Måndagsrapporten: solig LIVE, trött kropp, träningsvärk – och hej maj!

MÅNDAG: Jamen, ÄNTLIGEN en ordentlig vecka – kände jag igår! Så skönt. Ordentlig som i inga resor, ingen tur upp till Insjöns väveri i Dalarna, inga storslagna planer, eller… Jo, det händer förstås roliga grejer (många) – men det är liksom ingen heldag som börjar i London, fortsätter i Köpenhamn, via möten i Malmö och sedan hem. Lite så. Och ingen tennisturnering på fem timmar framför mig. Puh?! Min kompis Lotta och jag arrade ju detta väldigt roliga i söndags, var i något slags lyckorus MEN det blev liksom DROPPEN som fick koppen (eller kanske i i mitt fall, kroppen) att rinna över?! Haha, jag stapplade fram hemma på kvällen, mellan köket och soffan. Vi hade Johans mamma och pappa på middag (Johan fixade tack och lov ALLT) och sedan somnade jag… I princip stående.

Men några timmar tidigare njöt jag i solen av total tennislycka, här nedan med min kompis Kristina som dessutom kammade hem hela turneringen tillsammans med Åsa. Så grymma! Inspirerande och tacksam att få ha sådana här otroliga tenniskvinnor i min telefonbok och mitt liv…

TISDAG: Tröttheten höll i sig idag, vaknade med ömmande kropp. Usch. Ingen bra känsla? Kanske också ett resultat av måndagens STENTUFFA träningspass med Julia Danek på The Place. Julia är verkligen en otrolig tränare, en sådan som får en att svettas så det sprutar – och ta i, lite till, när man inte tror att det går. Utan att för den sakens skull vara FÖR hård, det är alltid med ett leende och en stor dos pepp. Tacksam för sådana människor som kommit in i mitt liv, tack vare träningen och hälsan.

Plåtning och lång produktionsdag på schemat, egentligen ville jag – helt ärligt – bara lägga mig raklång och sträcktitta på “Borgen”. Men det var bara att hälla i mig kaffe och köra på! När jag väl kommer igång, så är det ju världens roligaste jobb. Att hitta på kreativa lösningar, tänka färg, form, bilder, idéer – jag ÄLSKAR det. Så även idag! Jag gjorde ett jobb om designklassiker för hemmet, som blev sååå fint. Ska sätta mig och skriva texter imorgon, då väntar en lugnare dag på kontoret. Skönt.

ONSDAG: Skulle egentligen gått på pressfrukost för prinsessan Estelles kulturstiftelse, på brittiska ambassaden – men fick trixa om i schemat då Emilia och jag ska spela in en grej. Och det måste göras imorgon. Så är det bara, inget att be för. Sedan ska jag iväg på möte hos Beridna högvakten om en – jorå – rolig grej! Eftermiddagen är dock härligt blankt obokad, det blir ett race på kontoret tillsammans med min kollega Ellen. Admin, skriva, producera, ta beslut (förhoppningsvis fler bra än dåliga), planera. Ja, det som är mitt – ibland rätt märkliga, men ibland också väldigt vanliga – jobb.

Tidig kväll är det pingis för mellanbarnet, och jag kör honom dit – det är också en väldigt mysig stund, eftersom vi båda älskar att lyssna på dokumentär i bilen. Tror dessvärre vi snart lyssnat igenom alla Barnradions (i Sveriges radio) personporträtt, tar tacksamt emot fler tips?!

TORSDAG: Startar med frukost på Emilias kontor – eller, nu kände jag att jag BJÖD IN MIG SJÄLV på frukost på Emilias kontor, hehe?! Ja, vi ska i alla fall ses klockan åtta så jag köper nog med mig en god smörgås, sedan ska vi podda tillsammans där. Därefter tar vi sällskap till ett möte, som egentligen snarare är en workshop och ett “uppstartsmöte” för ett projekt vi jobbar med som släpps sensommar/ tidig höst.

I veckan fick vi också ett riktigt SEGT besked, eller helt enkelt… En grej vi jobbat med som blev – ja, fel. Mänskliga faktorn. Vi ska även göra upp en plan för hur vi hanterar det, det är ju knappast liv och död men däremot stilen, kan man säga?!

Hurra, på torsdag kväll smäller det. Jag välkomnar till vårens härligaste solglasögon-LIVE tillsammans med min partner Synoptik, och optikern Rebecka Rane som jag ju känner vid det här laget. Strax efter 19.00 kör vi igång, så pricka in i kalendern för detta vill du inte missa. Vi har laddat upp med säsongens trender, underbart snygga bågar, tips och guidar till hur DU hittar ditt nästa – bästa – par solglasögon. För investerar du rätt, så håller de för livet.

FREDAG: …Ja, så var det ju då den där galan, och mina famous last words: “Jamen, det blir ju perfekt att Ellegalan är i alutet av april. Då ska jag vara i absolut toppform, på alla plan, i kropp och knopp, harmonisk och peppad och utvilad och…!”. Hehe. EN inte helt rimlig plan, kan jag väl konstatera – och justerar den istället till att: Jag ska dra på mig ett säkert kort som jag känner mig ursnygg i – och jag ska se till att ha riktigt, riktigt KUL galakväll! Det är ju rent ut sagt superkul att vara inbjuden som gäst på en sådan här härlig gala, på Grand Hotel, en aprilkväll och dessutom har Emilia och jag unnat oss lyxen att boka ett rum, så att vi är där innan, gör oss i ordning och piffar och poddar och sen efteråt, ja, då tänker i alla fall jag försöka bo över?!

LÖRDAG: …Får man ändå göra en realistisk plan då, och säga att det ICKE blir sedvanlig morgontråning. Jag hoppas istället på sovmorgon och en riktigt lugn, skön lördag. Stallet med dottern, förmosligen någon form av tennis och sedan bara en härligt trevligt oplanerad valborsgkväll här hemma på Narvavägen, där jag kanske somnar till slut framför någon av alla fenomenala serier som just släppts. Så mycket bra, jag BADAR fullkomligt i bra grejer att se nu, jämfört med totala tv-torkan för några veckor sedan.

SÖNDAG: Så blev det alltså maj. Välkomnar maj, omfamnar maj och tänker njuta så väldigt mycket som det bara går. Maj måste väl ändå ha förutsättningarna att bli en av årets bästa månader hittills?! Ja! Lätt!

Önskar DIG en underbart bra vecka!

10 reaktioner till “Måndagsrapporten: solig LIVE, trött kropp, träningsvärk – och hej maj!

  1. Så häärligt med Maj. En riktig favvomånad❤ Smaka lite på ordet! MAJ.. så himla ljuvligt😊

  2. Jag tycker du ska vara mer rädd om dig. Det du beskriver med allt du gör och nästan somna stående, det är inte sunt och håller inte i längden. Du skriver att allt är roligt med jobb och aktiviteter men samtidigt att du är trött, slut osv. Ta hand om dig!

  3. Jag reagerade precis som Jenny … Att dra ett stenhårt pass när du redan är trött och har varit mer än aktiv även hela helgen låter inte alls som god balans. Kropp och själ behöver omsorg och vila för att orka leverera.

  4. Jag tipsar om P3 Historia som är korta intressanta program om olika personer. Vissa kan kanske vara lite barnovänliga men de flesta funkar nog.

  5. Håller med, skriv gärna all tv-tips du syftar på inför helgen 🙏🏼 🤩

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.