Site icon Ebba Kleberg von Sydow se

Tänker liksom att det är sjukt bra?

Ebba, du skriver och säger ofta att du ”tänker” saker och ting, varför? När man skriver eller säger något är det ju underförstått att man har tänkt. Onödigt och tjatigt att du säger och skriver det hela tiden. Ganska vanligt numera tyvärr bland bloggare o poddare

Alltså, jag fick mig en grammatisk tillsägelse såhär på måndagen – och ja! JAG VET! Haha, jag tänker (förlåt…) att detta kanske låter märkligt men jag blir ofta grammatiskt irriterad på mig själv. För jag hör ju hur många liksom som slinker in i ett poddavsnitt och förundras över hur många ”sjukt” jag lyckas få ur mig. Haha. Givetvis har jag redan ”tänkt” när jag skriver något, på samma sätt ”säger” jag ju inte saker här i textform – jag skriver dem. Så, jag ber härmed min underbara lärare i svenska, Britt-Marie, om ursäkt för alla ”tänker” och tja, lovar att försöka skärpa mig. Dock inga garantier, för jag skriver med ”mitt” språk här och det är en av de fina sakerna med en egen plattform: Min blogg – jag skriver på mitt sätt.

För övrigt, så måste vi stanna en liten stund vid grammatisk. Som jag uttalar: grammattisk, alltså med ”att”-uttal. Inte ”dramaaatisk” eller ”matemaaatisk”. Varför vet jag icke och kanske är det också fel?! Slut på dagens grammatiska resonemang. Åter till livet, verkligenheten och den brinnande Corona-krisen. Som just nu präglar exakt allt som händer i mitt huvud, min inbox och livet som egen företagare. Givetvis allra mest de sjuka och de i riskgrupperna men i förlängningen oss alla.

KOMMENTERA gärna, om hur du… Förlåt, tänker kring detta!?

Exit mobile version