Kungligt fredagsgodis – och kronprinsessan på frontrow

Jamen TV4-dramadokumentär om kungens liv?! Den ska vi prata mer om. Så spännande. Jag tror att det kan bli hur bra som helst.

Annars då? Nej, det är sannerligen inte lätt att få ihop en sak som en modevecka i dessa tider – men nästa vecka är det dags för Stockholm Fashion Week, då med hållbarhet och mångfald som röd tråd. Viktigt och bra, ett spännande program utifrån det jag sett hittills! EXTRA roligt också, med nyheten om att kronprinsessan Victoria inviger. Nej, vi kommer inte att få se henne göra entré utanför Berns direkt men ändå…

Den 9:e februari invigningstalar alltså kronprinsessan, sedan pågår “modeveckan” i tre dagar. Det bjuds på digitala visningar, digitala samtal, LIVE-seminarier och annat kul. Såhär såg det ut i augusti, när kronprinsessan invigde på länk från Haga:

Det är ju inte första gången kronprinsessan inviger Fashion Week, jag minns 2012…

…När kronprinsessan klippte bandet inför ett jubel, som sedan följdes av designern Fadi el Khourys visning. Victoria var även klädd i just Fadi el Khoury. Om jag inte minn fel satt jag snett mitt emot ungefär, men tittade lika mycket på kronprinsessan som på visningen, haha!

Onekligen en perfekt match att en av svenskt modes viktigaste ambassadörer, som verkligen kan bidra till att öppna dörrar, inviger dessa tillställningar. Dessutom gör hon det ju med sådan säker stil:

I Danmark är ju kronprinsessan Mary en viktig, lojal supporter av modeveckan i Köpenhamn:

Ja, oj som man längtar efter lite underbart kunglig röda mattan-flärd just nu. Vågar man hoppas på ett Polarpriset i vår? Eller vad vågar man… Hoppas på egentligen? Jag hoppas! Till dess, får vi nöja oss med att drömma om Victoria Selam Fesshaye-look från 2019. Snacka om fredagsgodis:

Foto: Henrik Montgomery / TT, Christine Olsson / TT, Mads Claus Rasmussen / TT

KOMMENTERA GÄRNA!

7 reaktioner till “Kungligt fredagsgodis – och kronprinsessan på frontrow

 1. Spännande vad Viktoria ska välja när modemässan ska handla om hållbarhet – hon brukar ju också vara bra på att tänka på sådant.

 2. Det är väl inte vanligt att adjutanten placeras bredvid kronprinsessan på front row? Brukar inte de hålla sig lite diskret i bakgrunden? Ebba, vad säger protokollet?

   1. Jag gillar inte att mina skattepengar går till Kungahuset och dessa kläder.
    Otroligt irriterande o se Kungahuset störa sjukvård o myndigheter för diverse uppdateringar under Corona.
    Skattepengarna kan användas till andra områden i vårt samhälle.

 3. Hej! Varför är detta inlägg taggat som personligt och inte kungligt?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.