Viktig feedback + härlig frukostdejt!

Alltid så himla roligt, tycker jag, att i verkligheten TRÄFFA sådana man följer och skickat DM fram och tillbaka med. Den där gemenskapen är ju bland det finaste med sociala medier, trots allt. För ett tag sedan hörde Filippa som driver @fairfashionistafilippa av sig till mig på Instagram och frågade om vi skulle ta en kaffe när jag kom ner till Skåne? Sagt och gjort, imorse blev det av – och på väg därifrån, slog det mig hur mycket energi jag får av sådana möten. En härlig frukostdejt men också…

Viktig feedback. Bra input! Nya idéer! Jag passar förstås alltid på att fråga utifrån Säker stil-perspektivet. Här var det intressant med tanke på Filippas helhjärtade fokus på second hand. Sedan nästan tio år tillbaka köper hon bara second hand, idag inget nyproducerat alls, hon driver podden Secondhand(b)lusarna med Anna-Carin och hon har nyligen börjat erbjuda den smarta tjänsten med “second hand personal shopping”, för de som vill få upp ögonen för second hand men tycker att det känns svårt eller krångligt.

Själv tänker jag ju mycket på andrahandsvärdet på kläder, när något nytt flyttar in i garderoben. Egentligen på precis samma sätt med möbler, där jag handlar mycket på auktion. Går den att sälja vidare, om det skulle behövas? God design och bra material är två faktorer som oftast gör att svaret blir JA. Nu älskar jag ju dyrgripar från Svenskt Tenn och vill ha dem för LIVET, det är hållbar design för mig – men jag vet samtidigt att andrahandsvärdet är gott, och att de garanterat får ett långt liv hos någon annan, om jag någon gång skulle tröttna, eller inte ha plats. Filippa och jag pratade också om Tradera, “köp och sälj”-grupper på Facebook och ja, helt enkelt hur man kan maximera plaggens livslängd. Tack Filippa för en härlig start på denna fredag. Att din rosa klänning var himla fin till min blå tröja gjorde ju icke saken sämre!

7 reaktioner till “Viktig feedback + härlig frukostdejt!

  1. Följer Filippa och hon har fått mig att övergå ännu mer till secondhand. 😊 Det finns väldigt mycket bra på secondhand så jag får nästan bromsa in lite. Det är inga problem att känna säker stil (sin egen stil) med secondhand (nja, kräver lite mer leta-tålamod). Roligt att ni möttes. 😊

  2. Kul med ett möte och viktigt med second hand- och miljötänk, men jag kan inte låta bli att förundras över att ni är så nära varandra på bilden – vad hände med minst 1,5 m!? Bra om vi kan hjälpas åt att hålla restriktionerna i sommar!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.