Måndagsrapporten: Stockholm, Dalarna och Åland

Igår rivstartade veckan – och jag påbörjade en måndagsrapport, men eftersom mitt tema för veckan är att VARA SNÄLL MOT MIG SJÄLV. Och inte låta stressen, något eller någon (!) komma åt mig den här veckan så tänkte jag: “Well, nu blev det möten i ett och Måndagsrapporten gör jag klart imorgon”. Det blir bra så också. Here we go, tisdag och jag sitter häruppe i Insjön, i väveriet, med aprilsolen flödandes in genom fönstret. Jag har parkerat mig på andra våningen alldeles vid syateljén och hör dunkandet från väveriet, där vävstolarna är i full gång. Ett ganska högt men ändå härligt dånande! Jag kom hit igår kväll, vilket leder oss till måndag…

MÅNDAG: Första aprilveckan drog igång med en bra morgon. Ni vet, en sådan där BRA morgon – alla glada, inga nycklar som var borta, inga skor som uppslukats av hallens mörka hål. Kanske också för att vi bara var tre av fem hemma, bara dotter, minstingen och jag? Johan var bortrest över helgen med mellanpojken. Jag lämnade på skolan och förskolan och hann precis till måndagsmöte nummer ett, med Säker stil. Tätt följt av måndagsmöte nummer två, med “mina” projekt! Sedan följde en riktig mötesmåndag, jag upplever att det är rätt skönt att späcka färre dagar med möten – och istället försöka frigöra andra dagar helt UTAN möten. Well, det går väl sådär men jag försöker. Sedan åkte jag hem, pussade på barnen, packade väskan och tog 17.45-tåget till Dalarna, hit till Insjön…

TISDAG: Efter viss dramatik (!) så kom jag slutligen fram och somnade gott i lilla stugan här bakom väveriet. Tack vare tre oerhört genomsnälla människor som plockade upp mig i Leksand, dit jag lyckats åka fel alldeles för sent på kvällen. Puh. Världen är fin ändå, tack vare SNÄLLA människor.

Mycket öde, mörkt och tomt var det när jag kom fram! Om jag hade trott på spöken, så hade jag INTE sovit gott, haha. Nu sitter jag alltså här i väveriet och jobbar, det är ju ett jätteprojekt vi tagit oss an här – och det är otroligt kul! Men MYCKET. Nu har jag, med Insjöns väveri-kollegan Marias hjälp, plockat ihop ett gäng grejer som ska ner till butiken på NK i Stockholm. Snart kommer Johan och vi ska ha två möten här idag och ett studiebesök, samt försöka hinna planera lite. Det har redan hänt massor här på väveriet och vi har bland annat lanserat kuddar, samt servetterna i Daladräll som jag ÄLSKAR. Och det är ungefär tusen grejer på gång, allt ska bara göras, i tur och ordning. Ja, som sagt – mycket men sååå, såååå roligt!

ONSDAG: På morgonen ska jag medverka på ett seminarium, bara i en panel – men jag ska ändå läsa på lite! Cirka hundra personer i publiken. Temat är arbetsliv, karriär och pension. Ska försöka ha något vettigt att säga och… Ja, det får bli bra. Pension är ju, kanske otippat, något jag tcyker är grymt viktigt och som jag sparat till sedan jag fick mitt första “riktiga” jobb. Men som sagt: VAR SNÄLL MOT MIG SJÄLV, var ju veckans röda tråd. Jag får prata om min verklighet, det jag kan – det är ju därför de bjudit in mig. Experter finns det säkert redan gott om på plats!

Sedan ska jag direkt till Emilias kontor och podda, vi får tugga i oss lunch mellan poddandet – och sedan ska jag vara på en provning 14.00. Spännande. Ja, det är leopardmönstrat, så mycket kan jag avslöja. Och något jag drömt om i ungefär sexton år och jobbat med i över ett (!) år. Puh. Jag vågar inte skriva mer om det, vågar inte ens tro att det ens kommer att gå i lås. Så vi lämnar det där vid en… Provning.

Sedan smäller det, det är dags för Säker stils vårmingel för våra Säker stil-partners och Säker stil-familjen! Bubbel, pizza och rosa påskägg på Emilias kontor. Jag hade faktiskt först bokat träning på kvällen men sansade mig och bokade av. Detta räcker gott och väl som kvällsplan och jag tänker verkligen njuta av ett glas bubbel eller två med fantastiska kollegorna. Det är vi VÄRDA, med tanke på allt härligt vi driver under det rosa Säker stil-parasollen och alla planer som finns för året!

