Andra kvällen – och de kungliga klänningarna

Jippie, nu kör vi igen! Ikväll var det dags, kungens årliga tradition med middag för alla Nobelpristagarna på Stockholms slott. Alltid den 11:e december, dagen efter Nobel. ÄLSKAR den här bilden, kolla in dukningen och visst riktigt SER man stämningen? Pampigt!

sdltd6f604e_normalpreview.jpg

Först gav kungafamiljen en mindre mottagning i Prins Bertils våning, för pristagarna och deras respektive. Därefter tågade man till festvåningen och det uppdukade bordet. Sedan serverades middagen i Karl XI:s galleri. Men NU kollar vi in klänningarna. Eller jag måste lägga mig – haha – men vi kör igång i alla fall, kan inte låta bli att visa er kronprinsessans look…

sdltd6f5d2e-nh.jpg

En röd, supercool klänning som andas 90-tal vilket känns helrätt. Lilla klassiska knut-väskan från Bottega Veneta och silverpumps till det. Kul med höga slitsen!

sdltd6f5caa-nh.jpg

Yes, här är de alltså på väg till middagen – någon överraskning är det knappast. Det serveras nämligen alltid rådjurssadel från den kungliga jakten, i år med ragu
på puylinser, jordärtskocka och viltsås med svart tryffel…

sdltd6f5caf-nh.jpg

Vad tycker ni om looken? Jag gillar den. Den hade inte funkat till själva Nobel, för kronprinsessan, men är perfekt till “dag 2”. Vidare till Sofia…

sdltd6f5d44-nh-e1544567077177.jpg

Prinsessan valde ju rött till själva Nobel, nu blev det mer romantiskt. Superfint! Får mig genast att tänka på förra årets klänning till banketten:

sdltc703e5b-nh-e1544485170328.jpg

Isig, krispig och vintervacker – klär henne perfekt. På middagen ikväll hade Sofia ekonomipristagare William D. Nordhaus, på andra sidan satt kemipristagaren George P. Smith. Åh, spännande diskussioner ändå. Man är ju nyfiken på snacket här…

sdltd6f62d5-nh.jpg

Drottningen då? Som idag släppte mini-bomben att hon plåtats och intervjuats för svenska Elle, inför 75-årsdagen den 23 december? Jo, hon valde detta…

sdltd6f5d6c-nh.jpg

Liiite Sara Danius light med rosa och orange. Men nu har vi inte ens BÖRJAT kika på alla smycken, både från igår och idag. Så skoj ju. Återkommer med detaljer och vackra bilder, förstås. Nu, sooova en stund. Om vårt lilla monster inte vaknar, vill säga.

sdltd6f6319-nh.jpg

Foto: Fredrik Sandberg / TT. Avslutar med en bild på den stilsäkra snart 75-åringen, alltså wow! Ska bli himla kul att läsa intervjun som Susanne Ljung gjort för Elle, hoppas den bjuder på lite godbitar om hur hon tänker kring sin stil, klädminnen och favoriter…

Kommentera gärna – vems look gillade du bäst?

20 reaktioner till “Andra kvällen – och de kungliga klänningarna

 1. Sofia!
  Kan drottningen, med sin klädsel igår, på något sätt visa att hon sympatiserar med Danius? Hoppas det.

 2. Alla fantastiskt fina! Men gillar Kronprinsessan Victorias val lite extra mycket.

 3. Drottningen alltid stilsäker. Kronprinsessan så vacker klänning. Sofia kunde ha en en håruppsättning som passar klänningen bättre.

 4. Kronprinsessan absolut! Tycker att Sofia försvinner lite i den bleka färgen. Drottningen alltid vacker.

 5. Jag tror denna Sofias klänning var tänkt att ha på nobelfesten men då skulle hon ha krockat med Victoria dagen efter och därför valde att byta dag på sina klänningar.Intressant val av drottningen med stråldiademet. Inte ofta vi ser det på henne. Men varför får/vill Sofia inte använda något annat diadem t.ex. fyrknappsdiademet eller kanske låna Madeleines.

 6. Alltså Ebba! Måste bara säga att din blogg är helt fantastisk. Så levande och personlig – tack! Kram Sara

 7. Varför hade Victoria inte kunnat haft denna på Nobel, är det pga slitsen?

 8. Alla är så förunderligt fina, kan bara inte välja. Finns en person, men inte på dina bilder, som jag tycker är magnifik, nämligen Prinsessan Christina. Vilken fantastisk klänning!

 9. Victorias röda klänning var super snygg och elegant men mitt hjärta klappar mer för Sofias mer romantiska ljusa klänning väldigt fin den hade jag helst velat ha!

 10. Kronprinsessan! Wow! Hon är ju helt otroligt snygg! Älskar drottningens klänning med sjalen till också.

  Lägger märke till att Sofia också har fler och större smycken än hon brukar ha! Armbandet och örhängena, så snyggt. Kanske är hon på väg att vänja sig vid de stora kungliga juvelerna? Isåfall får vi nog snart se andra diadem på henne också!

 11. Hej! Vilket vackert diadem kronprinsessan hade på sig.Gillade även hennes klänning, prinsessan Sofia hade en vacker klänning.

 12. Victorias klänning får mig att tänka på Julia Roberts i Pretty Woman.

 13. Åh kronprinsessan var ju smashing, detta klädde hon verkligen i. Tiopoängare med tiaran, fullträff! Drottningen var dessutom hundra gånger finare än danius i sin påse 👌👌

 14. Bara älskar Victorias klänning! Hade önskat en klänning i precis samma modell, men kanske i mörkblå, till kommande bröllop! Och tiaran, så underbart vacker!

 15. Verkligen en blinkning till Danius, drottningens klänning. Det var min första tanke när jag såg den. Men det måste ju vara ett sammanträffande, eller vad tror du Ebba? Kan deras stylister/rådgivare ha pratat ihop sig innan på något sätt? Ven har designat drottningens klänning?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.