Site icon Ebba Kleberg von Sydow se

Kungligt fredagsgodis: sorg, vinrött och Victorias otippade look

Mysigt ändå. Som ett vintrigt vackert vykort såg det ut imorse när vi välkomnade ett superhärligt gäng på 60 gäster till årets första trendfrukost med Säker stil. Återkommer med bilder – nu till veckans kungliga fredagsgodis, som börjar i moll…

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau / TT. Prins Henrik dog efter en tids sjukdom i tisdags, hemma på Fredensborg norr om Köpenhamn. Här ovan, kronprins Frederik med familj som tittar på blommorna som danskar lagt utanför Amalienborg. Som alltid har de danska barnen så chica kläder, spana in prins Vincens grå lilla ullkavaj – och prinsessan Isabellas kappa.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau / TT. Jag träffade faktiskt igår, på ett möte, en som träffat på den danske prins Henrik genom åren i jobbsammanhang och han berättade hur otroligt sympatisk, rolig och snäll han alltid var. Och hur han fick Margrete att skratta. Fint, tänker på den här ungdomsbilden!

Foto: POLFOTO, Stine Bidstrup / TT. Ett fint par. Danska kungafamiljen och Danmark sörjer en prins som gick sin egen väg och körde sin helt egna stil.

Foto: Claus Bjoern Larsen / TT. Från sorg till succé – för det gjorde…

Foto: Wattie Cheung / TT. Meghan Markle när hon för första gången var i Skottland i veckan, tillsammans med fästmannen prins Harry såklart. Paret möttes av jublande massor och det är nog bäst att Meghan vänjer sig. Så här kommer hon ha det nu. Resten av livet. Inga konstigheter. Här ser du Burberry-kappan, att hon har på sig annat än brittiskt just nu är nästan otänkbart.

Idag, fredag, var det också en vanlig dag på jobbet för kronprinsessan Victoria och prins Daniel – paret var på besök i Vilnius i Litauen. Vi kikar på färska bilder, här utanför katedralen…

Foto: Zygimantas Gedvila / TT. Wow, den här looken är helt i min smak. Kronprinsessan var smashing, jag gillar den här kappan MYCKET bättre i svart än i den armygröna.

Man skymtar också blå örhängen och en blå sidensjal, nyfiken på hennes outfit under kappan, kanske är det någon annan som sett en bild?

Foto: Zygimantas Gedvila / TT. Vid det här laget, fredag eftermiddag, är de nog snart på hemväg mot Haga slott. Frågan är om de inte, liksom jag, kommer att sjunka ner framför ”På spåret” och sitter och försöker gissa i soffan? Borde inte de vara urbra på resorna, så mycket som de reser i jobbet?

Även i omsdags var kronprinsessan ute på jobb där hon syntes, ”Agenda 2030 for Children – End Violence Solution Summit” på Münchenbryggeriet i Stockholm. Att Agenda 2030 ligger kronprinsessan varmt om hjärtat gick inte att miste på när jag intervjuade henne inför hennes 40-årsdag. Hon har järnkoll och engagerar sig in i minsta detalj. Looken i onsdags? Den gick looken i vinrött, vi spanar in den…


Foto: Christine Olsson / TT. Röda naglar och de vinröda pumpsen matchade också.

Kronprinsessan var också med pappa kungen på uppdrag. Såhär såg far och dotter ut när de besökte Valmyndigheten med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap i Stockholm. En rätt otippad kavaj. Den är liksom väldigt Valmyndigheten?! Röstlängder, tänker jag.

Foto: Janerik Henriksson / TT. Hade kanske varit ännu coolare om hon kört helrandigt, tänker jag – det vill säga, en hel kostym. Eller så blir det bara såhär, alltid en balansgång med ränder.

Förresten, kom på att jag missat en favorit från senaste veckorna. Den här underbara looken från Bernadottes 200 års-jubileum:

Foto: Stina Stjernkvist / TT. Så fin hon är här, på Stockholms slott. Jag kan tänka mig att sno looken rakt av, med svart pennkjol och allt! Som ett lyxigt tårtpapper med svart band.

Foto: Stina Stjernkvist / TT. Svartvitt look körde även drottning Maxima på i veckan som gick, i tisdags var hon i Indonesien. Jobbigt snygg, som alltid. Pigg och stark ser hon också alltid ut som, åh, det längtar JAG efter att göra!

Foto: Dita Alangkara / TT. Med den bilden säger jag HELG och tänker att jag nu ska sms:a Johan och försäkra mig om att han inte hittat på någon present till mig. Det enda jag önskar mig är en mysig middag hemma. Och eh, okej, att vi äntligen slår till på en ny dubbelsäng till vårt sovrum… DET längtar jag efter, efter alla dessa sömnstörda nätter. En ny, ljuvligt skön säng. Så icke-flärdfull present – men ändå nånstans, lite romantiskt ju. Trevlig helg på er allihop därute!

Exit mobile version