TORSDAG: Plåtningsdag i kalendern – åh, hade verkligen behövt en skrivdag. Men jag siktar på att… Det blir på fredag! Det är också Världshälsodagen och jag ska, tillsammans med Storytel, haka på deras Springande bokcirkel här i Stockholm. HAFFA DIN PLATS HÄR! Yes, du mailar och du får en plats för dig + 1! Det blir skoj, haka på vetja. Storytel bjuder på mackor, smoothie, 2 sköna kilometer och författarsamtal. Och jag inser nu att jag dessutom kommer att jogga välsminkad direkt från fotografering, haha!?

FREDAG: Helig fredagstennis startar dagen, sedan ska jag podda och jobba med Emilia. Vi kör nog på hennes kontor? Ja, hur som, det blir bra. Vi behöver stämma av alla pågående projekt, jobba undan. Skönt! Längtar! Vi får så mycket gjort de här timmarna, då vi sitter ihop. Åtminstone en gång varje vecka, ibland två…

På kvällen åker dottern till Åland! På simläger – och på lördagen så…

LÖRDAG: …Ansluter jag till Åland. Har aldrig varit på Åland, så jag tog chansen. Se barnen simma och tävla – och se Åland. Roligt! Känns lite som ett äventyr, ett alldeles lagom äventyr. Tar tacksam emot tips, förresten, vad man nu hinner under ett dygn?

SÖNDAG: Jag åker hem, dottern stannar till måndagen med hela simgänget – och väl hemma är det tomt, för Johan och pojkarna har redan hunnit åka iväg på en sedan länge planerad (och pandemi-ombokad) påsklovsresa, till en plats vi tycker mycket om. Dottern och jag ansluter när hon kommer hem. Ja, en späckad vecka som sagt, men så mycket roligt!

Önskar även DIG en riktig supervecka!

13 reaktioner till “Måndagsrapporten: Stockholm, Dalarna och Åland

 1. Vad roligt att du ska besöka Åland i helgen, min underbara sommarö! Åland kommer kanske bäst till sin rätt på sommaren men visst finns det saker att se och göra där även nu. Här kommer några snabba tips:

  Café Victor är ett jättemysigt café som även säljer åländskt hantverk, bl.a. silversmycken. Café Bagarstugan har också gott hembakat fika och i butiken Salt som finns nere i sjökvarteret kan man hitta mera fina hantverksprylar.

  Museer som är väl värda ett besök är Sjöfartsmuseet och Ålands konstmuseum. Ovanför Sjöfartsmuseet finns en bra restaurang som heter Nautical. Andra klassiska ålandsrestauranger är bl.a. ÅSS och Indigo.

  Hoppas att du får en fin ålandsvistelse och en riktig toppenvecka!

  1. Håller helt med Maria! Bra matställen finns det gott om på vår lilla ö, även Kvarter 5 i Mariehamn och Pub Stallhagen 2 mil utanför är riktigt bra. Och ett kultställe icke att förglömma: Rökerikiosken med mumsig korv med bröd. Och vi har varmt bröd till korven! Det bästa enligt ålänningar, en chock för en del svenskar 😉

  2. Välkommen till Åland! 😊 Uppväxt på Åland och numera även bosatt här. Håller med om Marias tips ovan, men om det är du och dottern + simkompisar så skulle jag skippa Nautical den här gången.
   Hoppas att ni får en härlig vistelse och att ni får mersmak! Det finns mycket att se utanför Mariehamn nästa gång ni kommer 🙃

 2. Älskar dina måndagsrapporter! så inspirerande. så nu kör vi!! 🙂

 3. Vilken vecka! Mycket inbokat, men det mesta av det är ju kul🙂 Och så får du se lite av Åland samtidigt som du hejar på dottern. 👍💯

 4. Lite Ålandstips:
  – Lunch på Badhotellet Carlsro på Föglö (https://www.carlsro.com/). På vägen dit kan man stoppa på Amelias för att köpa praliner eller lemonad https://limonad.ax/
  – Nära Godby (om simlägret är där) så kan du åka till Uffe på Berget för att se på utsikten och sen äta lunch Smakbyn och ta en promenad vid slottet http://smakbyn.ax/
  – Mariehamn: Bouqerian, Bagarstugan, Indigo, ÅSS och Nautical, Café Victor för mat/fika. Promenad längs med strandpromenaden eller vid vattentornet är trevligt

 5. Hej!

  TACK, för en bra blogg! Juste Pensionen, men du behöver väl inte spara inför pensionen ;). Ge hela bilden av dig själv och dina tillgångar.

  Ha en fortsatts SNÄLL vecka!

 6. Vackra Ebba 💘 Får jag fråga varifrån din fina tröja kommer ifrån?
  Det är så roligt, jag har följt dig från din tid på expressen, glad för alla dina olika framgångar!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.