Är ni med på måndagsrapporten!?

Gomorron måndag, härifrån det vita köksbordet Skåne! Exakt likadant köksbord som i stan, märker den uppmärksamma – japp, fantasilöst men vi älskar detta bord. Leta ihjäl oss. Hittade inget annat som var lika långt, icke för brett och gick att fälla ut enkelt. Så det blev ett till, hit till Skåne?! Men detta skulle inte handla om perfekta köksbordet, utan om en ny sak jag vill testa med er

Jag tänkte börja med… Eller nej, TESTA ett nytt moment i bloggen! Ni är många som efterlyst mer regelbundna uppdateringar. Vilket är jättekul. Jag förstår, jag gillar ju också det. Som kungligt fredagsgodis, exempelvis. Tänkte därför testa att införa “måndagsrapporten”? Helt enkelt, en rapport om veckan som kommer.

Själv kan jag nämligen gilla den typen av återkommande vardagliga inlägg. Lite mer rapporterande liksom. Jag slår ju också två flugor i en smäll, eftersom en annan återkommande fråga är “Men VAD är det som står på alla dina långa att göra-listor egentligen, Ebba”? Tja, haha, det undrar jag med ibland.

Here we go, hur ser den här veckan ut?
MÅNDAG: Lugn start på veckan. Skönt, efter en vecka där 7-åringen hade tenniskurs klockan nio och dottern ridläger borta i Skanör som började halvnio. Och jag jobbade järnet hela förra veckan med mastodont-plåtning, så Johan körde morgonlämningarna. Imorgon ska Marianne iväg på tenniskurs som håller på hela veckan. Den börjar klockan tio, jiiippie! Jag lämnar och har stämt träff med min kompis Lisa, vars dotter går samma “läger”, så ska vi ta en powerwalk när flickorna spelar. På grund av Corona får man ändå inte titta på (vilket jag annars älskar…) och den håller på en timma, så skönt att passa på att ta en powerwalk med trevligt sällskap. Lisa driver Tote Stories och bor härnere året om, alltid lika lyxigt att hinna ses, prata idéer och livet! Sedan har jag möte med Emilia 11.30 på Zoom, vi ska stämma av ett avtalsförslag och återkomma angående ett stort eventuellt projekt inför 2021 som berör Säker stil. Stort, spännande och lite läskigt. Sedan behöver jag jobba på eftermiddagen, fortfarande en hel del efter-arbete efter plåtningen i förra veckan. Rensa bilder, skriva texter och skicka iväg material för godkännande. Klockan 14.00 ska vi iväg hela familjen på eftermiddagsfika och litet firande utomhus hos kompisar härnere.

TISDAG: Hurra för Klas namnsdag. Vi har ju ett gäng i familjen. Vår lilla älskade Klas, min kära (Klas) Johan och Johans pappa Klas. Hurra för allihop, som givetvis ska firas med hembakad kaka av något slag. Hurra också för mig, då en STOR sak släpps – ett samarbete som ska bli extremt kul att berätta mer om, och som jag jobbat med i flera månader från och till, “under radarn”. Kan säga att det handlar om skönhet och att det känns väldigt, väldigt bra! Detta ska publiceras här i bloggen och i mina övriga kanaler, alltså Instagram och Facebook. Jag lämnar Marianne på tennisen strax före klockan tio eftersom jag bokat in mig på yoga-klass (!) klockan 10.00 i Skanör. Tar typ fem minuter att cykla från tennisen, så det ska vara lugnt. På kvällen ska vi ut och äta middag med kompisar, barnen hemma med barnvakt!

ONSDAG: Japp, fortfarande en hel del jobb den här veckan. Jobba med bloggen och podden, som ju släpps på torsdagen. Stämma av med Säker stils projektledare Camilla som fortfarande jobbar den här veckan, angående sommarens pågående projekt. Har sedan ett ärende till Emporia utanför Malmö, för att laga Mariannes iPad, på eftermiddagen.

