och sedan morgonträning med Emilia körde sedan ihop sig ganska rejält. Från solsken till mörka stressmoln som bara vällde in. Usch. Suck. Axlarna åkte upp, “att göra”-listan blev orimlig och timmarna räcker liksom inte till. Alls. Stressen kommer krypandes, smygandes. Fick panik-ställa in ett möte som jag sett fram emot. Ligger väldigt mycket efter med Bookbinders-jobb efter gårdagens styrelsemöte, som höll på hela eftermiddagen. Massvis jag borde (och vill!) följa upp, göra och få iväg. Kul saker men ändå många saker. Har inte ens börjat beta av den listan och många andra saker brinner i knutarna.

Med risk för att låta som en klyschig, jobbigt optimistisk självhjälps-typ nu, så försökte jag istället vända den här dagen. Eller, okej, jag försöker faktiskt agera i detta nu. Sitter på kontoret, klockan är kvart över fyra och jag väntar in Emilia, eftersom vi ska spela in podden. Så, nu ska jag påminna mig själv om allt som faktiskt BLIR gjort. Det som faktiskt blev bra. Tre saker jag fått gjort idag (konkret: Morgonträning, möte med Emilia och en inspelning för en kund nu på eftermiddagen). Det låter simpelt men är så viktigt för mig. Inte bara när det gäller jobb, utan också med maten och kosten, den goda cirkeln och balansen. Se till de nävar med grönsaker jag faktiskt valde, de sunda val jag gjort, de mellanmål jag fick till, den träning som blev av. Istället för att straffa mig själv för missarna, dipparna, det som inte blev enligt plan.

Japp, det var dagens tankeställare-tanke! Tänk om jag kunde bli bättre på detta. Det SKA JAG BLI!

Nyfiken, är du bra på att tänka på det som faktiskt blir gjort? Eller tenderar du att fokusera på borden, måsten och saker som ska bockas av? KOMMENTERA GÄRNA!

7 reaktioner till “Dagens tankeställare-tanke

 1. Ibland är livet en prövning men det blir bättre sen 😊. Du är alltid snygg och idag har du en snygg kavaj som jag nyfiket undrar var den kommer från😜.

 2. Fortsätt fokusera på du faktiskt gör- precis som du skriver- vi är fler som lätt ”slår” på oss själva över det vi missat och glömmer att påminna oss om det vi gjort!

 3. En fundering Ebba: du ska inte dra ner på dina åttaganden?

  Jag var en av dem som mailade till dig när du var snubblande nära väggen och jag (nu är det mitt tyckande) tycker att du nog har ett för tättskrivet schema. Jag vet att livet som egenföretagare och mamma är snärjigt, men din hälsa bör stå över allt annat, även barnen. De är mer främjade av en mamma som inte är stressad. Allt detta skrivet med all respekt och från en som varit där du var och drog i bromsen…

 4. Jag grundade mitt bolag då min förstfödda var 10 månader. Att dra igång företaget och sedan ha en liten som var förskolesjuk hela första året var galet tufft. Lärde mig snabb vilka knep jag behöver ta till för att få allt att gå runt samtidigt som jag följer mina drömmar. Mina topp tre för att få vardagen med två små barn och eget företag att gå ihop är:

  1) Bokar upp kalendern till max 60%. Luft i kalendern är avgörande för att jag ska känna att jag kan andas, leverera, vara kreativ och viktigast av allt känna att jag har roligt på jobbet! På så sätt finns det tid för LIVET: dålig nattsömn, sjuka barn, att själv dra på sig en bobba, offerter med kort leverans etc.

  2) Lägger alltid till minst 2 dagar på vad min första evaluering är gällande när jobb kan levereras. Allt tar alltid längre tid än man tänker sig och ja så händer livet, se punkt ett …

  3) Fredagar är mina dagar och jag försöker hålla dom mötesfria så långt det går. Det här är dagen då jag jobbar ostört, läser böcker, skriver kreativa texter, tar en halvdag ledigt och drar till simhallen för att bada lyxbastu.

  Ja och sen avslutar jag alla mina jobbdagar med att gå igenom dagens att göra lista och bara titta på allt som jag faktiskt fått gjort. Alla ogjorda punkter flyttas vidare till andra dagar.

  Kram Ebba – jag hejar på dig och din balans!

 5. Fortsätter att föreslå meditation och yoga Enda möjligheten att få hjärnan att föreslå vilka punkter på programmet som måste skjutas upp så länge. Helt enkelt kortare priolista.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.