TORSDAG: Här står det härligt nog inte mycket i kalendern, mer än att grymma @isabellehappylivling ska köra LIVE-pass på Instagram 12.30 och DET ska jag försöka haka på hemma i trädgården! Isabelle kör Megaformer i Stockholm, och har tränat med Emilia, ska bli kul att kolla in detta. Och MÅSTE boka in i kalendern för att det ska bli av.

FREDAG: Förhoppningsvis (håller alla tummar och tår) har bygget i trädgården börjat närma sig slut och färdigt resultat. Det är i alla fall planen. Förhoppningsvis ligger jag också ganska bra till med jobb och kan njuta av en skön fredag. Kanske ner till stranden om vädret blir bättre, kanske testa vår nya SUP?! Har aldrig stått på en i mitt liv, är mycket nyfiken på om det överhuvudtaget går – eller om jag står. Hurra, Johan har bokat tennisbana ute 18.00 också, såg jag nu i kalendern!

LÖRDAG: Boel står på torget och säljer grönsaker, vilket hon INTE gör på söndagen, så det gäller att fylla på med goda grejer. Mariannes sista dag på tennis-camp, hoppas att jag får kika på avslutningen lite på avstånd… Kanske drar vi ihop en trevlig middag här hemma. Jag vill köra pizza på grillen i kvällssol och servera med stor, god sallad!

SÖNDAG: Nej, här var det tomt i kalendern och det kändes ju himla skönt. Kanske svänger ihop en ugnsomelett till lunch och vem vet, kanske drar vi iväg hela familjen ut till golfbanan? Johan är på mig om gröna kortet. Var ju inställd på att fixa det den här sommaren men… Jag vet inte. Är golf verkligen nåt för mig?!

KOMMENTERA! Skriv helt enkelt ett JA om du tycker att “Måndagsrapporten” är ett inslag att köra vidare på?

80 reaktioner till “Är ni med på måndagsrapporten!?

 1. Jag hoppas du får lite ledigt från alla jobb-måsten ett tag så du hinner hämta andan. Ha en skön sommar.

 2. Ja – kul upplägg på inlägg. Fortsätt gärna med detta. 🙂 Önskar dig en härlig vecka och semester (så småningom..?).

 3. ja kul inlägg..mera mera
  Måste säga Golf är fantastiskt ge det en chans!! Spelar gärna en runda och vips 10.000 steg är fixade.
  kram och njut lite av ledigheten

  1. Jag blir också nyfiken! Letar ihjäl mig efter ett perfekt bord nämligen…!

   1. Ser ut som Bruno Mathsson fällbord 901. Så fint och mångsidigt!
    Och ja – gillar måndagsrapporten också 🙂

 4. Jippie, måndagsrapporten – I love it! Mvh planeringsnörden 😍

 5. JA!!
  Härlig läsning och så mycket lugnare än insta bland tycker jag, glöm inte bilderna här också, det är så mysigt:-). Skulle gärna se mer av er sommarställe, kanske få lite tips på härliga ställen att besöka i ert närområde. Gillar er inredningsstil så ser gärna hur ni inrett:-).
  Allt det bästa till dig Ebba, kram Caroline @ajoyfulliving

 6. Ja, trevligt att få lite privat insyn i ditt liv. Kram 🌸

 7. Absolut ja! Ett oombett och därför mycket oartigt tips: tänk efter riktigt noga om golfen, det tar ENORMT mycket tid för att det ska bli roligt på riktigt – om du inte är en natural förstås 😉 Börja bara om du har en massa tid över. Kram och njut av en härlig Skånesommar

  1. Jag håller med om att golf är tidskrävande vilket är en stor nackdel. Jag spelade mycket som tonåring plus ett tag till, men nu med småbarn att få till att gå ut på en runda som alltid tar några timmar är en omöjlighet i iaf mitt pussel.
   Jag ser fram emot att ta upp golfen igen sen när barnen är äldre helt enkelt 😄

 8. Ja!!! Jättebra inslag som får en själv att tänka över veckan med träning och andra inslag!

 9. JA! Jätte trevligt. Kanske att man kan få lite uppdateringar under veckan om hur yogan var och vad det blev för pizza på grillen 🙂

 10. Ja, kul inslag 🙂
  Och vilken fullspäckad vecka! Själv gör jag sista veckan på jobbet innan fyra veckors härlig semester väntar, fullmatad vecka (som alltid innan ledighet) men med semestern i sikte lär det gå kalas 🙂

 11. Ja absolut! 🙂 Antar att det är Pop bakery-pizza då det väl är er nya samarbetspartner 🙂 Klas är ett släktnamn även i vår familj så känner lite extra för det namnet <3 min kusin, vår morfar samt farbror heter det. Ett vackert namn.
  Hur har ni gjort när barnen fick välja vilka sporter de håller på med? Just golf och tennis är ju mer ovanliga sporter för barn, i alla fall där jag bor och för våra barn. 🙂 Här är det fotboll för hela slanten… vintertid hockey och även lite handboll.

 12. Trevligt, men oj vad med aktiviteter! Angående test av SUP så är väl inte paddling längs en sandstrand det mest optimala för den sporten. Trånga vatten, varierande kustlinjer, öar mm passar det bäst för. Men, man måste börja någonstans. Är det vågor, vänta till en annan dag 😀. Lycka till från en inbiten SUP:are

 13. JA, bra idé! Det inspirerar mig att planera upp min vecka mer detaljerat och kanske fylla på med något kul du gör.
  Vad är det för matbord? Tänker att det måste vara väldigt bra om ni köpt 2 🙂
  Om ridskolan din dotter gick på var bra undrar jag vad den hette?
  Förra veckan hade vi också sommartennis i F-bo den tiden, ganska skönt ändå att få upp alla på morgonen 🙂

 14. Gå för grönt kort säger jag! Golfen är för min familj som bor utspridda på Norge, Danmark och Sverige ett fint sätt att umgås på. Storasysterhjärtat slår volter när lillebror är hemma och vi får spela tillsammans trots att vi båda är över trettio numera! Några gånger per år träffas och spelar vi tillsammans i väldigt blandade åldrar. Barn kan spela och tävla mot mot en pigg åttioåring. I vardagen spelar jag mest med mina föräldrar när jag tar turen till Skövde från Göteborg där jag bor. Ibland blir det bara nio hål när banan är tom vi 19-tiden och det precis har slutat regna, ibland 18-hål mitt på dagen. Från tidig vår till långt in på hösten. Nu har några tjejkompisar också börjat så det ser jag framemot.
  Du har inspirerat mig under våren till fler steg! Med golf får man steg utan att tänka på det! Och förstår det som att du precis som jag gillar mätbarhet. Med golfen öppnar sig en hel värld av appar och klockor och nya mål!
  PS. Om någon har tipps på snygga golfkläder i kommentarsfältet vore det kul! Tycker mycket är med strass och blommor etc för damer. Vill ha lite mer sporty!

  1. Kika på Röhnisch, sportiga och stilrena! Gillar J.Lindeberg också men det är ju lite mer pricey.

 15. JA – Väldigt kul och intressant att få en inblick i din vecka redan innan den börjat. Keep up the good work!!

 16. Ja! Men nej till grönt kort, tänkt på samma och tycker att golf är trevligt men blir nog inte min grej.

 17. Jättekul inlägg, mera sånt!

  På temat golf, jag spelade innan vi fick barn och sen har jag paus till barnen flyttar hemifrån. Det är inte köl att bara ha tid för två rundor per år och aldrig utvecklas, roligare att ta det ordentligt när man har mer tid.

  Såg en annan kommentar om det och jag undrar samma. Hur kommer det sig att era barn bara kör individuella sporter? Ingen av dem som velat prova lagsporter, fotboll, ishockey, handboll, basket osv?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.